مقدمه: گروهی از بررسی ها نشان می دهند که کمبود منیزیم در عوارض قلبی- عروقی مرتبط با دیابت شیرین نقش دارد. از این رو، در این مطالعه اثر طولانی مدت مصرف خوراکی منیزیم در پاسخ دهی آئورت ایزوله به کلرید پتاسیم و فنیل افرین بررسی گردید. مواد و روش ها: 60 عدد موش صحرایی نر با نژاد ویستار (250-180 گرم) به دو دسته دیابتی و دو دسته شاهد تقسیم شدند. یک گروه از هر دسته حیوانات دیابتی و سالم سولفات منیزیم اضافه شده در آب آشامیدنی و گروه دیگر تنها آب معمولی دریافت کردند. در انتهای 8 هفته، آئورت سینه ای با دقت جدا، به حلقه های 3-2 میلی متری تقسیم و به حمام بافت منتقل گردید. پس از آن بافت در معرض غلظت های 10، 20، 40، 60، 80 میلی مولار کلریدپتاسیم و نیز غلظت های 10-5, 10-6, 10-7, 10-8, 10-9 مولار فنیل افرین به صورت تجمعی قرار گرفت و پاسخ های انقباضی با استفاده از ترانس دیوسر ایزومتریک ثبت شد. هم چنین در طول این مدت، هر 2 هفته یک بار، از حیوانات برای اندازه گیری گلوکز پلاسما خونگیری به عمل آمد. یافته ها: پاسخ های انقباضی عروق به کلریدپتاسیم و فنیل افرین در گروه کنترل به طور معنی داری بالاتر از گروه دیابتی بود (P<0.05) و تفاوت معنی داری بین موش های درمان شده با منیزیم و موش های درمان نشده، یافت نشد. داده های حاصل از حداکثر پاسخ انقباضی عروق به کلرید پتاسیم 2.37±0.16, 2.79±0.18, 2.91±0.31 و 2.42±0.11 و بیشترین پاسخ به فنیل افرین 2.57±0.33, 3.12±0.25, 3.25±0.17 و 2.73±0.21 (گرم به ازای میلی مترمربع) به ترتیب در گروه های شاهد، شاهد دریافت کننده منیزیم، دیابتی و دیابتی دریافت کننده منیزیم بوده است. از سوی دیگر، بین موش های درمان شده با منیزیم و موش های درمان نشده تفاوت معنی داری در گلوکز پلاسما مشاهده نشد. نتیجه گیری: مصرف خوراکی منیزیم به مدت 8 هفته تاثیر قابل ملاحظه ای در انقباض پذیری آئورت ایزوله مدل تجربی دیابت نوع 1 ندارد.