سابقه و هدف: احتمال ارتباط مصرف گوشت قرمز و گوشت فراوری شده با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات مطرح شده است، اما اطلاعات موجود در این زمینه محدود است. لذا این مطالعه با هدف ارزیابی ارتباط مصرف گوشت قرمز، گوشت فراوری شده، احشاء، ماهی و ماکیان، با خطر ابتلا به سرطان پروستات انجام گرفت.مواد و روش ها: در این مطالعه مورد - شاهدی بیمارستان محور، در مجموع 50 بیمار مبتلا به سرطان پروستات به عنوان گروه مورد و 100 مرد سالم به عنوان گروه کنترل تحت مصاحبه حضوری قرار گرفتند. از مدل رگرسیون به منظور ارزیابی ارتباط مصرف گوشت قرمز، گوشت فراوری شده، احشاء، ماهی و ماکیان، با ریسک ابتلا به سرطان پروستات استفاده شد.یافته ها: دریافت بیشتر انواع گوشت های قرمز (OR= 4.6, %95 CI=1.7-12.5) با افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات مرتبط می باشد. در این میان، مصرف بیشتر گروه امعاء و احشاء (OR= 3.1, %95 CI=1.3-7.6) و گوشت فراوری شده (OR= 2.5,%95 CI=1.0-6.1) به طور معنی داری با افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات مرتبط بودند (p<0.05). مصرف بیشتر گروه گوشت گاو و گوسفند، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش داد؛ اگر چه این رابطه معنی دار نبود (p=0.762). همچنین در این مطالعه نشان داده شد که دریافت بیشتر ماهی (OR= 0.07,%95 CI= 0.02-0.2)، با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط می باشد. تاثیر دریافت ماکیان بر کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات، معنی دار نبود (p=0.083).نتیجه گیری: احتمالا دریافت بالای گوشت های فراوری شده و امعاء و احشاء با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط می باشد. علاوه بر این، مصرف ماهی ممکن است یک عامل محافظتی در برابر سرطان پروستات باشد.