Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    50-63
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    312
  • دانلود: 

    101
چکیده: 

هدف این تحقیق تعیین وضعیت بهداشتی، فراسنجه های شیمیایی و خصوصیات ارگانولپتیکی برخی فرآورده های لبنی در عشایر استان چهارمحال و بختیاری بود. با مراجعه به عشایر استان از سه محصول اصلی شامل کشک، قره قروت و روغن حیوانی نمونه گیری شد. مقداری از حجم هر نمونه برای انجام آزمایشات حسی برداشت شد و مابقی برای تعیین ترکیبات شیمیایی و میکروبی به آزمایشگاه ارسال شدند. آزمایشات حسی شامل عطر، طعم، بافت، رنگ و پذیرش کلی بود. میزان پروتیین، چربی، نمک، رطوبت، خاکستر و برخی عناصر معدنی در نمونه ها و میزان آلودگی نمونه ها به اشریشیاکلی، استافیلوکوکوس اوریوس، کلی فرم ها، کپک و مخمر و کل میکروارگانیسم ها بررسی شد. میزان پروتیین (0/05>P) و چربی (0/01>P) در نمونه های کشک کم تر از میزان استاندارد بود. مقدار نمک در نمونه های کشک با مقادیر استاندارد تفاوت آماری معنی دار نداشت. درصد پروتیین در نمونه های قره قروت کم تر از مقادیر استاندارد بود (0/01>P) و مقادیر خاکستر، رطوبت و چربی در این نمونه ها با مقادیر استاندارد تفاوت آماری معنی دار نداشت. میزان آهن و مس در نمونه های روغن حیوانی بیش تر از استاندارد (0/01>P) و میزان سرب آن ها کمتر از استاندارد بود (0/05>P). از نظر بهداشتی تنها در 25 درصد از نمونه های کشک شمارش کلی میکروارگانیسم ها و کپک و مخمر بیش تر از میزان استاندارد بود (0/001>P) و سایر نمونه ها از نظر بهداشتی کاملا سالم بودند. تمامی نمونه های هر سه محصول در ارزیابی حسی از نمره بسیار بالایی برخوردار بودند. به عنوان نتیجه می توان گفت که محصولات لبنی مورد بررسی در این تحقیق بجز درصد کمی از نمونه های کشک از نظر بهداشتی و ترکیبات شیمیایی سالم بوده و بدون هیچ مخاطره ای قابلیت مصرف دارند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 312

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 101 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    76-87
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    153
  • دانلود: 

    284
چکیده: 

هدف مطالعه حاضر تعیین میزان شیوع استافیلوکوکوس اوریوس مولد انتروتوکسین در شیرینی های خامه ای ارایه شده در قنادی های شهرستانهای شهرکرد، سامان و بن و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی آنها است. تعداد 150 نمونه بطور تصادفی از شیرینی های خامه ای نمونه گیری به عمل آمد. آزمون های میکروبی برای جداسازی باکتری استافیلوکوکوس اوریوس انجام و کلنی های مشکوک با آزمونهای تکمیلی از جمله رنگ آمیزی گرم، کاتالاز و کوآگولاز تایید و جهت بررسی تولید انتروتوکسین (A، B، C، D) در واکنش Multiplex PCR آزمایش شدند. مقاوت آنتی بیوتیک جدایه ها با روش دیسک انتشاری انجام شد. در مجموع 38 (3/25%) نمونه به استافیلوکوکوس اوریوس آلوده بودند، میزان آلودگی در فصل تابستان 28% و در فصل زمستان 7/22% بود. 13 جدایه (3/34%) واجد ژن های مولد انتروتوکسین بودند. از بین جدایه های استافیلوکوک اوریوس 11 جدایه (29%) واجد ژن SEA و 2 جدایه (3/5%) واجد ژن SEC بودند. از بین جدایه های انتروتوکسیژن 9 (70%) جدایه به فصل تابستان و 4 (30%) جدایه آن به زمستان مربوط بود. هیچ یک از جدایه ها واجد ژن های SEB, SED نبودند. آزمون آنتی بیوگرام نشان داد که جدایه ها نسبت به سولفامتوکسازول بیشترین حساسیت (4/97%) و نسبت به اریترومایسین بیشترین مقاومت (2/63%) را دارا می باشند. در کل 100% جدایه های انتروتوکسیژن به پنی سیلین و 95% جدایه های, واجد ژن SEA به اریترومایسین و سیپروفلوکساسین مقاوم بودند. بطور کلی نتایج نشان داد که شیرینی های خامه ای به باکتری استافیلوکوکوس اوریوس آلوده بوده که قابلیت تولید انتروتوکسین را دارا می باشند و به برخی آنتی بیوتیک ها مقاومت نشان می دهند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 153

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 284 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    1-11
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    238
  • دانلود: 

    383
چکیده: 

سیر بدلیل طعم دهندگی، ویژگی های پیشگیری و درمانی، ضدقارچی و ضد باکتریایی یکی از مهم ترین گیاهان مورد استفاده در غذاها است. برخی از قارچ ها در مواد غذایی رشد کرده و می توانند باعث آلودگی مواد غذایی شوند. هدف از این مطالعه، ارزیابی فعالیت ضد قارچی عصاره های آلیوم ساتیووم بر روی قارچ های رشته ای جدا شده از سس مایونز بود. قارچ های رشد یافته بر روی مایونز در محیط سابورودکستروز آگار محتوی کلرآمفنیکل کشت داده شد. قارچ ها بر اساس ویژگیهای ظاهری و ریزبینی شناسایی گردیدند. روش های چاهک پلیت و دیسک انتشاری برای اندازه گیری اثرات ممانعت کننده عصاره ها علیه سویه های هدف مورد نظر در آزمایش، بکار گرفته شدند، همچنین حداقل غلظت ممانعت کننده هر عصاره تعیین گردید. قارچهای آسپرژیلوس نیجر، آ. فومیگاتوس، آ. فلاووس، پنی سیلیوم، موکور، رایزوپوس، کلادوسپوریوم، فوزاریوم، آلترناریا و ژیوتریکوم شناسایی گردید. بیشترین فعالیت ضدقارچی برای عصاره های آبی در غلظت 300 میکروگرم بر میلی لیتر بدست آمد. بیشترین و کمترین ممانعت از رشد به ترتیب مربوط به فوزاریوم (2/33 میلی متر) و آ. نیجر (2/25 میلی متر) بود. حداقل غلظت ممانعت کننده برای آ. نیجر، آ. فلاووس، آ. فومیگاتوس، پنی سیلیوم، موکور، رایزوپوس و آلترناریا برابر با 350 و برای کلادوسپوریوم، فوزاریوم و ژیوتریکوم 300 میکروگرم بر میلی لیتر تعیین شد. حداقل غلظت ممانعت کننده عصاره های متانولی و اتانولی بالاتر از مقادیر مربوط به عصاره آبی بود. نتایج نشان داد که سیر میتواند به عنوان یک عامل ضد قارچ طبیعی در مواد غذایی استفاده شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 238

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 383 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    12-18
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    373
  • دانلود: 

    438
چکیده: 

در طغیانی که در بهار 1396 در یکی از دانشگاه های یزد به وقوع پیوست وجود باکتری اشرشیاکلی O157: H7 در نمونه های انسانی به تایید رسیده بود. این مطالعه با هدف تعیین منبع عفونت طراحی و اجرا شده است. این یک مطالعه شاهد موردی می باشد که 80 نفر از بیماران و 80 نفر از دانشجویان سالم مورد بررسی قرار گرفتند. روایی صوری و محتوای پرسشنامه مورد استفاده به تایید متخصصین امر و مسیولین تیم طغیان رسانده شد. از رگرسیون لوجستیک دو حالته و محاسبه نسبت شانس با حدود اطمینان 95 درصد استفاده شد. آنالیز داده ها در محیط نرم افزار آماری SPSS. 19 انجام شد. در این مطالعه شربت طالبی با نسبت شانس 37/47 بالاترین سهم را در بروز بیماری به خود اختصاص داده بود. در مرحله بعد نیز استانبولی شام و برنج شام به ترتیب با نسبت شانس 25/4 و 12/3 به طور معنی داری در مدل باقی مانده بودند. با توجه به بالا بودن نسبت شانس شربت طالبی در این مطالعه و سوابق موجود مانند تایید آزمایشگاهی وجود باکتری اشرشیاکلی O157: H7 در نمونه های انسانی و گزارش تیم طغیان در خصوص تهیه شربت طالبی با استفاده از چرخ گوشت نشسته و همچنین تایید مطالعات مشابه در امکان وجود اشرشیاکلی در مواد غذایی خام مانند گوشت، می توان نتیجه گیری کرد که منبع این طغیان، شربت طالبی آلوده شده به اشرشیاکلی O157: H7 توسط چرخ گوشت آلوده بوده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 373

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 438 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    19-33
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    287
  • دانلود: 

    431
چکیده: 

گیاهان دارای گستره ای از ترکیبات فنولی از مولکول های ساده مانند اسیدهای فنولی تا مولکول هایی با درجه پلی مریزاسیون بالاتری مانند تانن ها هستند. فنول ها و پلی فنول های بافت های گیاهی بر سلامت و بهبود زندگی انسان اثر می گذارند. در این پژوهش گیاه آجار از سبزوار تهیه و هموژن شد. عصاره گیری با روش استخراج اولتراسوند با کمک حلال اتانول و آب انجام شد. سنجش میزان آنتی اکسیدانی عصاره های استخراج شده به ترتیب به روش DPPH مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش فرایند استخراج توسط فناوری اولتراسوند با دو فاکتور سه سطح که شامل غلظت (ppm 800-200)، زمان (30-10 دقیقه) توسط روش سطح پاسخ صورت گرفت. نتایج فرایند بهینه سازی، نشان داد؛ شرایط بهینه استخراج الکلی زمان 81/17 دقیقه و غلظت تعیین800 گردید. همچنین شرایط بهینه برای استخراج آبی شامل غلظت ppm 800 و زمان 52/13 دقیقه تعیین گردید. با توجه به نتایج بهینه سازی میزان استخراج آنتی اکسیدانی در استخراج آبی و الکلی به ترتیب 893/33-499/33 درصدگزارش شد. نتایج حاصل از پایداری اکسایشی روغن نشان داد اندیس پراکسید و تیوباربیوتیک اسید در استخراج آبی و الکلی158/3-938/1 و 337/0-173/0تعیین گردید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 287

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 431 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    34-49
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    251
  • دانلود: 

    128
چکیده: 

انتروکوک ها گروه مهم و متنوعی از باکتری ها هستند که به عنوان باکتری مقاوم به بیشتر آنتی بیوتیک های مصرفی در درمان بیماری ها شناخته شده اند. در این مطالعه مقطعی-توصیفی 104 نمونه گوشت قرمز و 1000 نمونه ادرار مشکوک به عفونت دستگاه ادراری در شهرستان کرمانشاه جهت بررسی انتروکوکوس فکالیس مورد بررسی قرار گرفتند. پس از تایید نمونه ها با روش های بیوشیمیایی و مولکولی به منظور بررسی توانایی تولید بیوفیلم از روش میکروتیتر پلیت و برای تعیین حساسیت آن-ها نسبت به آنتی بیوتیک ها، از روش کربی-بایر استفاده گردید. در نمونه های انسانی آلودگی به انتروکوکوس فکالیس 5 درصد و در نمونه گوشت مورد بررسی 38/40 درصد گزارش گردید. در جدایه های جدا شده از گوشت قرمز بیشترین مقاومت نسبت به استرپتومایسین و کمترین مقاومت نسبت به ونکومایسین گزارش شد. در جدایه های انسانی بیشترین مقاومت نسبت به کوتریموکسازول و کمترین مقاومت نسبت به نیتروفورانتیین گزارش گردید. در جدایه های انتروکوکوس فکالیس جدا شده از گوشت قرمز، ژن ebp A (43/71 درصد)، ebp B (52/59 درصد) و ebp C (28/64 درصد) گزارش گردید که ارتباط آماری معنادار بین ژن های ebp وتولید بیوفیلم در این جدایه ها مشاهده نگردید. در صورتی که در جدایه های جدا شده از ادرار بین ژن هایebp و تولید بیوفیلم ارتباط معنی دار مشاهده شد. هم چنین در تجزیه و تحلیل آماری بین نوع گوشت و نوع ژن ویرولانس رابطه معنی دار آماری مشاهده نگردید. در صورتی که بین فراوانی ژن های efa A، gel E، ace و esp در جدایه های انتروکوکوس فکالیس جدا شده از ادرار و تولید بیوفیلم ارتباط معنی دار مشاهده شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 251

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 128 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

BAGHERI M. | Shaviklo A.

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2021
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    63-50
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    82
  • دانلود: 

    351
چکیده: 

This study aimed to determine the health status, chemical and organoleptic properties of some nomadic dairy products in Chaharmahal and Bakhtiari province. Referring to the nomadic areas of the province, three products including Curd, Gharaghorot, and Ghee were sampled for organoleptic, chemical, and microbiological tests. Sensory tests included aroma, taste, texture, color, and overall acceptance. The amount of protein, fat, salt, moisture, ash, and some minerals elements in the samples and the level of contamination of the samples with E. coli, Staphylococcus aureus, coliforms, mold, and yeast, and total microorganisms count were examined. The amount of protein and fat in Curd samples was lower than the standard level (P<0. 05 and P<0. 01, respectively) but the amount of salt in these samples had no statistically significant difference from the standard level. The percentage of protein in Gharaghorot samples was lower than the standard level (P<0. 01) and the amount of ash, moisture, and fat in these samples had no statistically significant differences with their standards levels. The amount of iron and copper in Ghee samples was higher than the standard (P<0. 01) and the lead content of those was lower than the standard level (P<0. 05). From a hygienic point of view, in only 25 percent of the Curd samples, the total number of microorganisms and mold and yeast contamination was higher than the standard level (P<0. 001) and other specimens were completely hygienic. All of the samples of each of the three products had a very high score in sensory evaluation.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 82

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 351 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

وظیفه دوست محسن

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    64-75
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    260
  • دانلود: 

    333
چکیده: 

سس کچاپ گوجه فرنگی محصولی پر مصرف در جهان و ایران است به همین لحاظ تهیه محصولی سینبیوتیک از آن باعث ارتقاء سلامتی خواهد شد. در این تحقیق از طرح کاملا تصادفی و روش سطح پاسخ (طرح مرکب مرکزی چرخش پذیر) و از نرم افزار Design Expert (ورژن 7) و جهت مقایسه میانگین ها از آزمون دانکن استفاده گردید. طبق نتایج بدست آمده بهترین تیمار ها در بین نمونه های سس از نظر زنده مانی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بعد از 30 روز نگهداری، نمونه حاوی 2 درصد لاکتولوز و 5/2 درصد فیبر (چه دارای باکتری ریزپوشانی شده و یا آزاد) بود که تعداد باقی مانده باکتری ها در پایان دوره نگهداری در نمونه سس حاوی باکتری ریز پوشانی شده cfu/ml 107 × 09/4 و در نمونه سس حاوی باکتری آزاد cfu/ml 107 × 19/1 بود. عکسبرداری الکترونی از نمونه های بهینه حاکی از آن بود که در نمونه های سس حاوی باکتر ی ریزپوشانی شده ابعاد باکتری بزرگتر از نمونه های سس حاوی باکتری آزاد بود. انتقال نمونه های بهینه به محیط شبیه سازی شده معده و روده نشان دهنده آن بود که نمونه سس حاوی باکتری ریز پوشانی شده که در فرمولاسیون آن 5/2 درصد فیبر و 2 درصد لاکتولوز بکار رفته بود، اختلاف معنی داری (p< 0. 05) با نمونه های دیگر داشت که بعلت حفظ باکتری ها در هر دو محیط معده و روده بالاتر از cfu/ml 106 و داشتن ترکیبات پری بیوتیکی فیبر و لاکتولوز، یک نمونه سینبیوتیک محسوب می گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 260

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 333 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

HASHEMI Z. | BONYADIAN M. | MOSHTAGHI H.A.

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2021
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    79-87
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    81
  • دانلود: 

    351
چکیده: 

The present study aimed to determine the prevalence of enterotoxin-producing S. aureus in creamy pastries producing in confectioneries in the Shahrekord area also, determining the antibiotic resistance of the isolates. One hundred fifty creamy pastries samples were randomly selected from confectioneries. Microbial tests were performed for isolating of S. aureus and then on the Beards Parker Agar. Suspected colonies were confirmed by microbiological and biochemical tests including gram stain, catalase, and coagulase tests. Isolates were tested for the presence of enterotoxin genes (A, B, C, and D) by Multiplex PCR and, also antibiotic resistance of the isolates was determined by the disk diffusion method. Overall, 38 (25. 3%) samples were contaminated with S. aureus. Twenty-one (28%) and 17 (22. 7%) isolates were related to summer and winter samples, respectively. Thirteen isolates (29%) of S. aureus contained enterotoxin genes. Eleven isolates (84. 61%) contained SEA, and 2 isolates (5. 3%) contained the SEC gene. Nine (70%) and 4 (30%) of the enterotoxigenic isolates were related to summer and winter samples, respectively. None of the isolates had SEB, SED genes. Four (30%) enterotoxigenic isolates were related to creamy pastry and 9 (70%) to creamy bread. The antibiogram test showed the highest sensitivity to sulfamethoxazole (97. 36%) and erythromycin (63. 15%). Also, all enterotoxigenic isolates were resistant to penicillin, and 95% of isolates containing the SEA gene were resistant to erythromycin and ciprofloxacin. In general, the results showed that creamy pastries were contaminated with S. aureus strains which have the potential to produce enterotoxins. According to the results, the antibiotic resistance of enterotoxigenic isolates was much higher than isolates without enterotoxin genes.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 81

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 351 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    88-101
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    221
  • دانلود: 

    432
چکیده: 

پنیر چدار نوعی پنیر سخت است که به طور سنتی معمولا پوشش داده می شود. پوشش های تجاری مورد استفاده برای پنیر چدار از نوع غیر خوراکی بوده که به دلیل ایجاد آلودگی زیست محیطی و نیز ایجاد آلرژی در برخی از مصرف کنندگان مطلوب نمی باشند. امروزه فیلم های زیست تخریب پذیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق، تاثیر پوشش خوراکی موسیلاژ دانه ریحان حاوی نانوذرات اکسید روی در سه غلظت صفر، 25/0 و 5/0 درصد بر خواص کیفی پنیر چدار در طول 90 روز رسیدگی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در پایان دوره نگهداری بیشترین مقدار نمک و چربی و کمترین مقدار رطوبت مربوط به نمونه با پوشش موسیلاژ حاوی 5/0 درصد نانواکسید روی بود. همچنین تعداد باکتری های اسید لاکتیک غیر استارتری در تمام نمونه ها در طول 90 روز نگهداری به طور معنی داری افزایش، اما تعداد باکتری های استارتر ابتدا افزایش و سپس کاهش یافت (01/0

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 221

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 432 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0