سم رسین (Ricin Toxin) پروتئینی است که در دانه گیاهان مخصوصا دانه کرچک (Ricin Communis) تولید می شود. این سم بر علیه انسان حیوانات و حشرات خاصیت سمی دارد و یکی از قوی ترین سموم شناخته شده گیاهی می باشد.گیاه کرچک در قدیم بخاطر داشتن روغن چسبناک در کشور مصر کاشته می شود و از روغن آن به عنوان جلا دهنده و نرم کننده استفاده می شود. در جنگ جهانی اول و دوم از روغن کرچک برای روغن کاری قطعات هواپیما استفاده گردید. در جنگ جهانی دوم بعلت کمبود این روغن، در ایالت کالیفرنیای آمریکا به کشاورزان کمک مالی داده شد تا به کشت این گیاه بیشتر پرداخته شود. این عمل تا جایگزینی روغن کرچک با روغن های مصنوعی تا سال 1960 میلادی بطور فعال ادامه داشت. در سال 1888 میلادی استیل مارک پروتیین سمی در دانه کرچک پیدا نمود و آن را ریسین نامید. وی دریافت که ریسین موجب الگوتنیاسیون گلبولهای قرمز و رسوب پروتئین های سرم می گردد. این خاصیت در پروتیین سمی دیگری به نام آربین نیز دیده می شود. در سال 1972شارون و همکارش دریافتند که این پروتئین ها دارای کربوهیدارت هستند و خاصیت لکتینی دارند ...