طارونه یا چمچمه با نام علمی Phoenix dactylifera مجموعه ای ازگل هاست که در هر رژیم خرما بر روی انشعابات گل آذین رشد کرده که مجموعه آن ها در داخل غلاف چوبی بیضی شکل و کشیده ای قرار می گیرند. در این پژوهش خواص ضدمیکروبی عصاره طارونه بر علیه باکتری های بیماری زا به روش رقت سازی در چاهک (میکروبراث دایلوشن) و دیسک انتشاری و همچنین اثر این عصاره روی کپک های عامل فساد به روش دیسک انتشاری مورد بررسی قرار گرفت. عصاره طارونه بر باکتری های باسیلوس سرئوس، سالمونلا، اشرشیا کلی، استافیلو کوکوس اورئوس و همچنین قارچ های تریکودرما، آسپرژیلوس نایجر و آسپرژیلوس اوریزا دارای اثر مهارکنندگی و میکروب کشی بود که از بین باکتری ها بیشترین تاثیر را روی سالمونلا آنتریکا با حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) برابر 5000 و حداقل غلظت میکروب کشی (MBC) برابر 5000 و میانگین قطر هاله عدم رش 13.5 میلی متر داشت و از بین قارچ ها بیشترین تاثیر را روی تریکودرما با میانگین درصد ممانعت کنندگی 83.25 درصد نشان داد. نتایج نشان داد که عصاره طارونه می تواند از رشد باکتری های مولد فساد و بیماری زای مواد غذایی جلوگیری نماید. بنابراین می توان استفاده از آن را به عنوان یک ترکیب نگهدارنده و طعم دهنده طبیعی در فرآورده های غذایی پیشنهاد نمود.