به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف فسفر بر عملکرد گیاه ذرت در خاک های شور منطقه اردبیل، آزمایشی با 10 سطح شوری (0.75، 1.20، 2.29، 3.30، 4.25، 5.11، 6.19، 8.80، 10.88 و 14.00 دسی زیمنس بر متر) و 5 سطح فسفر (0، 50، 100، 200 و 400 کیلوگرم در هکتار) از منبع فسفات دی آمونیوم به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار در شرایط گلخانه ای در سال 1390 اجرا گردید. نمونه های خاک از 45 نقطه مختلف دشت زرناس اردبیل تهیه شد و پس از تعیین خصوصیات خاک، تعداد 10 نمونه با ویژگی ها و شوری مختلف برای انجام آزمایش انتخاب گردید. نتایج نشان داد که با افزایش میزان فسفر، ارتفاع گیاه، تعداد برگ، سطح برگ، شاخص کلروفیل برگ ها، وزن تر و خشک بخش هوایی و ریشه گیاه به طور معنی داری افزایش یافتند، در حالی که با افزایش غلظت شوری به طور معنی داری کاهش نشان دادند. اثر متقابل شوری و فسفر برای شاخص کلروفیل برگ، وزن تر و خشک اندام های هوایی و ریشه در سطح احتمال 1% معنی دار شد ولی اثر متقابل شوری و فسفر برای ارتفاع گیاه، تعداد و سطح برگ غیر معنی دار بود. کاربرد کود فسفره از طریق بهبود وضعیت تغذیه ای گیاه در شرایط شور، اثرات منفی تنش را کاهش و عملکرد گیاه ذرت را بهبود بخشید.