زمینه و هدف: مطالعه توده ای شدن حرارتی پروتئین یک روش ساده و مفید برای مطالعه مقاومت پروتئین به واسرشتگی حرارتی است و اطلاعات ارزشمندی در مورد ساختار پروتئین ارائه می دهد. از آنجایی که تا به حال هیچگونه اطلاعاتی در مورد ساختار زیرواحد اتصال دهنده نوروتوکسین بوتولینوم تیپ E (rBoNT/E-HCC) گزارش نشده است، لذا این مطالعه با هدف بررسی ساختاری پروتئین مذکور، یافتن شرایط pH بهینه برای آن و توده ای شدن حرارتی پروتئین طراحی شده است.روش بررسی: در این مطالعه توصیفی آزمایشگاهی، توده ای شدن حرارتی پروتئین با روش طیف سنجی مرئی - فرابنفش درpH های 2، 5، 7.4 و 9 مورد مطالعه قرار گرفت. نهایتا به منظور ارزیابی نتایج توده ای شدن حرارتی، مطالعات طیف سنجی فلورسانس نیز صورت گرفت.یافته ها: نتایج نشان داد که زیر واحد اتصال دهنده نوروتوکسین بوتولینوم تیپ E درpH های اسیدی فشرده تر و در pHهای بالاتر بازتر است.نتیجه گیری: هر چند بر اساس نتایج زیرواحد اتصال دهنده نوروتوکسین بوتولینوم تیپ E درpH های اسیدی فشرده تر است، با این حال فشرده تر بودن پروتئین، لزوما به معنای پایداری بیشتر پروتئین نیست، چرا که ممکن است مکانیسم های دخیل در فشردگی و پایداری پروتئین بسیار متفاوت باشند.