مقدمه: مواد غذایی در چرخه انتقال عوامل بیماریزا قرار دارند و هر گونه بی توجهی نسبت به نگهداری آنها ممکن است منجر به ایجاد مسمومیت غذایی گردد، خصوصا مسمومیت در گروه های آسیب پذیر مانند کودکان، زنان باردار، افراد مسن و بیماران بسیار خطرناک خواهد بود، لذا این پژوهش جهت بررسی وضعیت نگهداری مواد غذایی فاسدشدنی در خواربار فروشی های شهر تاکستان انجام شد.مواد و روش ها: مطالعه به صورت مقطعی انجام شد، پرسشنامه ای شامل مشخصات دموگرافیک متصدیان عرضه و وضعیت نگهداری مواد غذایی فاسدشدنی در یخچال طراحی و با حضور در محل، مصاحبه و مشاهده عینی از خواربار فروشی های شهر تاکستان تکمیل گردید. شهر بر اساس 4 جهت مختلف جغرافیایی به چهار منطقه تقسیم و جمعا برای 100 خواربارفروشی پرسشنامه تکمیل گردید.یافته ها: اصول بهداشتی در 96 درصد از خواربارفروشی ها رعایت شده بود، 70 درصد خواربارفروشی ها دارای یخچال بودند. در 40 درصد اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی حجم یخچال با مقدار مواد غذایی نامتناسب بود. 70 درصد اماکن، شیر، دوغ و سس مایونز را داخل یخچال نگه می داشتند. متصدیانی که در سنین 40-20 و 60-41 سال بودند، در نگهداری صحیح مواد غذایی دقت بیشتری داشتند.متصدیانی که دوره آموزش بهداشت عمومی را گذرانده بودند نسبت به کسانی که این دوره را نگذرانده بودند، در نگهداری مواد غذایی به صورت معنی داری بهتر عمل کرده بودند. (x2=6.7, p=0.01) بین رعایت مسائل بهداشتی و نگهداری صحیح مواد غذایی فاسد شدنی در شهر تاکستان نیز رابطه آماری معنی داری وجود داشت. (x2=25.595, P<0.001)نتیجه گیری: بررسی نشان داد که آگاهی متصدیان در مورد مسایل بهداشتی نقش مهمی در نگهداری صحیح مواد غذایی فاسدشدنی دارد و سطح اقتصادی جامعه روی بهداشت اماکن تهیه و توزیع، نحوه نگهداری مواد غذایی و حتی عملکرد متصدیان موثر است.