مقدمه: پکتین مولکول کربوهیدرات پیچیده ای است که از واحدهای 1 و 4- آلفا دی گالاکترونیک اسید که برخی از گروه های اسیدی آن با متانول استر شده اند تشکیل شده است. پکتین ها کاربرد وسیعی در صنایع دارویی و غذایی از جمله تولید ژله، مربا و مارمالاد دارند. این تحقیق به منظور تعیین میزان پکتین، درجه استریفیکاسیون و اسید گالاکترونیک پکتین گل آفتابگردان و استفاده آن در صنایع غذایی صورت پذیرفت.مواد و روش ها: در ابتدا نمونه هایی ازآفتابگردان (واریته رکورد Record) دشت ورامین به طور تصادفی جمع آوری شد. سپس نمونه ها خشک و خرد شد و تا هنگام مصرف در دمای یخچال 4oC نگهداری شد. جهت استخراج پکتین از محلول سدیم هگزا متا فسفات %0.75 در شرایط متفاوت از نظر pH (3,4,5) و درجه حرارت (95oC، 85oC، 75oC) و زمان استخراج (20 و 40 دقیقه) استفاده شد و مقدار اسید گالاکترونیک و درجه استریفیکاسیون مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: در این پژوهش بهترین شرایط برای استخراج پکتین آفتابگردان در pH:5، زمان 20 دقیقه و درجه حرارت 95oC بدست آمد. مقدار اسید گالاکترونیک که در واقع معرف درجه خلوص پکتین می باشد از %66.5 تا %86 متغیر بود. درجه استریفیکاسیون پکتین بدست آمده از %21 تا %33.1 بود که نشان دهنده متوکسیل پایین آن می باشد.نتیجه گیری: یکی از فاکتورهای مهم کیفیت پکتین، میزان درجه استریفیکاسیون می باشد. بنابراین از نتایج بدست آمده می توان جهت تولید پکتین از سر آفتابگردان در صنایع غذایی بهره جست.