این مطالعه به منظور بررسی عوامل تولید نیشکر (نهاده های: فیزیکی – مصرفی) و بهینه سازی انرژی مصرفی برای تولید نیشکر با استفاده از تحلیل پوششی داده ها در استان خوزستان واحد کشت و صنعت امیرکبیر انجام گرفت. اطلاعات لازم برای انجام این مطالعه، از طریق مصاحبه حضوری و تکمیل پرسش نامه از کارشناسان کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر جمع آوری شدند. طبق نتایج حاصل، از کل انرژی مصرفی در تولید، انرژی قلمه و کود شیمیایی به ترتیب با 59 و 16 (درصد) بیشترین سهم را در بین نهاده های مصرفی داشت. علف کش 15/3 (درصد)، ماشین های کشاورزی 09/1 (درصد) و نیروی انسانی 06/0 (درصد) کمترین نهاده های انرژی بر در بین دیگر نهاده های تولید نیشکر بودند. با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق مشخص شد که دو نهاده قلمه نیشکر و کود شیمیایی بیشترین میزان مصرف را در بین تمام نهادهها برای تولید دارند. همچنین نتایج حاصل از تحلیل پوششی داده ها نشان داد که کود نیتروژن و نیروی انسانی با 42 و 60/31 (درصد) بیشترین سهم را از انرژی دخیره شده داشتند. کمترین سهم از انرژی ذخیره شده در تولید به ترتیب متعلق به سموم شیمیایی و کود فسفر بود. نتایج نشان داد که کاهش در مصرف کودهای شیمیایی و سوخت دیزل برای ذخیره سازی انرژی و کاهش مشکل خطر زیست محیطی در منطقه مهم است. ذخیره سازی در سوخت دیزل توسط بهبود عملکرد پمپ آبیاری و استفاده از تراکتورهای جدید و آنالیز خاک برای بهبود مصرف کودهای شیمیایی امکان پذیر است.