سابقه و هدف: گوشت نارگیل دارای ترکیباتی است که از نظر شیمیایی از اسیدهای چرب غیراشباع و اشباع تشکیل شده است. اسیدهای چرب غیراشباع می توانند باعث مهار عملکرد آنزیم 5-آلفا-ردوکتاز شوند و اسیدهای چرب اشباع باعث افزایش کلسترول بدن می شوند. لذا تصمیم گرفته شد، تاثیر این گوشت بر وضعیت باروری در جنس مذکر بررسی شود.روش بررسی: در تحقیق تجربی حاضر از 40 سر موش صحرائی نر بالغ از نژاد ویستار در 5 گروه هشت تایی استفاده شد. گروه کنترل که فقط آب و غذای استاندارد دریافت کرد، گروه شم که حلال دارو (نرمال سالین) دریافت کرد و گروه های تجربی دریافت کننده 500، 1000 و 2000 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن گوشت نارگیل بودند که به صورت خوراکی و به مدت 30 روز به حیوانات داده شد. در پایان روز سی ام از حیوانات خون گیری و تهیه مقاطع بافتی به عمل آمد. داده ها با آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون t مستقل تحلیل شدند.یافته ها: مقادیر 1000 و 2000 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن از گوشت نارگیل، باعث افزایش معنی داری در میزان تستوسترون و تراکم اسپرم ها نسبت به گروه کنترل و شاهد شد (p<0.05).نتیجه گیری: گوشت میوه نارگیل موجب افزایش تستوسترون و تراکم اسپرم لوله ای می شود که احتمالا با وجود ترکیباتی مانند اسیدهای لوریک، میریستیک و پالمیتیک که مهارکننده آنزیم 5-آلفا- ردوکتاز و افزاینده بیوسنتز 17- بتاهیدروکسی استروئید دهیدروژناز در میوه نارگیل هستند، مرتبط است.