به گزارش روابط عمومی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی همزمان با روز جهانی رفع خشونت علیه زنان مدارک علمی مرتبط با خشونت علیه زنان که در پایگاه اسکوپوس نمایه شده است مورد بررسی قرار گرفته است که نتیجه این بررسی را در ادامه می خوانیم:
از سال 1981، 25 نوامبر هر سال (معادل چهارم یا پنجم آذر) به عنوان روز جهانی رفع خشونت علیه زنان برگزیده شده است. این روز برای یادآوری عزم همگانی برای مبارزه با خشونت علیه زنان انتخاب شدهاست. مجمع عمومی سازمان ملل متحد در 17 اکتبر 1999 نامگذاری این روز را به عنوان روزی جهانی تصویب کرد(منبع: ویکی پدیای فارسی).
مجمع عمومی سازمان ملل متحد خشونت علیه زنان را «هرگونه عمل خشونتآمیز بر پایه جنسیت که بتواند منجر به آسیب فیزیکی (بدنی)، جنسی یا روانی زنان بشود» تعریف کردهاست که شامل «تهدید به این کارها، اعمال اجبار، یا سلب مستبدانه آزادی (چه در اجتماع و چه در زندگی شخصی)» میشود اعلامیه رفع خشونت علیه زنان در سال 1993 بیان میکند که این خشونت ممکن است توسط افرادی از همان جنس، اشخاص عادی، اعضای خانواده ها و دولت ها اعمال شود.
همچنین هرگونه رفتار خشن وابسته به جنسیت که موجب آسیب جسمی، جنسی، روجی و رنج زنان شود را خشونت علیه زنمیگویند. این خشونت میتواند با تهدید ، اخبار یا سلب اختیار و آزادی، بهصورت پنهان یا آشکار انجام شود.(منبع: ویکی پدیای فارسی).
بر این اساس به بررسی مدارک علمی مرتبط با خشونت علیه زنان در پایگاه اسکوپوس پرداختیم.
آمریکا، انگلیس و برزیل کشورهایی هستند که بیشترین تعداد مدارک علمی مرتبط با « خشونت علیه زنان» را منتشر کردهاند، ایران نیز در این رابطه 58 مدرک علمی در پایگاه اسکوپوس منتشر کرده است. بیشترین مدرک ایران در رابطه با « خشونت علیه زنان» در مجله Iranian Journal Of Obstetrics Gynecology And Infertility منتشر شده است.
کلمات کلیدی "Domestic violence, Intimate partner violence, Violence, Women, Gender,Sexual violence, Rape, Sexual assault, Gender-based violence و Women's health" به ترتیب به معنای «خشونت خانگی، خشونت خانوادگی، خشونت، زنان، جنسیت، خشونت جنسی، تجاوز جنسی، حمله جنسی، خشونت مبتنی بر جنسیت و سلامت زنان»بیشترین بسامد را در کلمات کلیدی مدارک علمی مرتبط با « خشونت علیه زنان» داشتهاند.