سابقه و هدف: عفونت های منتقله از راه غذا یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی در جهان بشمار می روند. سمی شدن غذا ناشی از وجود توکسین ها تحت عنوان مسمومیت غذایی شناخته می شود. باسیلوس سرئوس یکی از عوامل مهم مسمومیت غذایی می باشد. هدف از انجام این تحقیق تعیین میزان آلودگی 500 نمونه مختلف غذایی از جمله شیرینی های خام، حبوبات، فراورده های گوشتی و لبنی نسبت به باسیلوس سرئوس بود.روش کار: در یک مطالعه توصیفی رقت های مختلف 10-3, 10-2, 10-1 از مواد غذایی مختلف به روش استاندارد تهیه و جهت بررسی باکتریلوژیک، کشت داده شدند. از روش های استاندارد باکتری شناسی برای تعیین هویت ایزوله ها استفاده شد. جهت بررسی توکسین زایی ایزوله ها، از کشت رده Hela استفاده گردید.یافته ها: شیرینی های خامه ای بالاترین میزان آلودگی (%27) را در بین سایر نمونه ها دارا بودند. بالاترین تعداد باکتری در نمونه های مربوط به شیرینی های خامه ای ((15×104 و پایین ترین تعداد باکتری در نمونه های سوسیس و کالباس ((14×101 مشاهده شد.نتیجه گیری: سویه های مختلف باسیلوس سرئوس توانایی های متفاوتی در تولید توکسین دارند. این بررسی نشان داد باسیلوس سرئوس هنوز به عنوان یکی از آلوده کننده های باکتریایی در مواد غذایی مطرح بوده و باید توجه خاصی به آن مبذول داشت.