در این مطالعه ترکیب های شیمیایی هسته چهار رقم انار تجاری ایران شامل آبانماهی، ملس، پوست سفید و شهوار از لحاظ درصد پروتئین، روغن، کربوهیدرات، عناصر معدنی و ترکیب اسیدهای چرب مورد آنالیز قرار گرفت. همچنین خواص فیزیکوشیمیایی و آنتی اکسیدانی روغن هسته های انار تعیین گردید. فعالیت آنتی اکسیدانی روغن هسته انار از طریق روش (DPPH) 1, 1-diphenyl-2-picrylhydrazyl اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که رقم پوست سفید در مقایسه با سایر ارقام مورد مطالعه از محتوای روغن (%16.9)، فیبر خام (%42.4) و ارزش تغذیه ای (460.7 کیلوکالری در صد گرم) بالاتری برخوردار است. رقم پوست سفید دارای بیشترین مقدار فسفر (2766.3 میلی گرم در کیلوگرم) و منیزیم (2052.0 میلی گرم) بود، در حالی که بیشترین مقدار کلسیم (675.3 میلی گرم در کیلوگرم) و پتاسیم (3724.6 میلی گرم در کیلوگرم) مربوط به رقم شهوار بود. اسید چرب عمده شناسایی شده توسط کروماتوگرافی گازی، پونیسیک اسید بود که محدوده آن از %72.07 برای رقم شهوار تا %73.31 برای رقم ملس متغیر بود (p<0.05). نسبت اسیدهای چرب چند غیراشباع به اشباع و غیراشباع به اشباع در روغن هسته انار به ترتیب در محدوده 9.174 تا 9.450 و 10.325 تا 10.861 بدست آمد (p<0.05). اندیس های اسیدیته (%3.78 – 8.36)، پراکسید (0.39 - 0.48 meq O2/Kg)، یدی (216.9 - 220.3 g I2/100g) و صابونی (179.3 - 182.5 mg KOH/g) برای روغن هسته انار تعیین گردید. همچنین اندیس شکست در 25 درجه سانتی گراد، ویسکوزیته و دانسیته روغن های مورد مطالعه به ترتیب 1.527 - 1.461، 0.063 - 0.036 و 0.9311 - 0.9202 بدست آمد. رقم ملس کمترین مقدار ارتو دی فنول (ODC) و فعالیت آنتی اکسیدانی را نشان داد. در تمام ارقام مورد مطالعه، رابطه بین درصد DPPH باقیمانده و محتوای ارتو دی فنول، همبستگی بالایی (R2= 0.98, p<0.01) را نشان داد.