تولید در بخش کشاورزی همواره با نوساناتی مواجه است. از آنجا که بخش کشاورزی تأمین کننده نهاده بسیاری از بخش-های اقتصادی است، نوسانات تولید در این بخش به بخش های وابسته منتقل می شود و تولید آنها را دچار نوسان می-گرداند. نظر به اینکه صنایع غذایی و آشامیدنی از عمده ترین صنایع وابسته به بخش کشاورزی است، هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر تغییرات تولید در زیربخش های کشاورزی (زراعت، باغداری، دام و طیور، پرورش آبزیان و جنگلداری) بر تولیدات صنایع غذایی و آشامیدنی است. به این منظور، از الگوی عرضه محور گش مبتنی بر جدول داده-ستانده به عنوان چارچوب تحلیلی بهره گرفته شده است. همچنین، به منظور بررسی روند تاثیر تغییرات تولید بخش کشاورزی بر صنایع غذایی در سه دهه گذشته از جداول داده-ستانده سال های 1365، 1370 و 1380 استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که تغییر در تولید زیر بخش های کشاورزی، تولید محصولات غذایی و آشامیدنی را بیش از تولید سایر بخشها تحت تاثیر قرار می-دهد. بررسی تغییر در ارتباط بین زیر بخش های کشاورزی و صنایع غذایی نشان می دهد که در طول سال های مورد بررسی، این ارتباط در مورد زیر بخش ماهی و سایر آبزیان بیشتر شده است. در مورد زیر بخش محصولات دامی و طیور ارتباطات ثابت بوده در حالی که سایر زیر بخش های کشاورزی کاهش ارتباط با بخش صنایع غذایی و آشامیدنی را تجربه کرده اند. از یافته ها چنین نتیجه گیری می شود که برای خلق ارزش بیشتر از تولیدات محصولات زراعی و باغی، توسعه صنایع غذایی مرتبط تر با این محصولات می بایست به صورت جدی تری مورد توجه قرار گیرد.