Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    720
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 720

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1108
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1108

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 28
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    4
  • بازدید: 

    964
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 964

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 4 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 18
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1393
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    69-81
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    530
  • دانلود: 

    199
چکیده: 

سابقه و هدف: رضایت از وزن اثرات متفاوت تغذیه ای دارد و ممکن است منجر به اضافه وزن یا چاقی و یا اختلالات و رفتارهای نادرست غذایی گردد. هدف از این مطالعه تعیین وضعیت رضایت از وزن و ارتباط آن با دریافت های غذایی، اضافه وزن و چاقی، عوامل دموگرافیک و عوامل مربوط به همسر در زنان بزرگسال می باشد.مواد و روش ها: نوع مطالعه مقطعی توصیفی – تحلیلی است که در شهرستان نوشهر انجام شده است. با روش نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 450 زن 55-20 سال انتخاب شدند. جمع آوری داده ها برای هر فرد از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه 24 ساعت یادآمد خوراک و فعالیت بدنی انجام شد. اندازه گیری های وزن، قد و دور کمر نیز انجام شد. رضایت از وزن از طریق پرسش تعیین شد. رگرسیون لجستیک چند متغیره برای تعیین عوامل مرتبط با رضایت از وزن مورد استفاده قرار گرفت.یافته ها: رضایت از وزن در زنان 62.4 درصد بود. حدود 70% زنان مبتلا به اضافه وزن یا چاقی بودند. نتایج تجزیه و تحلیل چند متغیره با کنترل متغیرهای مخدوش کننده نشان داد که در زنان جوانتر (95% CI 1.03-4.06،OR=2.05 )، فاقد بیماری ( 95% CI 1.26-11.13،OR=3.74) و دارای دریافت بیشتر کافئین روزانه ( 95% CI 1.001-1.010،OR=1.005) نسبت شانس نارضایتی از وزن بالاتر بود. همچنین، کمترین نسبت شانس نارضایتی از وزن در زنان کم وزن/طبیعی ( 95% CI 0.02-0.28،OR=0.08) در مقایسه با افراد مبتلا به اضافه وزن و چاق یافت شد. علاوه بر آن نسبت شانس نارضایتی از وزن در زنانی که تصور می کردند همسرانشان از وزن آنان ناراضی هستند ( 95% CI 1.40-7.99،OR=3.35) و زنانی که همسران آنها واقعا از وزن آنان ناراضی بودند ( 95% CI 1.28-5.23،OR=2.59) به طور معنی داری بیشتر بود.نتیجه گیری: رضایت از وزن با سن، وضعیت بیماری، دریافت کافئین روزانه، BMI، و عوامل مربوط به همسر ارتباط دارد. این نتایج نشان می دهد که در برنامه ریزی جهت مداخلات کاهش وزن و اصلاح نگرش زنان در خصوص وزن باید به عوامل مربوط به همسر نیز توجه شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 530

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 199 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 14
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1393
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    57-67
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1938
  • دانلود: 

    442
چکیده: 

سابقه و هدف: در فرآیند تولید فرآورده های گوشتی به سبب وجود نیتریت و ترکیبات آمینی موجود در بافت ماده غذایی، نیتروزآمین ها تولید می شوند که این ترکیبات دارای خاصیت جهش زایی و سرطان زایی می باشند. هدف از این پژوهش، معرفی و بهینه سازی روش استخراج به کمک ماکروویو به همراه میکرواستخراج مایع-مایع پخشی به عنوان یک روش سریع، کم هزینه و دقیق جهت تعیین نیتروزآمین ها در نمونه های سوسیس و کالباس عرضه شده در شهر تهران می باشد.مواد و روش ها: عوامل موثر بر استخراج نیتروزآمین ها به کمک روش سطح پاسخ بهینه گردید. جهت بهینه سازی از طرح مرکب مرکزی با 6 تکرار در نقطه مرکزی استفاده گردید. ارقام شایستگی روش پیشنهادی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. شناسایی و تعیین مقدار نیتروزآمین های موجود در 18 نمونه تهیه شده از 3 کارخانه معتبر شهر تهران با استفاده از روش پیشنهادی انجام گرفت. روش آماری مورد استفاده در این پژوهش آنالیز واریانس یک طرفه می باشد.یافته ها: مقادیر بهینه مربوط به حجم حلال استخراجی: 100 mL، حجم حلال پخشی: 500 mL، مقدار نمک: 1.1 گرم (11%) و pH=7.5 تعیین گردید. ارقام شایستگی روش پیشنهادی در شرایط بهینه در گستره بسیار مطلوب قرار داشت. در پژوهش حاضر، کمترین و بیشترین مقدار نیتروزآمین در نمونه های سوسیس و کالباس عرضه شده در شهر تهران به ترتیب 0.465 ng g-1 و 195ng g-1 تعیین گردید.نتیجه گیری: کارایی و قابلیت اعتماد روش استخراج به کمک ماکروویو به همراه میکرواستخراج مایع-مایع پخشی به عنوان یک روش ساده و سریع جهت تعیین مقادیر بسیار کم نیتروزآمین ها در نمونه های سوسیس و کالباس در مقایسه با سایر روش های قبلی اثبات گردید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1938

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 442 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 4
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1393
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    93-102
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    6521
  • دانلود: 

    382
چکیده: 

سابقه و هدف: کولیت زخمی نوعی از بیماری های التهابی روده است که فاکتورهای التهابی و ایمنی در ایجاد آن نقش دارند. رزوراترول ترکیبی با اثرات سودمند ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است. هدف این مطالعه بررسی تاثیر مکمل یاری رزوراترول بر برخی فاکتور های التهابی و کیفیت زندگی در افراد مبتلا به کولیت زخمی بود.مواد و روش ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور روی 50 بیمار مبتلا به کولیت زخمی انجام گرفت. بیماران طی مطالعه به مدت 6 هفته روزانه یک عدد کپسول (رزوراترول 500 میلی گرم یا دارونما) دریافت کردند. فاکتور های التهابی و اندازه های تن سنجی و همین طور امتیاز IBDQ-9 در بیماران دو گروه در ابتدا و انتهای مطالعه بررسی شد. تجزیه و تحلیل آماری داده ها با استفاده از نرم افزار STATA12 صورت گرفت.یافته ها: تفاوت معنی داری در متغیرهای زمینه ای بین دو گروه مورد مطالعه در ابتدای مطالعه مشاهده نشد. نتایج این مطالعه حاکی از آن بود که مصرف مکمل رزوراترول پس از 6 هفته موجب کاهش معنی داری در hs-CRP و TNF-a پلاسمایی و فعالیت NF-kB نسبت به گروه شاهد شد (0.001>p). این کاهش پس از تعدیل برای ویتامین C همچنان معنی دار باقی ماند (P<0.0001). همچنین امتیاز IBDQ-9 در گروه مداخله نسبت به دارونما، افزایش معنی داری یافت (p<0.001).نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر نشان داد که مصرف رزوراترول ممکن است در بیماران مبتلا به کولیت زخمی مفید باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 6521

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 382 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 14
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1393
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    121-130
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1119
  • دانلود: 

    208
چکیده: 

سابقه و هدف: ترکیب روغن زیتون در ارقام و شرایط مختلف کاشت متفاوت است. با توجه به این که استان فارس مناطق مستعد کشت زیتون به شمار می آید؛ این پژوهش با هدف بررسی ویژگی های دو رقم اصلی زیتون (زرد و روغنی) شهرهای شیراز و کازرون صورت گرفت.مواد و روش ها: نمونه برداری از دو رقم زیتون زرد و روغنی در دو شهر شیراز و کازرون انجام شد و پس از تعیین ویژگی های فیزیکی، میوه های زیتون تحت استخراج مکانیکی قرار گرفتند، به این ترتیب که ابتدا میوه ها آسیاب شده و سپس طی مرحله مالش دادن قطرات ریز روغن به یکدیگر ملحق شدند. سپس استحصال روغن به وسیله سانتریفوژ انجام شد. آزمایشات فیزیکی میوه شامل اندازه گیری طول، عرض، وزن و حجم و آزمایشات شیمیایی بر روی روغن استحصالی مشتمل بر اسیدیته، پراکسید، عدد یدی، عدد صابونی، ترکیبات غیر-قابل صابونی به روش AOCS و ترکیب اسیدهای چرب توسط کروماتوگرافی گازی صورت گرفت.یافته ها: تمامی شاخص های فیزیکی و شیمیایی مورد ارزیابی به جز میزان اولئیک اسید در رقم روغنی کازرون با استانداردهای ملی و بین المللی روغن زیتون مطابقت داشت. تفاوت معنی داری بین اسیدیته، عدد یدی و پراکسید ارقام زرد و روغنی در هر دو منطقه وجود داشت (P<0.05)؛ در حالی که در مورد عدد صابونی و ترکیبات غیر قابل صابونی اختلاف معنی دار ملاحظه نشد (P>0.05). اولئیک اسید رقم زرد بالاتر از رقم روغنی و اسیدهای پالمیتیک، پالمیتولئیک، لینولئیک و لینولنیک رقم روغنی بیش از رقم زرد بود. رقم زرد شیراز دارای اولئیک اسید بیش از سایر نمونه ها بود و در رقم روغنی کازرون پایین تر از حداقل استاندارد تعیین گردید.نتیجه گیری: روغن زیتون رقم زرد شیراز دارای بالاترین سطح اولئیک اسید (75%) و پائین ترین میزان لینولئیک اسید است و از لحاظ ویژگی های کیفی ممتاز می باشد. در حالی که رقم روغنی شهر کازرون به سبب اولئیک اسید پایین و لینولئیک اسید بالا از کیفیت پایینی برخوردار است. بنابراین نتایج حاصل نشان داد؛ کیفیت روغن زیتون تابعی از نوع رقم و اقلیم کشت آن می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1119

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 208 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1393
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    1-10
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    4448
  • دانلود: 

    358
چکیده: 

سابقه و هدف: دیابت ملیتوس یکی از شایع ترین بیماری های متابولیسمی است که با افزایش قند خون تظاهر می یابد. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر مصرف مکمل زنجبیل بر الگوی قند خون، مقاومت به انسولین و برخی از عوامل التهابی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است.مواد و روش ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور کنترل شده با دارونما انجام شد. تعداد 70 بیمار دیابتی نوع 2 به صورت تصادفی در دو گروه دریافت کننده زنجبیل (35 نفر) و شاهد (35 نفر) قرار گرفتند. بیماران روزانه 1600 میلی گرم (2 کپسول 800 میلی گرمی) پودر زنجبیل یا دارونمای حاوی آرد گندم را به مدت 12 هفته مصرف نمودند. سطوح قند خون ناشتا، هموگلوبین A1C، انسولین سرم و شاخص مقاومت به انسولین (HOMA)، پروستاگلاندین E2 و TNFa، پیش و پس از مداخله سنجیده و با استفاده از آزمون های آماری مقایسه شد.یافته ها: اطلاعات 63 بیمار آنالیز شد (33 نفر در گروه زنجبیل و 30 نفر در گروه شاهد). مصرف زنجبیل سبب کاهش معنی دار قند خون ناشتا (p=0.02)، هموگلوبین A1C (p=0.01)، انسولین سرم (p=0.00) و شاخص مقاومت به انسولین HOMA)) (p=0.00) و پروستاگلاندینE2 (p=0.00) در گروه زنجبیل در مقایسه با گروه شاهد شد.نتیجه گیری: نتایج نشان داد زنجبیل سبب بهبود الگوی قند خون و مقاومت به انسولین و همچنین کاهش پروستاگلاندین E2 در بیماران دیابتی نوع 2 شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 4448

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 358 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 10
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1393
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    11-20
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    925
  • دانلود: 

    232
چکیده: 

سابقه و هدف: استفاده از فیلم ها و پوشش های خوراکی روش موثری برای کاهش اکسیداسیون و افزایش ماندگاری پسته است. هدف از مطالعه بررسی تاثیر پوشش خوراکی ژلاتین حاوی آنتی اکسیدانهای اسیدآسکوربیک (%1w/v) و پروپیل گالات (100 ppm) بر روی پایداری اکسیداسیونی و ویژگی های حسی پسته برشته است.مواد و روش ها: پسته های برشته شده در 5 تیمار شامل؛ نمونه شاهد، تیمار پوشش داده شده با آنتی اکسیدان اسیدآسکوربیک + پروپیل گالات، ژلاتین + پروپیل گالات، ژلاتین + اسیدآسکوربیک، ژلاتین + اسیدآسکوربیک + پروپیل گالات تهیه و بعد از بسته بندی در سه تکرار و در دو دمای 35oC و 50oC نگهداری شدند. آزمایشات شیمیایی شامل اندازه گیری اسیدچرب آزاد (%)، شاخص های پراکسید (meq.O2.kg-1)، آنیزیدین، توتوکس و ارزیابی حسی (بافت، طعم، رنسیدیتی و پذیرش کلی) توسط 20 ارزیاب حسی نیمه آموزش دیده در طول سه ماه نگهداری بر روی نمونه ها انجام گرفت.یافته ها: یافته های آنالیز شیمیایی نشان داد اکسیداسیون در نمونه های پوشش داده شده با ژلاتین حاوی آنتی اکسیدان، مخصوصا اسیدآسکوربیک، به طور معنی داری (p£0.05) کمتر از پسته های برشته شده بدون پوشش است. این نتایح توسط آنالیزهای حسی نیز تایید شد. استفاده از ترکیب هر دو آنتی اکسیدان در کنار هم با وجود این که اثر آنتی اکسیدانی پوشش را بهبود بخشید اما تاثیر تشدیدکنندگی معنی داری دیده نشد. نتایج آنالیز حسی بافت پسته نشان داد پوشش خوراکی ژلاتین حاوی آنتی اکسیدان به طور معنی داری باعث سفتی بیشتر محصول شد.نتیجه گیری: به نظر می رسد استفاده از پوشش خوراکی ژلاتین- اسیدآسکوربیک پتانسیل خوبی در کاهش سرعت اکسیداسیون و در نتیجه افزایش ماندگاری پسته برشته دارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 925

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 232 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 10
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2014
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    21-29
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    262
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

Background and objective: There is little information about the relationship between socioeconomic factors and dietary habits. This study examined the link between socioeconomic factors and dietary habits in a group of women living in northern Iran.Materials and methods: The subjects were 2104 mothers in Golestan province. They were selected using a two-stage cluster random sampling method. Socioeconomic characteristics were evaluated based on scoring of indices for occupation and education of husband, occupation and education of subject, family size, and access to welfare facilities. Dietary habits were examined using a questionnaire. Healthy and unhealthy dietary habits for each question were scored as 1 and -1, respectively, and the total score was calculated for all dietary habits.Results: Subjects with higher socioeconomic status had higher dietary habit scores than those with lower socioeconomic status (3.8 ± 1.5 vs.3.0 ± 1.8). After adjustment for all confounding factors, subjects in the highest socioeconomic category were more likely to have healthy dietary habits. There was a significant increasing trend toward healthy dietary habits with the increase in socioeconomic status (1.00, 1.73, 1.69, p<0.05).Conclusion: The findings indicate a direct significant relationship between socioeconomic status and dietary habits. Further studies are required in different parts of the country to clarify the association between socioeconomic status and dietary habits.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 262

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1393
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    41-48
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    2460
  • دانلود: 

    488
چکیده: 

سابقه و هدف: شربت خاکشیر علیرغم دارا بودن ویژگی های بسیار مفید، اغلب به جهت ناپایدار بودن و نبود مطالعات علمی، تاکنون چندان مورد توجه صنعت غذا نبوده است. در این بررسی، امکان پایدارسازی این شربت با استفاده از صمغ های فارسی و کتیرا (با توجه به خاصیت تشکیل ژل برگشت پذیر در حضور یون های فلزی) در حضور مقادیر مختلف تخم ریحان مورد ارزیابی قرار گرفت.مواد و روش ها: برای تهیه شربت خاکشیر مطلوب، نخست تاثیر 3 متغیر (غلظت دانه های خاکشیر، شکر و تخم ریحان) مورد بررسی قرار گرفتند. سپس، به منظور پایدارسازی شربت خاکشیر و جلوگیری از ته نشینی دانه های تخم ریحان و خاکشیر، غلظت های مختلف صمغ فارسی کامل و بخش های محلول و نا محلول آن و همچنین غلظت های مختلف صمغ کتیرای کامل و بخش های محلول و نا محلول آن بررسی گردیدند. در ضمن، تاثیر حضور نمک کلرید آهن سه ظرفیتی (FeCl3) بر شربت های پایدار شده پس از انجام عمل پاستوریزاسیون (دمای 80 درجه سانتی گراد، مدت 1 دقیقه) و سرد کردن (7 درجه سانتی گراد، دمای مطلوب نوشیدن شربت خاکشیر) نیز بررسی شد. در پایان، ویژگی های حسی، رئولوژیکی و ظاهری شربت های تولید شده مورد ارزیابی قرار گرفتند.یافته ها: بر اساس یافته های این بررسی، شربت خاکشیر در صورت دارا بودن 5% خاکشیر، 5.0% تخم ریحان و 10% شکر مطلوبیت خوبی داشت. در ضمن، شربت های حاوی فاز محلول کتیرا (%0.05) و صمغ کامل کتیرا (%0.3) در حضور یون آهن ویژگی ژل های برگشت پذیر را از خود به نمایش گذاشتند. همچنین، ویژگی های حسی سامانه های شربتی خاکشیر پایدار شده توسط هیدروکلوئیدها بسیار شبیه شربت پایدار نشده بود و رفتار رئولوژیک آن تطابق خوبی با مدل هرشل-بالکلی داشت.نتیجه گیری: یافته های این بررسی نشان داد که با استفاده از صمغ های بومی و افزودن یون آهن می توان شربت خاکشیر پایدار شده و غنی سازی شده تولید نمود که از لحاظ ویژگی های حسی نیز قابل رقابت با شربت معمولی می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2460

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 488 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 3
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1393
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    39-46
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1139
  • دانلود: 

    284
چکیده: 

سابقه و هدف: یکی از مشکلات مهم بهداشتی در دختران جوان اختلالات خوردن می باشد که عوارض تغذیه ای و روانی متعددی به دنبال دارند. هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین شیوع نگرش تغذیه ای غیرطبیعی و ارتباط آن با نرم های انتزاعی تناسب اندام در بین دانشجویان دختر بود.مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی بود که در میان 231 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد. آزمودنی ها به روش نمونه گیری تصادفی ساده و با احتمال متناسب با حجم انتخاب شدند و اطلاعات به وسیله پرسشنامه شامل سه بخش کلی اطلاعات جمعیت شناختی و زمینه ای، پرسشنامه نگرش تغذیه و نرم های انتزاعی ترغیب کننده تناسب اندام، به صورت خودگزارش دهی جمع آوری گردید. داده ها در نرم افزار آماری SPSS ویرایش 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: 21.6 درصد از شرکت کنندگان نگرش غیر طبیعی نسبت به خوردن داشتند. بین نگرش تغذیه ای و متغیرهای زمینه ای مانند استفاده از مسهل ها، گرفتن رژیم غذایی، استفاده از قرص های لاغری و وزن رابطه آماری معنی داری دیده شد (P<0.05). همچنین نگرش تغذیه ای با نرم های انتزاعی تناسب اندام رابطه آماری معنی داری داشت (P<0.05).نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالای نگرش تغذیه ای غیرطبیعی، ارائه برنامه های آموزشی به دختران دانشجو در خصوص عوارض ناشی از اختلالات خوردن از طریق کانال های ارتباطی مناسب ضروری به نظر می رسد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1139

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 284 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 21
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2014
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    47-57
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    288
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

Background and Objective: Nitrosamines are produced during processing of meat products from the presence of nitrite and amine compounds; these compounds are mutagenic and carcinogenic. The present study optimized and determined the level of nitrosamines in sausage and salami samples in Tehran markets using microwave-assisted extraction and dispersive liquid-liquid micro extraction followed by gas chromatography -mass spectrometry (MAE-DLLME-GC-MS), which is a fast, low-cost and precise method.Materials and Methods: The nitrosamine extraction was optimized using response surface methodology and a central composite design with 6 replications at the center point. The figures of merit of the proposed method were then evaluated. The proposed method was used to determine the nitrosamine levels in 18 samples at 3 factories of major producers of meat products in Tehran. One-way ANOVA was the statistical method used in this study.Results: The optimum volume of extraction solvent (100 ml), disperser solvent (500 ml), salt (11%), and the pH (7.5) were obtained. The figures of merit for the proposed method under optimum conditions were in the appropriate range. The lowest and highest concentrations of nitrosamines in real samples were 0.46 and 195 ng g-1, respectively.Conclusion: The capability and reliability of MAE-DLLME-GC -MS as a simple and fast method for trace determination of nitrosamines in sausage and salami samples was confirmed over the results of other methods.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 288

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2014
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    59-71
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    249
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

Background and Objectives: Weight satisfaction has varying nutritional effects and may result in overweight, obesity, eating disorders, and unhealthy nutritional behavior. The present study determined the degree of weight satisfaction among female adults and its relationship to dietary intake, overweight, demographic factors and husband-related factors.Subjects and Methods: This was a descriptive cross-sectional study conducted in the city of Nowshahr, Iran on a random sample of 450 women aged 20-55 yr. Data were collected by interviews and a 24 h food recall and classified physical activity questionnaire. Weight, height, and waist circumference were measured. Weight satisfaction was assessed by responses to questions. Multivariate logistic regression was applied to determine the main factors associated with weight satisfaction.Results: Results showed that 62% of women were satisfied with their weights. About 70% of the women were overweight or obese. The likelihood of weight dissatisfaction was significantly higher in younger [OR=2.05, 95% CI 1.03 - 4.06], healthy [OR=3.74, 95% CI 1.26-11.13] women and those who had a higher daily caffeine intake [OR=1.005, 95% CI 1.001-1.010]. The rate of weight dissatisfaction was lowest among underweight/normal weight women [OR=0.08, 95% CI 0.02-0.28]. The rate of weight dissatisfaction was significantly higher in women who perceived that their husbands were dissatisfied with their weight [OR=3.35, 95% CI 1.40-7.99] and those who knew that their husbands were dissatisfied with their weight [OR=2.59, 95% CI 1.28- 5.23].Conclusion: Weight satisfaction is related to age, disease, daily caffeine intake, BMI, and husband-related factors. These findings suggest that, when planning for intervention aimed at attitude correction and weight reduction for women, it is necessary to consider husband-related factors, as well as physiological and psychological factors.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 249

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

AMINIFAR M. | EMAM DJOME Z. | BELGHEISI S.

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2014
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    73-82
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    335
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

Background and Objectives: The effect of the different proteins and polysaccharides on the characteristics of low-fat cheese has been a topic of recent study. The release of aromatic compounds from the cheese is affected by the addition of texture improvers. The present study investigated the addition of polysaccharides and proteins on the hardness, microstructure and ester release of low-fat brined cheese.Materials and Methods: The addition of 0.01% xanthan or milk protein concentrate to low-fat milk was studied by compression testing with a texture analyzer and scanning electron microscopy. To determine the release of aromatic compounds, 0.1% ethyl acetate, ethyl butyrate, and ethyl hexanoate were added to cool pasteurized milk and the amount of aroma released was evaluated using SPME-GC-MS.Results: The hardness and density of the casein aggregates of low-fat cheese decreased in the presence of xanthan and increased in the presence of milk protein concentrate. The release of esters from low-fat brined cheese was affected by the addition of xanthan and milk protein concentrate; this could be related to the affinity of polysaccharides and proteins to bind to aromatic compounds and to changes in the hardness of the cheese.Conclusion: The release of aromatic compounds was affected by the texture improver added to low-fat brined cheese. This effect should be considered when selecting a texture improver as a replacement for fat.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 335

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1393
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    83-92
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    668
  • دانلود: 

    218
چکیده: 

سابقه و هدف: اثر پروتئین ها و پلی ساکاریدهای مختلف در بهبود ویژگی های پنیر کم چرب توسط محققان متعددی مورد مطالعه قرار گرفته است. استفاده از ترکیبات بهبود دهنده بافت، رهایش ترکیبات مولد عطر و طعم را از بافت پنیر تحت تاثیر قرار می دهد. این مطالعه به بررسی اثر یک پلی ساکارید و یک ترکیب پروتئینی بر سختی، ریزساختار و رهایش استرها از بافت پنیر آب نمکی کم چرب می پردازد.مواد و روش ها: زانتان و پروتئین شیر تغلیظ شده به میزان 0.01 درصد وزنی/ وزنی به شیر کم چرب مورد استفاده برای پنیرسازی اضافه شد و سختی پنیرهای آب نمکی تولید شده با آزمون فشردگی دستگاه ارزیابی کننده بافت و ریزساختار با کمک میکروسکوپ الکترونی ارزیابی شد. برای اندازه گیری میزان رهاسازی ترکیبات آروماتیک، 0.1 درصد از استرهای اتیل استات، اتیل بوتیرات و اتیل هگزانوئات به شیر پنیرسازی پاستوریزه و خنک شده، اضافه شده و میزان رهایش این ترکیبات، در پایان 90 روز رسیدن، با روش SPME-GC-MS مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: سختی بافت و فشردگی تجمع کازئینی پنیر کم چرب در حضور زانتان کاهش و در حضور پروتئین شیر تغلیظ شده افزایش می یابد. رهاسازی استرها از بافت پنیر کم چرب تحت تاثیر زانتان و پروتئین شیر تغلیظ شده اضافه شده به آن قرار می گیرد که می توان آن را به ماهیت اتصال پلی ساکارید و پرتئین ها به ترکیبات آروماتیک و نیز تغییرات سختی در بافت که در حضور آنان رخ می دهد، نسبت داد.نتیجه گیری: رهایش ترکیبات فرار از بافت پنیر کم چرب تحت تاثیر ترکیبات اصلاح کننده بافت اضافه شده به آنها قرار می گیرد، لذا این عامل نیز باید در انتخاب ترکیبات جایگزین کننده چربی مورد توجه قرار گیرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 668

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 218 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 3
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1393
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    103-110
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1125
  • دانلود: 

    349
چکیده: 

سابقه و هدف: استفاده از بسته بندی مناسب، روشی موثر بر کاهش روند بیاتی نان و سایر فرآورده های نانوایی است. در این پژوهش اثر بسته بندی با دو فیلم نانوکامپوزیت پلی اتیلن-رس با ضخامت های 45 و 50 میکرومتر بر کاهش بیاتی و افزایش ماندگاری نان تست معمولی بررسی شد.مواد و روش ها: میزان رطوبت، سفتی بافت، خواص حرارتی (آنتالپی ذوب یخ و انتالپی ذوب نشاسته رتروگرید شده) و گسترش آلودگی کپکی نان های بسته بندی شده در فیلم های نانوکامپوزیت هر دو روز یک بار در مدت 10 روز نگهداری در دمای محیط اندازه گیری و با نان نگهداری شده در بسته بندی معمولی (شاهد) مقایسه شد.یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد که استفاده از فیلم های نانوکامپوزیت برای بسته بندی نان تست، باعث افزایش ماندگاری رطوبت نسبت به نمونه شاهد می شود. مطالعه خواص حرارتی نان های تست نشان داد که آنتالپی ذوب یخ در نان شاهد کمتر از سایر نمونه ها بود ولی آنتالپی ذوب کریستال های تشکیل شده در اثر بیاتی در نان های شاهد نسبت به نمونه های بسته بندی شده در فیلم های نانوکامپوزیت افزایش یافت که این نشان دهنده گسترش بیشتر بیاتی در نان شاهد است. رشد کپک ها در پایان زمان نگهداری در کلیه نمونه ها افزایش یافت و فیلم های نانوکامپوزیت به دلیل حفظ بیشتر رطوبت نان قادر به مهار کپک ها نبودند.نتیجه گیری: فیلم های نانوکامپوزیت پلی اتیلن-رس بیاتی نان تست را به تاخیر انداختند ولی نتوانستند رشد کپک ها را در نان کنترل کنند. بنابراین در صورت استفاده از این نوع بسته بندی ها برای نان و محصولات مشابه، افزودن ترکیبات ضدمیکروبی به فرمولاسیون فیلم نانوکامپوزیت ضروری است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1125

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 349 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 7
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1393
  • دوره: 

    9
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    111-120
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    753
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

سابقه و هدف: از آنجا که سوء تغذیه در دوران کودکی زمینه ساز فزایش احتمال ابتلا به بیماری های مزمن خواهد بود، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط چگالی مواد مغذی رژیم خوراکی – به عنوان مهمترین عوامل قابل تعدیل شیوه زندگی- با شاخص های وضعیت تغذیه کودکان طراحی گردید. مواد و روش ها: مطالعه حاضر به صورت مقطعی و بر روی 200 کودک 24 تا 60 ماهه تحت پوشش مراکز بهداشتی شهری و روستایی بخش چترود، شهرستان کرمان در سال 1391صورت گرفت. دریافت های خوراکی، شاخص های تن سنجی و اطلاعات دموگرافیک برای هر کودک اندازه گیری گردید. به منظور محاسبه چگالی مواد مغذی رژیم غذایی از شاخص NNR Naturally Nutrient Rich)) استفاده شد. به منظور بررسی ارتباط خطی بین NNR و امتیاز Z وزن برای سن، قد برای سن، وزن برای قد و نمایه توده بدنی (BMI) برای سن از رگرسیون خطی استفاده شد.یافته ها: در مدل رگرسیونی نهایی (تعدیل شده برای متغیر های مخدوش گر) شاخص های وزن برای قد و نمایه توده بدنی برای سن رابطه مثبت و معنی داری با چگالی مواد مغذی رژیم داشت (به ترتیب 921.0= b، p=0.027 و 9.0= b، p=0.033).نتیجه گیری: افزایش چگالی مواد مغذی، با بهبود در شاخص های وضعیت تغذیه (وزن برای قد و نمایه توده بدنی برای سن) در کودکان زیر 5 سال همراه است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 753

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button