کشت مخلوط دو یا چند گیاه، یک جامعه گیاهی را به وجود می آورند که ممکن است از منابع محدود مورد نیاز بهتر استفاده نمایند و در نتیجه کمیت و کیفیت محصول بهبود پیدا می کند. به این منظور دو گیاه ذرت و آفتابگردان در آزمایشی در قالب طرح آماری کرت های خرد شده، در سه تاریخ کاشت یکم، دهم و بیستم مرداد ماه سال زراعی 75-1374 به عنوان فاکتور اصلی و نسبت های اختلاط در کاشت 100:0، 75:25، 50:50 و 0:100 درصد به عنوان فاکتور فرعی در مزرعه آزمایشی مجتمع آموزش عالی رامین خوزستان کشت شدند. ارزیابی عملکرد با استفاده از روش نسبت برابری زمین (LER) نشان داد که بالاترین LER محاسبه شده مربوط به نسبت 75% آفتابگردان و 25% ذرت می باشد که به ترتیب برابر 1.18 و 1.17 برای محصول تر و خشک بود. این موضوع نشان می دهد که با استفاده از روش کشت مخلوط می توان تا 18% اضافه محصول داشت. بیشترین پروتئین نیز به طور معنی داری در مخلوط 75% آفتابگردان و 25% ذرت افزایش یافت که این مقدار پروتئین برابر 2471 کیلوگرم در هکتار بود. روش های کشت مخلوط دو گیاه از نظر تولید دانه نسبت به کشت خالص برتری نشان ندادند. بیشترین محصول دانه در روش تک کشتی ذرت به مقدار 9603 کیلوگرم در هکتار به دست آمد. بالاترین مقدار ماده خشک و دانه به ترتیب در تاریخ های کاشت 10 و 20 مرداد حاصل گردید.