پیاز از جمله قدیمی ترین گیاهانی است که کشت شده و مصرف غذایی و دارویی دارد. در حقیقت، این گیاه یکی از گیاهان تغذیه ای مهم می باشد که در درمان و پیشگیری بسیاری از بیماری ها بکار می رود. از طرفی با توجه به مضراتی که همه روزه در رابطه با استفاده از مواد مصنوعی و شیمیایی در غذاها منتشر می گردد، اثرات و کاربردهای مواد طبیعی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. در این مطالعه به بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره روغن های اسانسی سه نوع مختلف پیاز (قرمز- سبز- زرد) برروی باکتری های Staphylococcus aureus (RTCC, 1885) و Escherichia coli (ATCC, 35922) پرداخته شد. عصاره های پیاز با دستگاه تقطیر بخار عمودی استخراج گردید و غلظت های مشخص از عصاره ها با افزودن به آب مقطر استریل تهیه گردید و اثرات ضدباکتریایی عصاره ها با دو روش انتشار دیسک و روش مرسوم لوله ای ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که عصاره های روغنی پیاز برروی باکتری Staphylococcus aureus موثرتر از باکتری Escherichia coli می باشد و بیشترین و کمترین اثر بازدارندگی را به ترتیب پیازهای قرمز و زرد دارا بوده و به ترتیب در رقت های 1، 2/1، 4/1، 8/1 تهیه شده از عصاره ها که معادل با غلظت های 50 درصد، 25 درصد، 5/12 درصد و 25/6 درصد می باشند، اثر ممانعت کنندگی از رشد باکتری را نشان دادند.