Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    2 (پیاپی 2)
  • صفحات: 

    1-12
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    943
  • دانلود: 

    639
چکیده: 

در این تحقیق به منظور شناسایی مواد موثره و بررسی اثرات ضدمیکروبی گیاه Artemisia spicigera، سرشاخه های هوایی و گلدار گیاه از منطقه رینه مازندران جمع آوری شد و ضمن استخراج و بررسی کمی و کیفی اسانس، استخراج عصاره متانولی و تهیه فراکسیون های مختلف از آن صورت گرفت. پس از خشک شدن سرشاخه های سبز اسانس گیری به روش تقطیر با آب و آنالیز اسانس ها توسط دستگاه های GC و  GC/MSصورت گرفت. در آنالیز اسانس مجموعا 20 ترکیب شناسایی شد که عمده ترین آنها شامل: کامفور (39.6 درصد)، 8،1-سینئول (34.3 درصد)، کامفن (5.7 درصد) و بورنئول (5.2 درصد) بودند. در نهایت اثر ضد میکروبی اسانس و عصاره های متانولی، کلروفرمی، بوتانولی و آبی علیه 8 نوع باکتری گرم مثبت و گرم منفی: Bacillus cereus، Bacillus subtilis، Kelebsiella penomonia، Pseudomonas aeruginosa، Escherchia coli، Yersinia entrocolitica، Micrococcus luteu Staphylococcus aureus مورد بررسی قرار گرفت. مطالعه اثر ضدمیکروبی اسانس نشان داد که به جز باکتری گرم منفی Pseudomonas aeruginosa، سایر باکتری ها نسبت به اسانس گیاه با قطر هاله های عدم رشد بیش از 20 میلی متر حساسیت نشان دادند. به نحوی که میزان این اثر با اثر تتراسایکلین و اریترومایسین برابر یا بیشتر بوده است. نتایج به دست آمده از بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره و فراکسیون های آن نشان داد که هاله های عدم رشد ایجاد شده بر علیه باکتری های مذکور یکسان نبوده است. بیشترین هاله عدم رشد ناشی از عصاره متانولی بر Y. entrocolitica و S. aureus ایجاد شد. فراکسیون بوتانولی نیز اثر بازدارنگی خوبی بر روی باکتری های Y. entrocolitica، Escherchia coli و Bacillus subtilis نشان داد. بر اساس نتایج این تحقیق از اسانس و عصارهArtemisia spicigera  یا فراکسیون های خاصی از آن می توان برای درمان برخی از بیماری ها استفاده کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 943

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 639 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    2 (پیاپی 2)
  • صفحات: 

    13-24
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1474
  • دانلود: 

    667
چکیده: 

در این تحقیق ترکیب های شیمیایی اسانس دو گونه «اسکنبیل» (C. comosum L`Her.) و «اسکنبیل کرمانی» (C. bungei Boiss.) در منطقه آران و بیدگل مورد بررسی قرار گرفته است. این گونه ها انحصاری نواحی ماسه زارهای بیابانی بوده و در اراضی ماسه ای ریگ بلند بیابان های آران و بیدگل دارای رویشگاه های طبیعی می باشند. سرشاخه های گل دار گونه ها در بهار 1388 جمع آوری و در شرایط آزمایشگاه خشک و به روش تقطیر با آب (طرح کلونجر) اسانس گیری شدند. برای شناسایی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس از دستگاه های گاز کروماتوگرافی  (GC)و گاز کروماتوگرافی متصل شده به طیف سنج جرمی (GC/MS) استفاده شد. 27 ترکیب در اسانس گیاه اسکنبیل  (C. comosum)شناسائی شد که اجزای اصلی آن، شامل: سیس-3-هگزیل بنزوات (13.73 درصد)، متیل جاسمونات (12.32 درصد)، ترانس، ترانس - آلفا - فارنسن (8.08 درصد)، فنیل- اتیل ایزوبوتانوات (6.69 درصد) و 5-هیدروکسی-2-دسینوئیک اسیدلاکتون (5.58 درصد) بودند. 17 ترکیب شیمیائی در اسانس گیاه اسکنبیل کرمانی(C. bungei)  شناسایی شد که اجزای عمده آن به ترتیب شامل: اتیل اکتادکانوات (42.31 درصد)، ترانس، ترانس - آلفا - فارنسن (10.19 درصد)، لیمونن (9.79 درصد)، پیپریتنون (5.34 درصد) و متیل جاسمونات (5.16 درصد) بودند. مقایسه ترکیب های ترپنی موجود در اسانس دو گونه مورد مطالعه نشان داد، درصد مونوترپن های دو گونه نسبت به سزکوئی ترپن ها بیشتر بود و بخش اعظم ترکیب های فرار اسانس دو گونه، متعلق به کتون ها، اسیدها، استرها و الکل ها بودند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1474

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 667 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    2 (پیاپی 2)
  • صفحات: 

    25-38
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1192
  • دانلود: 

    682
چکیده: 

در این تحقیق به منظور بررسی دور آبیاری و فواصل کاشت بر روی بازده، کیفیت اسانس و عملکرد آنتی اکسیدانی گیاهی دارویی مرزه بختیاری (Satureja bachtiarica Bunge.) متعلق به تیره نعناعیان، طی سال های 89 تا 91 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام با اجرای یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی انجام شد. سطح اول شامل تیمار های آبیاری (آبیاری هر روز، یک روز در میان، چهار و شش روز یک مرتبه) و سطح دوم شامل فواصل کاشت (15×15، 15×20، 20×20 و 20×25 سانتی متر) بودند. صفات مورد مطالعه وزن تر و خشک هر بوته، عملکرد وزن تر و خشک در هکتار، ارتفاع بوته، بازدهی اسانس در هر بوته و هکتار و خواص آنتی اکسیدانی اسانس بودند. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که سطوح مختلف آبیاری و فاصله کاشت تاثیر معنی داری در سطح یک درصد بر وزن تر و خشک، فعالیت آنتی اکسیدان و بازدهی اسانس داشتند. اثرات متقابل دور آبیاری و فاصله کاشت تاثیر معنی داری در سطح یک درصد بر روی صفات داشت. مقایسه میانگین ها نشان داد که بیشترین وزن تر و خشک بوته در تیمار آبیاری هر روز و فاصله کاشت 15×15 سانتی متر بدست آمد و بیشترین میزان تولید اسانس در فواصل آبیاری، چهار روز یکبار و فاصله کاشت 20×20 سانتی متر بدست آمد. بازدهی اسانس در تیمار های مختلف بین 0.30 تا 0.87 درصد متغیر بود. بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی (78.49 درصد) در ترکیب تیماری چهار روز آبیاری و فاصله کاشت 20×20 سانتی متر بدست آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1192

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 682 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 3
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    2 (پیاپی 2)
  • صفحات: 

    39-49
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    920
  • دانلود: 

    627
چکیده: 

آویشن Thymus متعلق به تیره Lamiaceae بوده و بالغ بر 215 گونه از آن در سراسر جهان یافت می شود. این جنس در ایران 18 گونه معطر چند ساله دارد که از میان آنها 4 گونه در انحصار ایران هستند. این تحقیق به منظور بررسی و مقایسه کمیت و کیفیت مواد موثره ثانوی روغن اسانسی شش گونه از آویشن کشت شده در ایستگاه تحقیقات گیاهان دارویی استان یزد شامل Thymus kotschyanus، T.fedchenkoi، T. lancifolius، pubescens،T. daenensis  وT. migricus  مورد مطالعه قرار گرفت. از سر شاخه های گیاه قبل و هنگام گلدهی کامل برداشت صورت گرقت و پس از خشک کردن در سایه به روش تقطیر با آب (طرح کلونجر) اسانس گیری و بوسیله GC و GC/MS تجزیه و شناسایی اسانس ها صورت گرفت. بررسی به عمل آمده از نمونه های اسانس گیری شده قبل از گلدهی، بیشترین میزان بازده اسانس 2.36 درصد به گونه T. daenensis و بیشترین میزان تولید اسانس 10.03 کیلوگرم در هکتار مربوط به T. fedchonkoi، کارواکرول با مقدار 62.7 درصد مهمترین ماده موثره اسانس گونهT. Kotschyanus  در حالی که تیمول با 69.4 درصد در گونه T. lancifolius، بورنئول (14.41 درصد) و گاما - تریینن 8.41 درصد در گونه T. fedchenkoi، ترکیب سینئول با 8.48 درصد در گونه T. pubescens و پارا - سیمن 11.94 درصد در گونهT. migricus  از مهمترین ترکیبات گونه ها در فاز قبل از گلدهی در گونه های مختلف آویشن بودند، حال آنکه در فاز گلدهی بیشترین بازده اسانس 3.52 درصد متعلق به گونهT. daenensis   و بیشترین میزان تولید اسانس 20.88 کیلوگرم در هکتار بهT.lancifolius  و حداکثر میزان ترکیبات عمده اسانس در گونه T. fedchenkoi شامل پارا - سیمن، 1 و 8- سینئول، گاما - ترپینن و کارواکرول به ترتیب 11.19، 12.14، 10.74، 47.3 درصد، بورنئول 12.7 درصد در گونه T. pubescens، تیمول 73.26 درصد در گونه T. daenensis گزارش شد. به طورکلی با توجه به میزان بازده اسانس، تولید اسانس در هکتار و همچنین مواد موثره دارویی بهترین زمان برداشت گیاه در زمان گلدهی می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 920

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 627 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    2 (پیاپی 2)
  • صفحات: 

    50-63
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1100
  • دانلود: 

    671
چکیده: 

در این تحقیق، مواد موثره اسانس پوست میوه و کیفیت آبمیوه در کولتیوارهای مختلف نارنگی (C. reticulata Blanco.) مطالعه شد. روغن اسانسی پوست میوه ها با فشار مکانیکی و توسط شستشو با هگزان نرمال استخراج شدند و سپس به وسیله دستگاه GC و GC/MS آنالیز گردیدند. مواد جامد محلول و اسیدهای کل و pH و میزان آبمیوه در هر یک از آبمیوه های استخراج شده از کولتیوارهای نارنگی، اندازه گیری شدند. در اسانس پوست کولتیوارهای بم، محلی و پیج به ترتیب 43 و 43 و 47 ترکیب شامل آلدهیدها، الکل ها، استرها، کتونها، مونوترپن ها، سزکویی ترپن ها و غیره شناسایی و تعیین مقدار شدند. لینالول، لیمونن، گاما - ترپینن، سیس بتا - اسیمن، بتا - میرسن، آلفا - پینن از ترکیبات طعم دهنده اصلی بودند. در بین سه کولتیوار آزمایش شده، کولتیوار بم باعث سنتز بیشترین میزان الدهید و کولتیوار پیج باعث سنتز بیشترین میزان TSS/TA 1 شد. از آنجایی که میزان آلدئیدها وTSS/TA  میوه مرکبات، دوتا از مهمترین شاخص های کیفیت بالا میوه می باشند، کولتیوار در این رابطه تاثیر بسیار زیادی می گذارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1100

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 671 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    2 (پیاپی 2)
  • صفحات: 

    64-75
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    969
  • دانلود: 

    1035
چکیده: 

کاربرد کودهای زیستی در تولید گیاهان دارویی در یک نظام کشاورزی پایدار با هدف حذف یا کاهش قابل ملاحظه در مصرف نهاده های شیمیایی به منظور دستیابی به افزایش کیفیت و پایداری عملکرد از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. به منظور بررسی اثر تاریخ کاشت و همزیستی قارچ مایکوریزا بر خصوصیات فیزیولوژیکی و مواد موثره سه رقم گیاه دارویی رازیانه بومی ایران، آزمایشی به صورت کرت های دو بار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 90-1389 در مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی سمنان اجرا شد. فاکتور اصلی شامل سه تاریخ کاشت (نیمه اسفند، فروردین و اردیبهشت ماه)، فاکتور فرعی سه رقم (یکتا، وحشی و برزک) و فاکتور فرعی - فرعی قارچ مایکوریزا (0 و 3 کیلوگرم در هکتار) بود. سپس بر روی ارقام مذکور اندازه گیری میزان عملکرد اسانس، درصد پروتئین، غلظت کاروتنوئید ها، غلظت کلروفیل a و b مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها نشان داد که تاریخ کاشت بر روی تمام صفات مورد بررسی در سطح احتمال 1 درصد همچنین اثر رقم بر روی کلروفیل a، کلروفیل b و کاروتنوئیدها در سطح احتمال 1 درصد معنی دار بود و حداکثر پروتئین دانه در تاریخ 15 فروردین بدست آمد. قارچ مایکوریزا نیز بر روی صفات مورد بررسی موثر و سبب بهبود این صفات گردید. با توجه به اینکه حداکثر عملکرد دانه و اسانس از گیاهان کشت شده در تاریخ 15 فروردین بدست آمد، بنابراین مناسب ترین زمان برای کاشت رازیانه در منطقه دامغان 15 فروردین قابل توجیه است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 969

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 1035 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    2 (پیاپی 2)
  • صفحات: 

    76-87
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1826
  • دانلود: 

    716
چکیده: 

هیپریسین به عنوان مهمترین ماده موثره گونه های علف چای می باشد. لذا آگاهی از وضعیت تغییرات میزان هیپریسین در طبیعت به شناخت نیاز گونه های مختلف علف چای در شرایط زراعی کمک می کند با توجه پراکنش گیاه علف چای در زیستگاه طبیعی استان گلستان دو منطقه پارک ملی گلستان در غرب و رامیان در شرق استان گلستان انتخاب شدند. برای نمونه برداری از گیاهان، ابتدا از پایین ترین سطح ارتفاعی تا بالاترین نقطه ای که این گیاه در این دو منطقه رویت شد چهار طبقه ارتفاعی 300، 600، 900 و 1200 متر تعریف شد. نمونه های گیاهی در مرحله گلدهی کامل از 20 تا 25 سانتی متر انتهای سرشاخه گلدار برداشت شدند. با استفاده از روش ماسراسیون سرد عصاره متانولی نمونه های گیاهی استخراج و با استفاده از دستگاه HPLC مقدار هیپریسین نمونه های گیاهی هر منطقه تعیین شد. تجزیه تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفت. نتایج نشان داد که در هر دو رویشگاه با افزایش ارتفاع میزان هیپریسین نیز افزایش یافته و بین دو رویشگاه نیز میزان هیپریسین در سطح 5 درصد متفاوت بوده است به طوری که رویشگاه رامیان از میزان هیپریسین بیشتری (2.18 درصد) نسبت به رویشگاه پارک ملی گلستان (1.75 درصد) برخوردار بود. نتایج بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک در دو رویشگاه نشان داد بین پارامترهای خاک مورد مطالعه تفاوت معنی داری در سطح 5 و 1 درصد وجود دارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1826

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 716 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    2 (پیاپی 2)
  • صفحات: 

    88-99
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1792
  • دانلود: 

    1099
چکیده: 

این تحقیق مبتنی بر توسعه و به کارگیری یکی از تکنیک های نوین استخراجی در نمونه عصاره گیاه دارویی سرخارگل  (Echinacea purpurea (L.) Moench.)جمع آوری شده از مزرعه تحقیقاتی شرکت داروسازی گیاه اسانس واقع در ضلع شرقی گرگان جهت تعیین مقدار ترکیبات فنولی آن صورت گرفته است. یک جاذب کامپوزیتی بر اساس میکرو استخراج فاز جامد و با استفاده از تکنیک سل - ژل تهیه شد. این کامپوزیت به صورت کاملا یکنواخت به درون فیبر توخالی پلی پروپیلنی تزریق شد. سرانجام این وسیله برای استخراج انتخابی کلروژنیک اسید به عنوان ترکیب فنولی در عصاره گیاه سرخارگل به کار گرفته شد. سپس توسط روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) مقادیر ترکیبات نام برده در عصاره مورد نظر اندازه گیری شدند. عوامل اصلی و موثر بر سنتز این کامپوزیت و نیز عوامل موثر بر فرآیند میکرواستخراج مورد بررسی و بهینه سازی قرار گرفتند. حد تشخیص با این تکنیک به 0.08 نانوگرم بر میلی لیتر رسید. محدود خطی و انحراف استاندارد نسبی به ترتیب 1000-0.2 نانو گرم بر میلی لیتر و 0.38 (n=3) درصد بودند. متوسط بازیافت نسبی پس از وارد کردن آنالیت به نمونه در چهار سطح غلظتی بین 84.8 الی 97.2 درصد بود. این روش به عنوان یک روش جدید برای اندازه گیری مقادیر انواع ترکیبات فنولی از جمله کلروژنیک اسید در گیاه مذکور و همچنین در سایر گیاهان پیشنهاد گردید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1792

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 1099 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button