مقدمه: چاقی می تواند باعث افزایش رادیکال های آزاد مشتق از اکسیژن شود. برداشت رادیکال های آزاد توسط آنتی اکسیدان ها از طریق واکنش های آنزیمی و غیرآنزیمی انجام می شود. در این بررسی قصد داریم با دادن رژیم کاهش وزن، تغییر در میزان آنزیم های آنتی اکسیدانی گلبول های قرمز (سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز، گلوتاتیون ردوکتاز و کاتالاز) و ارتباط آن با ویتامین های C، E،A دریافتی از غذا را در زنان چاق بررسی کنیم.روش ها: این تحقیق از نوع کار آزمایی نیمه تجربی است که روی 30 نفر از زنان چاق 50- 19 سال مراجعه کننده به کلینیک رژیم درمانی شهر تهران انجام شد. برای گردآوری داده ها، پس از اخذ رضایت نامه کتبی از پرسشنامه اطلاعات عمومی و تن سنجی و همچنین پرسشنامه یادآمد خوراک 3 روزه استفاده شد. کاهش وزن زنان حدود 10 درصد وزن قبل از رژیم در مدت 3 ماه در نظر گرفته شد. پس از 3 ماه رعایت رژیم غذایی مجددا اطلاعات تن سنجی و 24 ساعت یادآمد خوراک 3 روزه جمع آوری شد. برای اندازه گیری هموگلوبین و سطح فعالیت آنتی اکسیدان های آنزیمی در یک گرم هموگلوبین نیز 10 میلی لیتر خون ناشتا در قبل و در بعد از مداخله از نمونه ها گرفته و اندازه گیری شدند.یافته ها: میانگین های گلوتاتیون ردوکتاز (GR) و کاتالاز (CAT) بعد از کاهش وزن، افزایش معنی داری نشان داد (P<0.01) ولی تفاوت معنی داری در میانگین های سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) نشان نداد. همبستگی خطی مثبت بین ویتامین C دریافتی با (SOD) در بعد از مداخله (r= 0.507،P= 0.004 ) و همبستگی خطی منفی بین ویتامین E دریافتی روزانه با (GPX) در قبل از مداخله (P= 0.005،r= -0.5 ) و همبستگی خطی منفی بین ویتامین A دریافتی روزانه با (GR) در قبل و بعد از مداخله (P<0.05 وr= -0.385 ,r= -0.397 ) وجود داشت. همبستگی معنی داری بین ویتامین های A ,C ,E و (CAT) دیده نشد.نتیجه گیری: کاهش وزن حدود 10 درصد می تواند نقش موثری در افزایش آنزیم های آنتی اکسیدانی خصوصا کاتالاز و گلوتاتیون ردوکتاز در زنان چاق داشته باشد. لکن فعالیت این آنزیم ها تحت تاثیر برخی مواد مغذی دریافتی بوده و لازم است هنگام توصیه رژیم غذایی با انرژی محدود به دریافت متعادل این مواد مغذی توجه گردد.