بمنظور اندازه گیری کمی مقدار املاح و ویتامینهای ارقام مختلف کیوی ایران و مقایسه این ویتامینها با ویتامینهای پرتقال تامسون ناول، ابتدا ارقام آبوت، برونو، هایوارد، مونتی و میوه پرتقال تامسون بترتیب از باغهای تحت کنترل شورای کیوی کاران کشور و مرکز تحقیقات مرکبات شهرستان تنکابن برداشت شد و پس از انتقال سریع به آزمایشگاه، املاح سدیم، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، آهن، روی، فسفر، بور و ویتامینهای ,C E ,A و انواع B نمونه های مذکور اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده نشان داد که میوه کیوی یک منبع سرشار از املاح و ویتامینهاست. که در اغلب موارد تفاوت فاحشی با میوه پرتقال و بسیاری از میوه های دیگر دارد. مقایسه مقدار املاح در ارقام مختلف میوه کیوی بیانگر این است که میزان پتاسیم، کلسیم و منیزیم در رقم برونو، آهن و روی در رقم آبوت، فسفر و بور در رقم هایوارد و سدیم در رقم مونتی بیشتر است. مقایسه میزان ویتامین نمونه های مورد بررسی نشان داد که بین ارقام مختلف میوه کیوی از این نظر اختلاف معنی داری وجود ندارد، اما در مقایسه با میوه پرتقال تامسون ناول، مقدار ویتامین C ارقام میوه کیوی حدود چهار برابر و ویتامینهای B2 وB3 (PP) حدود دو برابر میوه پرتقال تامسون ناول است. اگرچه ویتامین های B1 ,E ,A و B6 در میوه پرتقال تامسون ناول بیشتر از ارقام بررسی شده میوه کیوی است.