در این بررسی با استفاده از مدل های اقتصاد سنجی تک متغیره و چند متغیره روش های دوره ی زمانی، قیمت های سالانه از سال 1394 تا 1399 برای ایران و از سال2014 تا 2020 برای جهان پیش بینی شد. داده های مربوط به قیمت گوشت مرغ، ذرت، کنجاله ی سویاو میزان تولید کشور ایران از سال 1369-1393 از وزارت جهاد کشاورزی، شرکت امور پشتیبانی دام و بانک مرکزی جمهوری اسلامی تهیه و داده های جهانی از FAO STAT برای سال 1961-2013 تهیه شدند. مناسب ترین مدل برای برازش و پیش بینی قیمت گوشت مرغ در ایران مدل خودتوضیح میانگین متحرک ARMAX (3, 5) با خطای پیش بینی درون و برون نمونه ای 12/2 و 7/4 درصد و در جهان، مدل خودتوضیح میانگین متحرک ARMA (1, 13) با خطای پیش بینی درون و برون نمونه ای 34/4 و 91/3 درصد بر پایه ی معیار میانگین درصد قدر مطلق خطست. همچنین نتایج برآورد الگوهای تصحیح خطای چند معادله ای (VECM) نشان داده است، یک واحد افزایش در نسبت قیمت ذرت به سویا و میزان تولید گوشت در ایران به ترتیب باعث افزایشی 59/7 و 29/3 درصدی در قیمت گوشت مرغ ایران و یک واحد افزایش در قیمت جهانی ذرت، سویا و میزان تولید جهانی گوشت مرغ به ترتیب باعث افزایشی 31/0، 46/0 و 64/0 درصدی در قیمت جهانی گوشت مرغ می شود.