به منظور بررسی تاثیر پتاسیم و روش کشت بر عملکرد و برخی صفات زراعی برنج گرده محلی خوی آزمایشی در سال 1390 در اراضی روستای مراکان شهرستان خوی واقع در شمال استان آذربایجان غربی اجرا گردید. اثر دو روش کشت (مستقیم و نشائی) و چهار مقدار پتاسیم (0، 60، 120 و 180 کیلوگرم در هکتار) با استفاده از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصله نشان دادند که مقادیر پتاسیم بر تعداد پنجه در مترمربع اثر معنی داری در سطح آماری یک درصد داشت. تاثیر فاکتور روش کشت بر عملکرد دانه (شلتوک)، تعداد پنجه در واحد سطح و عملکرد بیولوژیک در سطح احتمال یک درصد و هم چنین فاکتور روش کشت بر صفت ارتفاع بوته در سطح احتمال 5 درصد معنی دار شد. اثر متقابل روش کشت در سطوح سولفات پتاسیم بر هیچ یک از صفات مورد بررسی معنی دار نشد. ضریب همبستگی بین صفات عملکرد دانه (شلتوک) با تعداد پنجه (r= 0.626**) در واحد سطح و عملکرد بیولوژیک (r= 0.610**) مثبت و در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. در این آزمایش بیشترین مقدار عملکرد دانه (شلتوک) در کشت نشائی به مقدار 7389.38 کیلوگرم در هکتار و کم ترین آن در کشت مستقیم به مقدار 6474.57 کیلوگرم در هکتار بدست آمد که حاکی از برتری کشت نشائی به مقدار 12.4 درصد نسبت به کشت مستقیم می باشد.