شوری از مخرب ترین تنش های غیر زنده محیطی است که میزان تولید محصولات کشاورزی را در دنیا محدود می کند. به منظور تعیین اثر اسیدهیومیک بر برخی ویژگی های مورفولوژیک و جذب عناصر در توت-فرنگی رقم سابرینا (Fragaria ananassa Duch cv. Sabrina) در شرایط تنش شوری، آزمایشی گلخانه ای با سه عامل شامل دو روش کاربرد اسید هیومیک (محلول-پاشی برگی، کاربرد در محیط کشت)، سه غلظت اسید هیومیک (صفر، 300 و 600 میلی-گرم در لیتر) و سه سطح شوری (صفر، 20 و 40 میلی مولار کلرید سدیم) به-صورت فاکتوریل، در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار، انجام شد. نتایج نشان داد که در سطح شوری 40 میلی مولار، میزان کاهش وزن تازه شاخساره و ریشه به-ترتیب 36/65 و 26/85 درصد در مقایسه با شاهد بود. با افزایش شوری، غلظت عنصر سدیم افزایش و غلظت عناصر پتاسیم، کلسیم و منیزیم در برگ و ریشه کاهش یافت. در تیمار شوری 40 میلی مولار، کاربرد 600 میلی گرم در لیتر اسید هیومیک، میزان کلسیم ریشه را 65% افزایش داد. کاربرد اسید هیومیک، غلظت سدیم را در برگ و ریشه کاهش داده و غلظت عناصر آهن و روی را بهبود بخشید. نتایج این پژوهش نشان داد که کاربرد اسید هیومیک (به ویژه در غلظت 600 میلی گرم در لیتر) می تواند آثار منفی شوری را در توت فرنگی رقم سابرینا تعدیل کند.