اگر شما هم تصمیم به خرید گوشی آیفون گرفتهاید، احتمالاً محدودیتهای اپل در ایران باعث شده تا حدی نسبت به انتخابتان دودل شده شوید و از این موضوع بترسید که پس از تغییر کاربری به آیفون با چه محدودیتهایی مواجه خواهید شد.
19کالا به عنوان یک فروشگاه اینترنتی معتبر و البته مرجع موبایل ایران قرارست در اینجا به این مشکلات پرداخته و آنها را بررسی کند. با ما همراه باشید و در انتها خودتان محدودیتهای اپل در ایران را در یک کفهی ترازو و مزایای این اکوسیستم را در کفهی دیگر قرار دهید و ببینید کدام کفه سنگینترست.
همچنین برای مشاهده قیمت انواع گوشیهای ایفون موجود در بازار میتوانید بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
https://www.19kala.com/گوشی-موبایل-اپل-apple
محدودیتهای اپل در ایران
در گذشته محدودیتهای اپل نسبت به اندروید در حدی زیاد بود که هرطور هم حساب میکردیم بهتر بود عطای آن را به لقایش ببخشیم، قید خرید گوشی آیفون را بزنیم و با همان گوشیهای اندرویدیمان ادامه دهیم. در واقع این محدودیتها در حدی آزاردهنده بودند که هر فردی را میدیدیم که به تازگی از اندروید به آیفون تغییر کاربری داده، به ما توصیه میکرد که هیچوقت سمت این پلتفورم نرویم و میگفت خودش هم از خرید آیفون پشیمان شده است. این شکایات در حدی تأثیرگذار بود که هنوز هم اثرش از بین نرفته و در خاطرمان حک شده و عملاً هنوز هم اغلب ما تصور میکنیم این محدودیتها هنوز وجود دارند.
ولی مسئله اینجاست که مشکلاتی که کاربران اپل در گذشته از آنها دم میزدند، مدتهاست که منسوخ شده و عملاً در حال حاضر هیچکدام از محدودیتهای گذشته وجود ندارند. مثلاً هنوز برخی تصور میکنند گوشیهای اپل بلوتوٍث ندارند، امکان دانلود فایل با گوشی اپل وجود ندارد و یا حتی نمیتوان آنها را به کامپیوترهای شخصی متصل کرد و بسیاری مشکلات نگفتنی دیگر ... اما همانطور که گفتیم این مسائل مربوط به گذشته و مدلهای اولیهی آیفون و نسخههای ابتدایی ای او اس است. این اکوسیستم به مرور پیشرفت کرده و محدودیتهایی که برای کاربرانش وجود داشت را تا حد زیادی کاهش داده است.
با این حال نمیتوان گفت که اپل نسبت به اندروید هیچ محدودیتی ندارد و همهچیز به خوبی و خوشی تمام شده است. همانطور که میدانید اپل یک شرکت آمریکایی است و به واسطه مسائل سیاسی، این شرکت مجبورست به کاربران ایرانی خدمات ارائه ندهد و اگر گوشی آیفون جدید بخرید، نام و کد ایران را در لیست آن نخواهید یافت و مشکل دقیقاً از همینجا آغاز میشود!
محدودیتهای اپل نسبت به اندروید
با وجودی که اندروید هم توسط گوگل ارائه شده که در آمریکا قرار دارد، ولی از آنجائیکه اندروید یک پلتفورم جهانیست، کاربران اندروید تنها با داشتن یک اکانت گوگل میتوانند از سرویسهای موبایل گوگل (GMS) استفاده کنند و حتی نام ایران هنوز هم در لیست این شرکت وجود دارد، این در صورتیست که اپل به کل، کاربران ایرانی را به رسمیت نمیشناسد.
محدودیت ساخت اپل ایدی
فرض کنید گوشی جدید آیفون خریدهاید؛ اولین قدم برای استفاده از سرویسهای اختصاصی آیفون، داشتن یک شناسه اپل و یا همان اپل آیدی است، تا مدتی پیش برای ساخت اپل آیدی ارائه اطلاعات شخصی و یک ایمیل معتبر کافی بود، اما به خاطر ارتقاء مسائل امنیتی، اپل از شما درخواست میکند اطلاعات بیشتری از خودتان ثبت کنید و تا شماره موبایل خود را وارد نکنید و به اپل آدرس دقیق منزلتان را ندهید، دیگر نمیتوانید به سادگی قبل اپل آیدیتان را بسازید. هرچند هنوز هم روشهایی برای دور زدن این قوانین و رفع محدودیتهای اپل وجود دارد، اما در نهایت کاربران را مجبور به طی کردن مسیرهای پیچیده و یا پرداخت هزینههای اضافی برای ساخت آن میکند که قطعاً خوشایند نیست.
محدودیتهای نرمافزاری اپل
حال تصور کنید محدودیتهای این شرکت برای ساخت اپل آیدی را دور زدیم و توانستیم یک شناسهی اپل بسازیم، ولی باز هم موانعی سر راهمان قرار میگیرد و با مشکلاتی مواجه میشویم، به عنوان مثال یکی از محدودیتهای گوشی اپل در ایران برنامههایست که ایران را به رسمیت نمیشناسند. عملاً ما در کشورمان به برخی برنامههای اختصاصی و پرکاربرد اپل مثل apple pay دسترسی نداریم و با وجودی که جزء کاربران آیفون محسوب میشویم، از برنامهای که به صورت اختصاصی برای ما طراحی شده محروم هستیم.
پرداختهای برنامهها
در ادامه همهچیز به صورت زنجیرهای به هم وصل میشود و با توجه به اینکه نمیتوانیم از کارتهای ایرانی برای خرید و پرداختهایمان در پلتفورم ای او اس استفاده کنیم، برای کوچکترین پرداختی هم مجبور به خرید گیفت کارت هستیم و که علاوه بر دردسرهای خرید گیفت کارت، باید هزینهی بیشتری را هم نسبت به پرداخت مستقیم صرف کنیم.
شرکت اپل در ایران نمایندگی رسمی و مستقیم ندارد
درست است که در کشورمان چند مرکز نمایندگی رسمی داریم، اما با توجه به محدودیتهای اپل برای ایران، این شرکت آمریکایی هیچ نمایندگی مستقیم و رسمی در کشور ما ندارد و عملاً نمایندگیهای ما را به رسمیت نمیشناسد. گوشی آیفونی که میخریم توسط شرکت اپل گارانتی نمیشود و ضمانتنامههای معتبری که دریافت میکنیم صرفاً توسط شرکتهای وارد کنندهای ارائه میشود که توانستهاند از سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان و تولیدکنندگان کشور، مجوزهای لازم برای واردات آیفون را دریافت کنند.
محدودیت اپل برای برنامههای ایرانی
مدتی قبل برخی برنامههای ایرانی توسط اپل مسدود شده بودند و عملاً در اپ استور وجود نداشتند و برای دسترسی به آنها، کاربران گوشیهای آیفون مجبور بودند از روشهای دیگری استفاده کنند، اما زمان زیادی از مرتفع شدن این مشکلات میگذرد و در حال حاضر با گوشیهای آیفون میتوان به همهی برنامههای پراهمیت و پرکاربرد ایرانی دسترسی داشت.
در نهایت با وجود محدودیتهای گوشیهای اپل طرفداران آیفون همچنان به این برند وفادار هستند و عاشقانه از محصولاتش استفاده میکنند و حتی حاضرند تمامی محدودیتهای اپل در ایران را به جان بخرند، اما دست از دوست داشتن آن نکشند. با این همه میتوان گفت که هیچکدام از این مشکلات زیاد جدی نیستند و با وجود راههای زیادی که برای دور زدن محدودیتهای اپل وجود دارد، نمیتوان این اکوسیستم را (حتی در ایران) محدود دانست.
با این حال نمیتوان آینده را پیشبینی کرد و مشخص نیست مدتی بعد محدودیتهای جدید اپل در ایران چه خواهد بود، ولی باز هم جای نگرانی نیست، چرا که حتی اگر هیچ راه گریزی هم وجود نداشته باشد، همیشه میتوان راهی ساخت و محدودیتها را دور زد. فروشگاه اینترنتی موبایل 19کالا به عنوان یکی از مراجع موبایل در این مطلب سعی کرده تا به نکاتی در رابطه با محدویتهای آیفون اشاره کند، تا اگر قصد خرید از این برند را دارید با اطمینان بیشتری خرید خود را انجام دهید.