مقدمه: هدف پژوهش کنونی، بررسی وضعیت دریافت فروکتوز رژیم غذایی و ارتباط آن با عوامل خطرساز بیماری های قلبی ـ عروقی در بزرگسالان تهرانی است. مواد و روش ها: مطالعه مقطعی حاضر با استفاده از داده های افراد بزرگسال 19-70 ساله شرکت کننده در مرحله سوم مطالعه قند و لیپید تهران انجام شد. داده های مربوط به رژیم غذایی افراد، با استفاده از یک پرسش نامه روا و پایای نیمه کمی بسامد خوراک، با 168 قلم غذایی ارزیابی گردید و مجموع فروکتوز طبیعی موجود در میوه و سبزیجات، و فروکتوز افزودنی موجود در غذاهای صنعتی دارای شیرین کننده های افزودنی، بعنوان فروکتوز کل رژیم غذایی محاسبه گردید. یافته ها: 45% افراد شرکت کننده، مردان با میانگین سنی 40±14 سال و 55%، زنان با میانگین سنی 38±13 سال بودند. میانگین دریافت کل فروکتوز رژیم غذایی در مردان 46.5±24.5 گرم و در زنان 37.3±24.2 گرم در روز بود. ارتباط مثبت معنی دار میان دریافت فروکتوز رژیم غذایی و نمایه توده بدن (β=0.03, P<0.001 به ترتیب در مردان و زنان)، دور کمر (β=0.15, 0.10, P<0.001 به ترتیب در مردان و زنان)، فشار خون سیستولی ( β=0.09, 0.12, P<0.01به ترتیب در مردان و زنان) و فشار خون دیاستولی ( β=0.13, 0.80, P<0.01به ترتیب در مردان و زنان) و غلظت قند خون ناشتا در مردان (β=0.01, P<0.05) مشاهده شد. نتیجه گیری: دریافت بالای فروکتوز رژیم غذایی می تواند اثرات نامطلوبی بر عوامل خطرساز بیماری های قلبی ـ عروقی داشته باشد.