خاک یکی از عناصر مهم تشکیل دهنده اکوسیستم های مرتعی است که تامین کننده منبع غذایی و رطوبت برای گیاهان مرتعی می باشد. مراتع به عنوان منابع طبیعی تجدیدپذیر، دارای نقش های مختلف اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی می باشند که، به شرط برنامه ریزی معقول و منطقی همراه با مدیریت مناسب، این منابع می توانند در امر توسعه پایدار محیطی مؤثر واقع شوند. برای کمی نمودن اثرات اقتصادی– زیست محیطی شدت استفاده از مراتع و فهم عواقب استفاده نامعقول از آن بر روی اکوسیستم های مرتعی هنوز کاستی ها و چالش های زیادی وجود دارد. این پژوهش با هدف ارزیابی اقتصادی تأثیر اکوسیستم مرتع بر حفظ برخی عناصر غذایی مهم خاک با تأکید بر عناصر نیتروژن (N)، فسفر (P) و پتاسیم (K)در مراتع مغان انجام گرفت. برای این کار ابتدا دو مرتع با مدیریت خوب و مدیریت بد انتخاب شد. تعداد 31 نمونه خاک برای هر مرتع به روش تصادفی سیستماتیک با استقرار ترانسکت برداشت شد. نمونه های خاک جهت اندازه گیری مقادیر N, P, K به آزمایشگاه منتقل گردید. مقدار فرسایش منطقه 7/14 تن بر هکتار در سال و همچنین مساحت مراتع منطقه 115000 هکتار به دست آمد. تجزیه و تحلیل آماری پژوهش به منظور مقایسه مقادیر عناصر غذایی مورد نظر در دو مرتع با روشآزمون t غیر جفتی انجام گرفت و همچنین رگرسیون لجستیک به منظور تعیین تابع احتمال آسیب به مرتع اجرا شد. در نهایت ارزش گذاری اقتصادیعناصر غذایی مورد نظر به روش هزینه جایگزینی انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد قیمت عناصر غذایی هدررفته به ازای مساحت منطقه مورد مطالعه 18448875000000 ریال می باشد.