قزل آلای رنگین کمان یکی از مهم ترین گونه های پرورشی ایران است، ولی در سال های اخیر باوجود افزایش تولید، مراکز تکثیر این گونه، از لحاظ کیفیت تخم و لارو با مشکلات فراوانی مواجه بوده اند؛ به همین دلیل در این پژوهش تاثیر افزودن پودر آرتمیا در جیره غذایی مولدین قزل آلای رنگین کمان بر کیفیت تخم ها موردبررسی قرارگرفت. مولدین ابتدا به مدت چهارماه با غذای تجاری تغذیه شدند. سپس از جیره های آزمایشی برای تغذیه ماهیان استفاده گردید. پودر آرتمیا با نسبت های 0 (شاهد)، 5، 10، 20 و 30 درصد جایگزین پودر ماهی شد. نتایج نشان داد که مقادیر هم آوری مطلق و نسبی در تیمار5 درصد با سایر تیمارها و با گروه شاهد اختلاف معنی داری داشت (05/>P). ازنظر تعداد تخمک در گرم، قطر تخمک، پروتئین کل و چربی کل تخم، اختلاف معنی داری بین تیمارهای آزمایشی و گروه شاهد مشاهده نشد (05/0P). باتوجه به نتایج مثبت مربوط به تیمار 5%، افزودن پنج درصدی پودر آرتمیا به جیره غذایی مولدین قزل آلای رنگین کمان می تواند کمک شایانی به افزایش کیفیت تخم در مراکز تکثیر این ماهی نماید.