Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    698
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 698

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    133-144
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    825
  • دانلود: 

    555
چکیده: 

در این بررسی تغییر ترکیبات تقریبی-شیمیایی گیاه دریایی سارگاسوم جمع آوری شده از سه ایستگاه در هر یک از شش منطقه ساحلی استان سیستان و بلوچستان بدست آمد. گیاه پس از جمع آوری شستشو، خشک و پودر شده به آزمایشگاه منتقل و پروتئین کل (درصد وزن خشک) با روش کجلدال، اسید های آمینه با بهره گیری از دستگاه HPLC، چربی کل (درصد وزن خشک) با روش سوکسله و اسید های چرب ضروری با تعیین میزان FAMES (متیل استرهای اسید های چرب) توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی، کربوهیدرات (درصد وزن خشک) با روش فنل سولفوریک اسید، ویتامین ها با استفاده از دستگاه HPLC، خاکستر با روش سوختن در کوره، مواد معدنی با کمک گرفتن از روش های فلیم فتومتری و آستاگزانتین نیز از روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری و پس از تایید نرمال بودن میانگین ها با PP plot برنامه SPSS مورد بررسی مقایسه ای آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که سارگاسوم جمع آوری شده از ساحل طیس به شکل خشک دارای 9.18±1.15 درصد پروتئین (p<0.05)، 2.18±0.15 درصد چربی (p>0.05)، 1.2 (P>0.05) EF، 33.11±2.03 کربوهیدرات (P>0.05)، 230.14±11.83 کیلو کالری بر 100 گرم ماده خشک انرژی (P<0.05)، 11.11±1.03 درصد مواد معدنی (P<0.05) و 115.51±10.87 میلی گرم کمپلکس ویتامین ها در 100 گرم ماده خوراکی (P<0.05) و 104.11±1.00 میکرو گرم آستاگزانتین در 100 گرم وزن خشک نمونه (P<0.05) می باشد که نسبت به پنج تیمار جمع آوری شده از مناطق دیگر نمونه برداری دارای ارزش غذایی بالاتری است. همچنین پروفایل اسید های چرب ضروری بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی دار آماری نشان داد (P<0.05) که در مورد نمونه های بدست آمده از ساحل طیس بالاترین بوده است ولی پروفایل اسیدهای آمینه بجز لوسین، هیچ اختلاف آماری بین تیمارهای مناطق جغرافیایی نشان نداد (P>0.05).

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 825

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 555 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    63-75
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    533
  • دانلود: 

    202
چکیده: 

فناوری نانو و مخاطرات محیط زیستی آن بویژه برای آبزیان به شکل روز افزونی در حال گسترش است. در همین راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر نانوذره نقره بر میزان رشد و بازماندگی Artemia urmiana اجرا شد. این پژوهش در قالب 5 تیمار شامل، گروه شاهد، 0.001، 0.01، 0.1 و 1 میلی گرم بر لیتر نانوذره نقره در 4 تکرار انجام شد. بدین منظور تعداد 500 ناپلی تازه از تخم خارج شده پس از شمارش و انتقال به ظروف پرورش یک لیتری در معرض غلظت های مختلفی از نانو ذره پرورش یافتند. طی دوره پرورش از جلبک تک سلولی Dunaliella tertiolecta و مخمر نانوایی برای تغذیه آرتمیاها استفاده گردید. در طول دوره آزمایش میزان رشد و بازماندگی آرتمیاها در روزهای 8، 11، 17، 20 و 23 مورد بررسی قرار گرفت. آرتمیاها بعد از بلوغ به انکوباتورها و محیطی عاری از نانوذرات انتقال داده شدند. ویژگی های تولید مثلی آن ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل بیانگر این بود که با افزایش غلظت نانوذرات نقره و با گذر زمان، میزان بازماندگی کاهش و میزان رشد افزایش یافت (p<0.05). ویژگی های تولید مثلی نظیر تعداد کل زاده ها، تعداد زاده ها در هر روز، تعداد زاده ها در هر بار تولید مثل و طول عمر آرتمیا در تیمار 1 میلی گرم بر لیتر نانوذره نقره کمترین بود (p<0.05). بنابراین می توان چنین نتیجه گرفت که ورود نانو ذرات نقره به بوم سازگان های طبیعی A. urmiana می تواند بر چرخه تولید مثلی آن تاثیر گذاشته و موجب کاهش بازماندگی و توان تولید مثل آن گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 533

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 202 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    109-120
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    511
  • دانلود: 

    255
چکیده: 

اثر پوشش کیتوزان (با وزن مولکولی متوسط) همراه با ناتامایسین بر کیفیت تخم ماهی سفید دریای خزر) Rutilus frisii (kutum (تیمار شده با نمک 4 درصد) طی نگهداری در دمای یخچال(1±4 درجه سانتی گراد) در طی یک دوره 90 روزه مورد بررسی قرار گرفت. محلول کیتوزان %11 وزنی/حجمی و ترکیب کیتوزان-ناتامایسین (%1 وزنی/حجمی-5 و 10 میلی گرم بر کیلوگرم تخم) برای پوشش استفاده شد. تیمار شاهد و تیمار های دارای پوشش در دوره های 0، 30، 60 و 90 روزه مورد ارزیابی شیمیایی (مجموع ازت فرار، عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید)، میزان نمک باقیمانده و pH قرار گرفتند. نتایج نشان داد که پوشش کیتوزان در مقایسه با نمونه فاقد پوشش کیفیت نگهداری را افزایش داد. پوشش کیتوزان همراه با ناتامایسین نسبت به پوشش کیتوزان برای پارامترهای شیمیایی محافظت بهتری را فراهم نمود. میزان باقیمانده نمک برای تمام تیمار ها کمتر از 2 درصد مشخص شد. این نتیجه حاصل شد که ترکیب پوشش کیتوزان و ناتامایسین 10 میلی گرم بر هر کیلوگرم تخم زمان ماندگاری تخم ماهی سفید را افزایش داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 511

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 255 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    41-52
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    740
  • دانلود: 

    187
چکیده: 

فساد ماهی ها ناشی از تغییرات ایجاد شده در اثر واکنش های بیولوژیکی ازقبیل اکسایش چربی ها، واکنش های منتج از فعالیت های آنزیم های طبیعی ماهی و فعالیت های متابولیکی ریزاندامگان است. این عوامل باعث کاهش زمان ماندگاری ماهی و سایر فرآورده های دریایی می شوند. بره موم یک محصول طبیعی است که از رزین های گیاهی مشتق شده و بوسیله زنبورهای عسل جمع آوری می گردد. بره موم قرن ها در طب سنتی مورد استفاده قرار می گرفت. مشخص شده است که بره موم دارای فعالیت های ضد میکروبی، التیام بخش زخم ها، ضد اکسایشی و ضد تومور است. در این مطالعه شاخص های بیوشیمیایی و میکروبیولوژیکی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان تیمار شده با عصاره الکلی %10 بره موم کردستان در طی 24 روز مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش ها به صورت شمارش باکتری های نمک دوست و سرمادوست به عنوان شاخص های میکروبیولوژیکی و شاخص های(میزان کل بازهای فرار نیتروژنی) TVB-N، (شاخص تیوباربیتوریک اسید) TBARS، pH و اسیدیته به عنوان شاخص های بیوشیمیایی در روزهای 24، 16،8 ،0 طی نگهداری در برودت یخچال و به صورت بسته بندی تحت خلاء صورت گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که پس از 24 روز روند افزایشی رشد در شاخص های میکروبیولوژیکی در نمونه های شاهد بسیار سریعتر از نمونه های تیمار شده صورت گرفت و میزان TVB-N،TBARS و اسیدیته بر حسب اسید لاکتیک نمونه های شاهد بالاتر از نمونه های تیمار شده بود و pH نمونه های تیمار شده بالاتر از نمونه های شاهد بود. نتایج به دست آمده بیانگر این است که عصاره %10 الکلی بره موم کردستان می تواند میزان ماندگاری فیله های ماهی قزل آلای رنگین کمان را با توجه به بررسی شاخص های فساد فیله ماهی در طول نگهداری در برودت یخچال و به صورت بسته بندی تحت خلاء به مدت حداقل 8 روز بهبود ببخشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 740

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 187 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    53-61
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    513
  • دانلود: 

    131
چکیده: 

در این پژوهش تغییرات بافتی آبشش و کلیه ماهی صبور به عنوان دو اندام اساسی و حائز اهمیت در فرایند تنظیم اسمزی در طول مهاجرت از خورموسی به رودخانه های کارون و بهمنشیر مورد مطالعه قرار گرفت. نمونه برداری از خلیج فارس و رودخانه های کارون و بهمنشیر از هر ایستگاه 10 قطعه با خصوصیات زیست سنجی مشابه از نظر اندازه و وزن صورت گرفت. پس از فیکس کردن نمونه های بافتی در محلول بوئن و طی مراحل روتین بافت شناسی، برشهایی به ضخامت 6 میکرون تهیه و رنگ آمیزی با هماتوکسیلین- ائوزین انجام و توسط میکروسکوپ نوری مجهز به لنز داینو لیت مورد مطالعه قرار گرفتند. بیشترین تعداد و مساحت سلول های کلراید مربوط به ماهی های دریا بود که با مهاجرت به رودخانه های کارون و بهمنشیر کمتر شدند (p<0.05). اما تفاوت معناداری بین سلول های کلراید رودخانه های کارون و بهمنشیر از این لحاظ وجود نداشت (p>0.05). در بافت کلیه در طی مهاجرت از دریا به رودخانه، قطر لومن توبول های پروکسیمال و دیستال افزایش یافته اما قطر لومن توبول دیستال نمونه های کارون بیشتر از بقیه بود. در سایر توبول ها اختلاف معناداری در نمونه های کارون و بهمنشیر وجود نداشت (p>0.05). بنابراین بر اساس این تحقیق مشخص گردید که آبشش و کلیه در فرآیند تنظیم اسمزی در ماهی صبور مشارکت فعالانه داشته و بدلیل سازگاری و پاسخ به شوری های متفاوت محیط که با تغییرات بافت شناختی و بیشتر در بافت آبشش همراه بود، می تواند مدل مناسبی برای بررسی مکانیسم های تنظیم اسمزی در شوری های متفاوت باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 513

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 131 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    145-153
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    2340
  • دانلود: 

    270
چکیده: 

با مدیریت درست دریاچه های مصنوعی می توان از آن ها در تولید آب زیان نیز بهره گرفت. وارد کردن بچه ماهی هم اکنون رویکردی فراگیر در برنامه ریزی های سدها است. دریاچه ی سد درودزن از منابع اصلی آب آشامیدنی شیراز است، که مدیریت شیلات هر ساله بچه ماهی هایی از چند گونه ی مختلف از کپورماهیان را در دریاچه رها می کند. افزون برآن، چند گونه ی ماهی بومی رودخانه یی نیز در دریاچه رشد و زادآوری می کنند. هریک از گونه های ماهیان ممکن است ترجیح خاصی در انتخاب بخش هایی از دریاچه برای زیستگاه خود داشته باشد. برای بررسی امکان این ترجیح نمونه برداری از ماهیان دریاچه با دو تکرار در اسفند 1389 و مهر 1390 در سه مقطع رودخانه یی، میانه و دریاچه یی انجام شد. برای گرفتن انواع ماهیان از تورهای با چشمه ها ی 37 م م.، 57 م م. و 120 م م. استفاده شد. در آزمایشگاه شناسایی گونه، شمار نمونه های هر گونه در هر ایستگاه، و زیست سنجی ماهی ها (بیش ترین طول استاندارد، طول چنگالی، و بیش ترین طول کل و وزن) انجام شد. ماهی ها شامل شاه کولی جنوبی Alburnus mossulensis، سیاهماهی فلسدرشت Capoeta aculeate، سیاه ماهی فلس ریز Capoeta damascina، حِمری Carasobarbus luteus، کاراس Carassius gibelio، کپور معمولی Cyprinus carpio، و کپور نقره یی Hypophthalmichthys molitrix بود. بخش های اصلی دریاچه ترکیب های کاملا متفاوتی از تجمع ماهی ها را نشان داد. همه ی این 7 گونه در بخش دریاچه یی دیده شدند، اما در بخش میانی تنها 33 گونه ی سیاه ماهی فلسدرشت، سیاه ماهی فلس ریز و کپور معمولی پراکندگی داشتند. در بخش رودخانه یی تنها 3 گونه ی شاه کولی جنوبی، سیاهماهی فلس درشت و کپور معمولی جا گرفته بودند. این ترجیح زیست گاهی می تواند به بهره گیری بهتر از دریاچه در آب زی پروری کمک کند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2340

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 270 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    1-17
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    665
  • دانلود: 

    154
چکیده: 

این تحقیق جهت بررسی سطوح مختلف اسانس رازیانه (Foeniculum vulgare) جیره بر برخی فراسنجه های بیوشیمیایی و مقاومت به استرس شوری در بچه ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum) انجام گرفت. برای این منظور بچه ماهیان سفید با میانگین وزن ابتدایی 0.6±0.002 گرم بصورت تصادفی در 5 تیمار شامل 0 (شاهد)، 100، 200، 400 و 600 میلی گرم اسانس رازیانه بر کیلوگرم جیره ذخیره سازی شدند و به مدت 60 روز با جیره های آزمایشی به میزان 7-12 درصد وزن بدن و 3 بار در روز مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره شاخص های مربوط به فراسنجه های بیوشیمیایی سرم و مقاومت به استرس شوری ارزیابی شد. نتایج حاصل از آنالیز فراسنجه های بیوشیمیایی سرم نشان داد که بیشترین میزان پروتئین تام و گلبولین در تیمار 600 میلی گرم اسانس مشاهده شد. بیشترین میزان آلبومین و کلسترول به ترتیب در تیمارهای 100 و 400 میلی گرم اسانس بر کیلوگرم جیره و بیشترین مقدار تری گلیسیرید، گلوکز و کورتیزول در تیمار شاهد مشاهده شد (p<0.05). نتایج حاصل از استرس شوری (شوری های 6، 13 و 20 گرم/لیتر) نشان داد که تیمارهای 100 و 400 میلی گرم اسانس بر کیلوگرم جیره کمترین پاسخ به استرس را نشان دادند و پس از استرس میزان تغییرات کورتیزول و گلوکز نسبت به زمان پیش از استرس، در تیمارهای حاوی اسانس مقدار کمتری را نشان داد. بالاترین میزان بازماندگی نیز در تیمارهای حاوی اسانس بدست آمد. در مجموع نتایج نشان داد که اسانس رازیانه با بهبود فراسنجه های بیوشیمیایی (پروتئین تام، آلبومین، گلبولین، گلوکز و کورتیزول) می تواند موجب ارتقاء سیستم ایمنی بچه ماهیان سفید گردد. همچنین نقش مهمی در افزایش مقاومت بچه ماهیان سفید در برابر استرس شوری ایفا کند و بهترین عملکرد مربوط به سطح 100 میلی گرم اسانس رازیانه بر کیلوگرم جیره بدست آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 665

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 154 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    17-27
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    836
  • دانلود: 

    185
چکیده: 

با افزایش جمعیت در سطح جهان، مخازن استوانه ای پرورش ماهی به دلیل تولید بالا و مصرف پایین آب، توسعه یافته و به دلیل اهمیت کیفیت آب و جداسازی مواد جامد از این مخازن مطالعات زیادی انجام شده است. در این مقاله به منظور بررسی آزمایشگاهی الگوی رسوب گذاری در مخازن استوانه ای پرورش ماهی، مخزنی با قطر 2.14 متر و ارتفاع 0.59 متر طراحی و ساخته شده است و جریان ورودی از طریق جت آب از سه نازل ورودی به قطر داخلی هر یک 8 میلی متر برقرار گردید. بررسی کمی و کیفی رسوب گذاری در کف مخزن استوانه ای پرورش ماهی برای ریزش موضعی رسوبات، در شش مکان (سه گزینه با ریزش رسوبات در جهت شعاعی و سه گزینه با ریزش رسوبات در پیرامون مخزن استوانه ای) مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج بیانگر آن است برای ریزش رسوب بهترین مکان قسمت محدوده بینابینی (41.5 سانتی متر از دیواره مخزن به طول 44 سانتی متر) و ایستگاه سوم می باشد. همچنین مشاهدات آزمایشگاهی بیانگر آن بود که در حجم کم موادی مانند غذای ماهی، که دارای نرخ غوطه وری بالایی می باشند، بیشتر تابع جریان حلزونی مخازن استوانه ای شکل قرار گرفته و از مرکز حوضچه خارج می گردند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 836

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 185 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    27-40
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    625
  • دانلود: 

    147
چکیده: 

در تحقیق حاضر، ذخیره ویتامین های A و E موجود در تخم مولدین قزل آلای رنگین کمان از طریق افزودن سطوح مختلف آستاگزانتین با دو منبع مصنوعی و طبیعی (Haematococcus pluvialis) به جیره غذایی مولدین به مدت 120 روز مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، آستاگزانتین مصنوعی در سه سطح 40،80 و 120 میلی گرم بر کیلوگرم غذا و آستاگزانتین طبیعی با خلوص %1.5 آستاگزانتین در وزن خشک، هم سطح با منبع مصنوعی به ترتیب به مقدار 2.67، 5.33 و 8 گرم بر کیلوگرم غذا مورد استفاده قرار گرفت. بدین ترتیب هفت جیره آزمایشی شامل شش تیمار سطوح و منابع مختلف آستاگزانتین (T1-T6) و یک گروه شاهد (بدون آستاگزانتین، 0T) در نظر گرفته شد. تخم استحصالی از مولدین از نظر محتوی ویتامین های A و E مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت. بیشترین مقدار ویتامین A (280.88±22.51 ng) مربوط به تیمار 2 (%80 آستاگزانتین طبیعی) و کمترین مقدار (147.82±12.71 ng) در تیمار شاهد (بدون آستاگزانتین) به دست آمد. بیشترین مقدار ویتامین E (19.71±2.92 μg) مربوط به تیمار 3 (%120 آستاگزانتین جلبکی) و کمترین مقدار (5.27±0.51 μg) در تیمار شاهد (بدون آستاگزانتین) مشاهده شد. با افزایش سطح آستاگزانتین از هر دو منبع جلبکی و مصنوعی، میزان ویتامین E ذخیره شده در تخم استحصالی افزایش یافت که نشان دهنده تأثیر مثبت آستاگرانتین بر مقدار ویتامین E ذخیره شده بر تخم می باشد. نتایج همچنین نشان داد که آستاگزانتین جلبکی در هر سه سطح مورد آزمایش، عملکرد بهتری نسبت به آستاگزانتین مصنوعی با سطوح مشابه داشته است. در مجموع مطالعه حاضر نشان دادکه تغذیه مولدین بر کیفیت ذخیره تخم تأثیر می گذارد بطوری که افزودن آستاگزانتین (طبیعی و مصنوعی) به جیره سبب بهبود ذخیره ویتامین های A و E در تخم می شود و آستاگزانتین طبیعی به دلیل دارا بودن سایر مکمل های غذایی، از برتری قابل توجهی نسبت به آستاگزانتین مصنوعی برخوردار می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 625

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 147 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    77-87
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1019
  • دانلود: 

    152
چکیده: 

خیار دریایی یک منبع مهم از مواد با ارزش دارویی و تغذیه ای است. در این پژوهش مقدار فنل، فلاونوئید ، فعالیت آنتی اکسیدان و تجزیه تقریبی خیار دریایی گونه Holothuria parva در دو حالت تازه و خشک (آبدهی شده) مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور نمونه ها از بندر لنگه در خلیج فارس جمع آوری شده است. نمونه ها در آزمایشگاه به صورت انجمادی خشک شده و میزان رطوبت آنها اندازه گیری گردید سپس تجزیه تقریبی آن محاسبه گردید. میزان فنل به روش فولین سیوکالتو، میزان فلاونوئید به روش نورسنجی کلریدآلومینیوم و میزان فعالیت آنتی اکسیدان با استفاده از DPPHسنجیده شد. نتایج بدست آمده نشان داد که میزان رطوبت در نمونه تازه برابر با ±%81.20، پروتئین 12%.0 ±، چربی ±%0.34، خاکستر 5%.50 ± و کربوهیدرات ±0%.95 بوده است. این مقادیر برای نمونه آبدهی به ترتیب برابر با: 92%.50 ±، 3%.76 ±، ±0%.36، ±%1 و 2%.07 ± محاسبه شده است. میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در نمونه تازه برابر 0.063 ± و در نمونه آبدهی 0.60 ± میلی گرم ویتامین C در گرم نمونه خشک و شاخص IC50 در نمونه تازه 5.26 ± و در نمونه آبدهی 4.14 ± بود. میزان فنل کل در نمونه تازه برابر 0.22 ± و در نمونه آبدهی 0.19 ± میلی گرم اسید گالیک در گرم نمونه خشک بود. میزان فلاونوئید در نمونه تازه 3.86 ± و در نمونه آبدهی 5.20 ± میلی گرم کوئرستین در گرم نمونه خشک بود. در مورد تجزیه تقریبی فقط میزان پروتئین و خاکستر در حالت تازه نسبت به حالت آبدهی بیشتر و دارای اختلاف معناداری بود (p<0.05) ومیزان رطوبت در حالت خشک (آبدهی شده) بیشتر از حالت تازه و دارای اختلاف معناداری بود(p<0.05). میزان فنل و فلاونوئید در دو حالت یکسان بوده است. میزان مهار رادیکال آزاد DPPH در حالت تازه بیشتر از حالت آبدهی و دارای اختلاف معناداری بود (p<0.05) و در نتیجه حالت تازه این گونه خیار دریایی دارای فعالیت آتنی اکسیدانی بیشتری نسبت به حالت خشک(آبدهی شده) است و برای استفاده در صنایع دارویی و غذایی سودمندتر است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1019

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 152 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    87-100
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    514
  • دانلود: 

    219
چکیده: 

هدف از این مطالعه تعیین میزان زیتوده کیلکای معمولی Clupeonella cultriventris Borodin,1904 طی سالهای 1376 الی 1392 و سقف قابل برداشت این ماهی در سال 1392 در سواحل ایرانی دریای خزر می باشد. در این تحقیق، حداکثر محصول قابل برداشت (MSY) و میزان تلاش صیادی در MSY (fMSY) مورد ارزیابی قرار گرفته و سپس با استفاده از شاخصهای fMSY، تولید به ازای نسل نوپا و زی توده مولدین به ازای نسل نوپا با استراتژی مختلف Fmax، F0.1 و F40% سقف قابل برداشت تعیین شد. نتایج نشان داد طی سالهای 1376 الی 1392 میزان ذخایر ماهی کیلکای معمولی ابتدا از حدود 22000 تن در سال 1376 به 112000 تن در سال 1388 افزایش و سپس در سال 1392 به 83300 تن کاهش یافت. در دوره مذکور مرگ و میر صیادی این ماهی بین 0.246 الی 1.640 در سال و نرخ بهره برداری بین 0.327 الی 0.764 قرار داشت. نقاط مرجع بیولوژیک در دو نقطه F0.1 و F40% بترتیب 0.92 و 0.80 در سال برآورد شد. بر اساس مدل شیفر مقدار MSY و تلاش ماهیگیری مرتبط به ترتیب 22670 تن و 8690 شناور شب محاسبه شد. بر اساس سیستم طبقه بندی پنج ردیفی میزان صید بیولوژیک قابل قبول این ماهی در 1392 برای ردیفهای 2، 3، 4 و 5 بترتیب 17500، 20060، 23400 و 18900 تن برآورد شد. در رویکرد احتیاطی، مقدار صید بیولوژیک قابل قبول که دارای کمترین مقدار و با بیشترین اطلاعات یعنی 17500 تن باید انتخاب شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 514

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 219 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    101-108
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    738
  • دانلود: 

    154
چکیده: 

آلودگی انگلی دو گونه از ماهیان بومی روخانه بهشت آباد در فصل بهار 1393 مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه تعداد 52 عدد ماهی، (26 عدد نازک Chondrostoma regium و 26 عدد آفانیوس Aphanius vladykovi) پس از صید، در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفتند. پس از انجام زیست سنجی، بررسی های انگل شناسی با استفاده میکروسکوپ و استرئومیکروسکوپ انجام گرفت. براساس نتایج بدست آمده انگل Philometra sp در محوطه شکمی ماهی نازک برای اولین بار گزارش می شود. علاوه بر این، کرم دیژن بالغ Alloceradium isoporum از روده ماهی آفانیوس، انگل Trichodina sp از پوست و آبشش ماهیان نازک و آفانیوس و انگل مژه دار Ichthyophthirius multifiliis نیز شناسایی شد. بیشترین میزان آلودگی (درصد) به انگل I. multifiliis در آبشش ماهی آفانیوس (%96.15) و کمترین میزان شیوع به انگل sp Trichodina (%23.07) در پوست ماهی نازک بود. آلودگی به A. isoporum فقط در روده ماهی آفانیوس با میانگین شدت آلودگی (± انحراف معیار) 5.42 (0.82±) و آلودگی به انگل Philometra sp در محوطه شکمی ماهی نازک با میانگین شدت آلودگی (± انحراف معیار) 3.25 (0.82±) مشاهده شد. بیشترین میانگین (± انحراف معیار) شدت آلودگی مربوط به انگل I. multifiliis در پوست ماهی نازک معادل 69.9 (±72.07) درصد با دامنه 12-194 (تعداد انگل) مشاهده شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 738

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 154 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    121-132
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    705
  • دانلود: 

    854
چکیده: 

خانواده گوازیم ماهیان در صید تجاری آب های جنوب ایران از اهمیت اقتصادی و میزان صید بالایی برخوردار می باشد. به منظور پایش ذخایر این گروه آبزی در دریای عمان طی ده سال نمونه برداری در سال های 1382 تا 1392 گشت های تحقیقاتی ترال کف از غرب تا شرق دریای عمان در 5 منطقه (اشکوب) و 4 لایه عمقی 10-20 ، 20-30، 30-50 و 50-100 متربه مورد اجرا درآمد. نتایج نشان داد که بهترین مکان برای صید این ماهیان مناطق غربی و شرقی آب های ساحلی استان سیستان و بلوچستان است. در بین مناطق پنج گانه این استان بیشترین میزان صید بر واحد سطح در صیدگاه های میدانی، گالک، رابچ و بیاهی با 293.7 کیلوگرم بر کیلومترمربع ثبت گردید. با بررسی لایه های عمقی مشخص گردید که بیشترین میزان صید بر واحد سطح در اعماق بیش از 30 متر بوده که با کاهش عمق از تراکم این ماهیان کاسته می شود. چنانکه بیشترین میزان صید بر واحد سطح لایه عمقی 30-100 متر با 331.2 کیلو گرم بر کیلومترمربع ولایه عمقی 10-20 متر با 28.6 کیلو گرم بر کیلومتر مربع کمترین میزان را داشته است. در دهه اخیرمقدار صید بر واحد سطح گوازیم ماهیان روندی افزایشی را نشان می دهد که حاکی از ثبات نسبی این ذخایر آبزی می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 705

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 854 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    155-161
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    552
  • دانلود: 

    155
چکیده: 

مدیریت امور ماهیان خاویاری استان گلستان هرساله در پایان فصل صید پس از بررسی استحکام تورهای گوشگیر صیادی و از رده خارج نمودن تورهای فرسوده، اقدام به خرید تورهای جدید می نماید. علی رغم اهمیت بررسی استحکام تورهای صیادی، متاسفانه تحقیقات کمی در این رابطه انجام شده است و تحقیقات صورت گرفته نیز در بر گیرنده صدمات فیزیکی و اثر انبارداری بر استحکام تورها نمی باشد. از این رو، محققین تصمیم گرفتند تا مطالعه ای در این رابطه انجام دهند. به همین منظور نمونه هایی از انواع تورهای موجود، اعم از تورهای نو، تورهای سالم نگهداری شده در انبار، تورهای صدمه دیده، تورهای مستهلک و غیره جمع آوری گردیده و توسط دستگاه اینسترون مورد بررسی قرار گرفت. سپس داده های حاصل با استفاده از آزمون فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی و آزمون واریانس ها و مقایسه میانگین ها در سطح اطمینان 5 درصد توسط SPSS نسخه 17 مورد تحزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین بافته تازه خریداری شده (شاهد) و دام نو که به مدت دوسال در انبار بوده از نظر ویژگی های نقطه گسیختگی و درصد ازدیاد طول اختلاف معنی داری وجود ندارد (P>0.05). اما بین میزان صدمات وارده بر تور و میزان استحکام تورهای صیادی اختلاف معنی داری وجود دارد (P<0.05). با توجه به تاثیر انبارداری و کاهش استحکام تور در انبار، عدم اختلاف معنی دار تور نو و انباری نشان دهنده افت کیفیت تورهای نو ساخته شده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 552

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 155 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    163-170
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    709
  • دانلود: 

    687
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 709

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 687 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    25
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    171-176
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    934
  • دانلود: 

    152
چکیده: 

امروزه رشد اقتصادی و صنعتی در کشورهای جهان و هم چنین افزایش جمعیت، سبب نیاز روز افزون جوامع بشری به استفاده از مواد غذایی با کیفیت و دارای ارزش غذایی بالا و به دنبال آن امروزه رشد اقتصادی و صنعتی در کشورهای جهان و هم چنین افزایش جمعیت، سبب نیاز روز افزون جوامع بشری به استفاده از مواد غذایی با کیفیت و دارای ارزش غذایی بالا و به دنبال آن افزایش تقاضا برای دسترسی بیشتر به این مواد شده است. در این میان گوشت سفید آبزیان دارای ارزش غذایی بسیار بالایی می باشد و کلیه دست اندرکاران صنعت شیلات از جمله فعالان قسمت های خصوصی و دولتی و هم چنین محققین این صنعت درصدد برآمدند تا با انجام فعالیت های جدید پژوهشی، از جمله تغذیه ی مناسب ،سبب بهبود و افزایش کیفیت آبزیان پرورشی گردند(صالحی، 1390). ماهیان پرورشی معمولا به دو گروه ماهی های آب های سرد و ماهی های آب های گرم تقسیم می گردند که قزل آلا و ماهی های آزاد جزء گروه اول محسوب می شوند و تغذیه ی آبزیان پرورشی دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد(عمادی، 1387). طبق بررسی های انجام شده، تاکنون هیچ گونه فعالیتی تحت عنوان اثرات آرد هسته دانه انار بر روی رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان و ماهی های دیگر، در ایران و هیچ یک از کشورهای جهان انجام نگرفته است.البته طی تحقیقاتی که در آمریکا روی یک گوساله انجام گرفت، دانـشمندان آمـریکایی دریافتند که اثر عصاره ی انار (پلی فنل های موجود در آن) روی رشد، سلامتی و هضم بیشتر مواد غذایی و ایمنی آن تاثیرات مطلوب و مثبتی میگذارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 934

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 152 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button