نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    4 (SUPPL 1 COMPLIMENTARY MEDICINE)
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1152
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1152

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 7
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    4 (SUPPL 1 COMPLIMENTARY MEDICINE)
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1450
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1450

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 18
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    4 (ویژه نامه طب تکمیلی)
  • صفحات: 

    1-6
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1162
  • دانلود: 

    481
چکیده: 

زمینه و هدف: فیبروسارکوم توموری است با منشا سلول های مزانشیمال که از سلول های فیبروبلاست بدخیم و در یک زمینه کلاژن تشکیل شده است. اثرات ضد سرطان لیکوپن موجود در گوجه فرنگی در برخی از سرطان ها ثابت شده است. لذا این مطالعه با هدف تعیین اثرات پیشگیری کننده و درمانی عصاره گوجه فرنگی بر رشد فیبروسارکوما در موش های سوری انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی به 3 گروه 10 تایی از موش های سوری نژاد Balb/c نر 8 هفته ای، 5×105 سلول توموری WEHI-164 در ناحیه سینه حیوان به شکل زیر پوستی تزریق شد. به گروه پیشگیری از 2 هفته قبل از تزریق سلول تومورال تا 2 هفته بعد و گروه درمان همزمان با تزریق سلول های تومورال تا 2 هفته بعد عصاره گوجه فرنگی با دوز 5 میلی گرم بر موش به شکل خوراکی از طریق لوله دهانی معده ای داده شد. مساحت تومورها در روزهای 10، 12، 14، 16، 18، 20 و 22 ثبت و داده ها با استفاده از آزمون های آماری کروسکال والیس و من ویتنی تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که مساحت تومور در گروه کنترل پس از مداخله به شکل معنی داری نسبت به دو گروه درمانی و پیشگیری بیشتر بود (P<0.05). بین دو گروه پیشگیری و درمان این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود. نتیجه گیری: ضمن تاکید بر خواص آنتی اکسیدان و آنتی تومورال گوجه فرنگی به نظر می رسد که عصاره گوجه فرنگی نقش مهمی در پیشگیری و کنترل فیبروسارکوما داشته باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1162

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 481 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 14
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    4 (ویژه نامه طب تکمیلی)
  • صفحات: 

    7-12
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    906
  • دانلود: 

    566
چکیده: 

زمینه و هدف: عقیده محققین علوم دارویی بر این است که داروهای تسکین دهنده درد به دلیل عوارض جانبی و در بعضی موارد عدم توانایی کافی، مفید واقع نمی شود. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثر ضددردی عصاره آبی – الکلی گیاه پونه درموش صحرایی نر انجام شد. روش بررسی: دراین مطالعه تجربی 40 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار، به 5 گروه هشت تایی تقسیم و تحت روش تست فرمالین مورد ارزیابی اثر ضد دردی قرار گرفتند. گروه های تجربی به ترتیب عصاره آبی - الکلی برگ گیاه پونه را با دوزهای 400، 800، 1600mg/kg و گروه شاهد فرمالین و آب مقطر را به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. گروه کنترل هیچ دارویی دریافت نکرد. دقایق 5-0 و 60-16 به ترتیب به عنوان مراحل حاد و مزمن درد در نظر گرفته شد. پس از ثبت پاسخ های رفتاری، میانگین نمره درد با استفاده از آزمون های Tukey و t بین گروه های تجربی و کنترل مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: میانگین نمره درد در هر سه گروه تجربی در مرحله حاد تست فرمالین اختلاف معنی داری با گروه شاهد نشان داد (P<0.05). در مرحله مزمن این اختلاف فقط در گروه 1600mg/kg با گروه شاهد مشاهده شد (P<0.05).نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق عصاره آبی - الکلی برگ گیاه پونه، درد مرحله حاد را بیشتر از مرحله مزمن کاهش می دهد، هر چند مطالعات بیشتری در زمینه شناخت ترکیبات ضد دردی موثر این گیاه ضروری به نظر می رسد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 906

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 566 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 6
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    4 (ویژه نامه طب تکمیلی)
  • صفحات: 

    19-24
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1158
  • دانلود: 

    189
چکیده: 

زمینه و هدف: از جمله روشهای اصلی در طب تکمیلی حجامت است. با توجه به افزایش رویکرد جدید به انجام حجامت، این تحقیق به بررسی آگاهی و نگرش پزشکان استان چهارمحال و بختیاری نسبت به حجامت پرداخته است. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی تحلیلی 152 پزشک به روش تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه خود ساخته که شامل مشخصات دموگرافیک، سوالات آگاهی و نگرش بود جمع آوری و داده ها با استفاده از آزمون های آماری ضریب همبستگی اسپیرمن، t، آزمون تعقیبی دانکن و آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: از مجموع 152 نفر پزشکان مورد بررسی 78 نفر (%51.3) زن و بقیه مرد بودند. میانگین سن پزشکان 33.9±6 سال بود. %16 افراد آگاهی خوب و %18 نمونه ها نگرش بالا (مثبت) نسبت به حجامت داشتند. بین سن، جنس و محل خدمت پزشکان با میزان آگاهی آنان ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت. همچنین میزان آگاهی پزشکان عمومی و متخصص در خصوص حجامت با هم فرقی نداشت. بین نگرش نسبت به حجامت با وضعیت استخدامی پزشکان ارتباط معنی داری وجود داشت به گونه ای که پزشکان طرحی نگرش پایین تری نسبت به سایر پزشکان داشتند (P<0.001) بین آگاهی و نگرش پزشکان ارتباط معنی داری وجود داشت (P<0.05).نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده پزشکان از آگاهی کمی نسبت به حجامت برخوردار بودند. از آنجایی که از مهمترین عوامل توسعه روش های طب سنتی در جامعه آگاهی جامعه پزشکی است. لذا افزایش آگاهی و اطلاعات پزشکان و دانشجویان پزشکی از طریق مراکز معتبر دانشگاهی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1158

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 189 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 5
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    4 (ویژه نامه طب تکمیلی)
  • صفحات: 

    13-18
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    3102
  • دانلود: 

    501
چکیده: 

زمینه و هدف: اضطراب قبل از عمل بعنوان یک شکایت عمده در اکثر بیماران مراجعه کننده برای انجام اعمال جراحی شناخته شده است. با توجه به تاثیر برخی گیاهان دارویی بعنوان ضد اضطراب و آرام بخش این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر عرق بهار نارنج و دیازپام بر اضطراب بیماران قبل از عمل جراحی انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور تعداد 60 بیمــار 48-14 ساله مراجعه کننده به بیمارستان آیت اله کاشانی شهرکرد جهت عمل جراحی انتخابی نوع متوسط به صورت در دسترس، انتخاب و بطور تصادفی در دو گروه 30 نفره تقسیم شدند. 2 ساعت قبل از عمل به گروه 1،100cc عرق بهار نارنج و به گروه 2 محلول یک قرص 5mg دیازپام در 100cc آب بصورت خوراکی داده شد. میزان اضطراب بیماران توسط پرسشنامه اضطراب اسپیل برگر و علایم حیاتی بیماران قبل و دو ساعت پس از دریافت دارو ثبت گردید. داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای دو،t  زوج و t مستقل مورد ارزیابی قرار گرفت. یافتــه ها: گروه ها از نظر ویژگی های دموگرافیک، نبض و اضطراب قبل از عمل همسان بودند. میزان اضطراب موقعیتی پس از مصرف دارو در هر دو گروه مصرف کننده بهار نارنج (از 24.23±10.18 به 21.53±11.45) و دیازپام (از 27.68±8.11 به 24.68±7.94) کاهش یافت (P<0.05). مقایسه دو گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت. تغییرات تعداد نبض و فشار خون در هر دو گروه قبل و بعد از مصرف دارو تفاوت آماری معنی داری نداشت. نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده از بهار نارنج می توان بعنوان یک پیش داروی موثر جهت کاهش اضطراب بیماران قبل از عمل جراحی استفاده نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 3102

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 501 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 9
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    4 (ویژه نامه طب تکمیلی)
  • صفحات: 

    25-31
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1349
  • دانلود: 

    235
چکیده: 

زمینه و هدف: با توجه به عوارض بی شمار ناشی از مصرف داروهای مصنوعی، در دهه اخیر توجه زیادی به مصرف داروهای گیاهی شده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر ضد التهابی و ضد دردی عصاره هیدروالکلی میوه کرفس انجام شده است. روش بررسی: در این مطالعه تجربی از 84 سر موش نر نژاد  NMRIاستفاده شد. در تست التهاب، حیوانات به 7 گروه شاهد، کنترل مثبت (دریافت کننده دگزامتازون با دوز 15mg/kg) و پنج گروه دریافت کننده دوزهای 400، 300، 200، 100 و 500 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره هیدرو الکلی میوه کرفس (Apium graveolens) تقسیم و جهت ایجاد التهاب از گزیلن استفاده شد. به منظور بررسی اثر ضد دردی عصاره تست فرمالین مورد استفاده قرار گرفت. در این تست نیز حیوانات به 7 گروه شاهد، کنترل مثبت، (دریافت کننده مورفین) و پنج گروه دریافت کننده عصاره هیدروالکلی میوه کرفس تقسیم شدند. تزریق عصاره و نرمال سالین به روش داخل صفاقی و 15 دقیقه قبل از انجام تست صورت گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و توکی تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: عصاره هیدروالکلی میوه کرفس باعث کاهش معنی دار التهاب در دوزهای 300 و (P<0.05) 500mg/kg و (P<0.01) 400mg/kg شد و باعث کاهش درد در هر دو فاز اول و دوم گردید (P<0.05). بیشترین اثر ضد دردی در فاز اول و فاز دوم تست فرمالین مربوط به دوز (P<0.01) 300 بود. نتیجه گیری: عصاره میوه کرفس دارای اثرات ضد التهابی و ضد دردی بود که به نظر می رسد مربوط به روغن های فرار، رزین ها و فلاونوییدها باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1349

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 235 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 4
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    4 (ویژه نامه طب تکمیلی)
  • صفحات: 

    32-37
تعامل: 
  • استنادات: 

    3
  • بازدید: 

    1674
  • دانلود: 

    586
چکیده: 

زمینه و هدف: اشرشیاکلی از عوامل مهم بیماریزای دستگاه گوارشی می باشد که معمولا از طریق مواد غذایی آلوده خصوصا گوشت گاو منتقل می گردد. در سال های اخیر به استفاده از مواد طبیعی به جای داروهای شیمیایی سنتتیک در پیشگیری و کنترل عفونت های مختلف تاکید شده است. لذا این مطالعه با هدف بررسی و مقایسه اثرات ضد میکروبی عصاره آبی و اتانولی گیاه گل میمونی (Scrophularia striata) بر روی اشرشیاکلی O157:H7 انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، عصاره اتانولی و آبی گیاه تهیه و اثرات ضد میکروبی آنها با استفاده از روش آگار دیفیوژن و همچنین تعیین حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد باکتری (MIC) و حداقل غلظت کشندگی باکتری(MBC)  از روش رقت لوله ای (Macrodilution) بر علیه باکتری Ecoli O157:H7 انجام شد. آمیکاسین (mg30) به عنوان ماده ضد میکروبی مرجع استفاده و داده ها با استفاده از آزمون آماری توصیفی ارزیابی شد. یافته ها: عصاره اتانولی گیاه گل میمونی در هر دو روش آگار دیفیوژن و ماکرودیلوشن بر روی باکتری Ecoli O157:H7 دارای اثر مهاری داشته و عصاره آبی این گیاه فاقد فعالیت ضد میکروبی بود. مقدار MIC برابر 90mg/ml در حالی که مقدار MBC معادل 100mg/ml بدست آمد. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که عصاره اتانولی گیاه گل میمونی دارای اثر ضد میکروبی بوده و تحقیقات بیشتری برای شناسایی، تعیین مقدار و تخلیص ترکیبات موثره آن لازم است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1674

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 586 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 3 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 11
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    4 (ویژه نامه طب تکمیلی)
  • صفحات: 

    38-43
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    2026
  • دانلود: 

    941
چکیده: 

زمینه و هدف: سرفه یک مکانیسم طبیعی سیستم تنفسی است ولی گاهی به علت شدت آن باعث ناراحتی و اشکال در فعالیت اجتماعی فرد می شود. یکی از علل آن برونشیت حاد است که باعث التهاب مجاری هوایی و سرفه شده که می تواند تا هفته ها باقی بماند. این مطالعه با هدف بررسی اثر ترکیبی دارویی گل ختمی و زنجبیل روی این گونه سرفه انجام شده است. روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی که به روش دوسوکور انجام شد، 60 بیمار با علایمی دال بر برونشیت حاد که متعاقب عفونت های تنفسی ایجاد شده بود، به صورت آسان انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه 30 نفره مورد و شاهد تقسیم شدند. علاوه بر درمان روتین به گروه مورد، هر 6 ساعت 15 قطره از عصاره هیدروالکلی زنجبیل (40mg) و گل ختمی (300mg) و به گروه شاهد هر 6 ساعت 15 قطره از محلول پلاسبو تجویز شد. سرفه، حملات سرفه شبانه و بیدار شدن از خواب و درد قفسه صدری در بیماران بعد از 10 روز درمان، بر اساس پرسشنامه خود طراحی شده، بررسی و داده ها با استفاده از آزمون های آماری t، کای اسکوار و مک نمار تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: بعد از 10 روز درمان در گروه مورد، سرفه در 80% و در گروه شاهد 60% بیماران کاهش یافت (P<0.05) و درد قفسه صدری در گروه مورد تنها در %7.2 موارد و در گروه شاهد 50% موارد دیده شد (P<0.05).نتیجه گیری: محلول حاوی گیاه گل ختمی و زنجبیل با کم کردن التهاب در بیماران باعث کاهش حملات سرفه و درد قفسه سینه ناشی از تراکئیت در بیماران می شود و باعث کم کردن علایم گوارشی ناشی از عوارض داروهای برونکودیلاتور و ضد التهابی صناعی سیستمیک می شوند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2026

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 941 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 7
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    4 (ویژه نامه طب تکمیلی)
  • صفحات: 

    44-49
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1044
  • دانلود: 

    191
چکیده: 

زمینه و هدف: استرس اکسیداتیو که در اثر عدم تعادل بین تولید رادیکال های آزاد و سیستم دفاع آنتی اکسیدانی ایجاد می شود در پاتوژنز بیماری های مختلف نقش دارد. این پژوهش با هدف ارزیابی تاثیر آب انار به عنوان آنتی اکسیدان بر استرس اکسیداتیو انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه نیمه تجربی 30 نفر از دختران مقطع سنی 17-15 سال پس از تکمیل پرسشنامه از لحاظ معیارهای ورود، به مدت دو هفته روزانه 100 میلی متر آب انار مصرف کردند. پارامترهای استرس اکسیداتیو شامل: ظرفیت آنتی اکسیدانی تام سرم، گروه های تام تیول و پراکسیداسیون لیپیدی در نمونه خون قبل و بعد از مصرف آب انار ارزیابی شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و تحلیلی (t زوج) استفاده شد. یافته ها: قبل و پس از مصرف دو هفته ای آب انار، میانگین پراکسیداسیون لیپیدی به ترتیب 11.3±5.93 و 6.4±3.3 بود (P<0.001). ظرفیت آنتی اکسیدانی تام سرم (1.95±0.36 در برابر 2.26±0.54) و گروه های تیول تام سرم (0.3±0.19 در برابر 0.43±0.27) پس از مصرف آب انار افزایش معنی دار یافت (P<0.05).نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه آب انار بعلت داشتن فلاونوییدهای پلی فنولیک دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است و مصرف آن باعث کاهش استرس اکسیداتیو می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1044

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 191 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 11
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    4 (ویژه نامه طب تکمیلی)
  • صفحات: 

    50-56
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1457
  • دانلود: 

    314
چکیده: 

زمینه و هدف: فلاونوییدها یک گروه از ترکیبات پلی فنولیک با خاصیت آنتی اکسیدانی می باشند و به کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی کمک می کند. کرفس کوهی (Kelussia odoratissima Mozoffarian) گیاهی است حاوی فلاونویید که در این تحقیق اثر آن بر کاهش چربی خون در موش سوری مورد بررسی قرار گرفته است. روش بررسی: در این مطالعه تجربی 70 سر موش بالغ سوری نژاد Balb/c به 5 گروه 14 سری تقسیم شدند. به گروه 1 (کنترل) غذای معمولی، گروه 2 غذای معمولی به علاوه روغن زیتون، گروه 3 غذای با درصد کلسترول بالا (کلسترول +%5 روغن زیتون)، گروه 4 رژیم پر کلسترول به همراه عصاره هیدروالکلی 10% کرفس کوهی و به گروه 5 رژیم پر کلسترول به همراه عصاره های هیدروالکلی 20% کرفس کوهی به مدت دو هفته داده شد. در پایان دو هفته از موش ها خونگیری و فاکتورهای چربی خون شامل کلسترول، تری گلیسرید، لیپوپروتیین با دانسیته پایین (LDL)، لیپوپروتیین با دانسیته بسیار کم (VLDL)، لیپوپروتیین با دانسیته بالا (HDL) و قند خون ناشتا (FBS) اندازه گیری و اطلاعات با کمک آزمون آماری کروسکال والیس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: بدنبال دو هفته تغذیه با عصاره گیاه کرفس کوهی سطوح تمام لیپیدهای سرم شامل کلسترول، HDL، VLDL،LDL  و تری گلیسرید و قند خون ناشتا در گروه با عصاره هیدروالکلی 10% گیاه کاهش معنی داری داشت (P<0.05). در گروه با عصاره هیدروالکلی 20% فقط کاهش سطوح کلسترول،HDL  و LDL معنی دار بود (P<0.05). نتیجه گیری: احتمالا گیاه کرفس کوهی بر کاهش چربی خون اثر مطلوب داشته و امکان استفاده از آن به عنوان داروی کاهنده چربی خون مطرح می گردد ولی با افزایش دوز اثر دارو افزایش نمی یابد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1457

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 314 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 10
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    4 (ویژه نامه طب تکمیلی)
  • صفحات: 

    57-63
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    9493
  • دانلود: 

    1179
چکیده: 

زمینه و هدف: اسید چرب ترانس یک اسید چرب غیر اشباع می باشد که مشابه با اسیدهای چرب اشباع عمل می کند. با توجه به تمایل مردم به مصرف روغن های طبیعی از قبیل روغن زیتون و روغن حیوانی در کشور ما، این تحقیق با هدف بررسی میزان اسیدهای چرب با تاکید بر اسید چرب ترانس در روغن حیوانی و روغن زیتون انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی آزمایشگاهی اسیدهای چرب از دو نمونه روغن زیتون و روغن حیوانی استخراج و تبدیل به متیل استر گردید. سپس 1 میکرولیتر از متیل استر اسیدهای چرب به دستگاه گاز کروماتوگرافی تزریق و میزان و نوع اسیدهای چرب موجود در روغن ها تعیین گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها: مجموع اسیدهای چرب ترانس لینولئیک اسید و الائیدیک اسید در دو نمونه روغن حیوانی 8.5±0.15 و 8.26±0.67 و در روغن زیتون 5.5±0.68 و 2.1±0.2 گرم در 100 گرم چربی بود. مجموع اسیدهای چرب اشباع (SFAs)  در روغن های حیوانی 56.0±4.14 و 58.9±1.95 و در دو نمونه روغن زیتون 17.6±0.69 و 15.2±1.02 بدست آمد. مجموع اسیدهای چرب غیر اشباع دارای یک باند دوگانه(MUFAs) ، در روغن های حیوانی 24.8±0.85 و 22.6±1.46 و در دو نمونه روغن زیتون 65.9±3.39 و 67.1±1.06 گرم در 100 گرم چربی ارزیابی گردید. مجموع «اسیدهای چرب دارای چند باند دوگانه»(PUFAs)  در روغن های حیوانی 6.9±1.45 و 8.8±0.17 گرم و در دو نمونه روغن زیتون 10.6±0.35 و 14.0±0.96 گرم در 100 گرم چربی می باشد. نتیجه گیری: روغن حیوانی در مقایسه با روغن زیتون میزان بالایی از اسیدهای چرب اشباع شامل اسیدهای چرب کوتاه زنجیر می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 9493

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 1179 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 18
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    4 (ویژه نامه طب تکمیلی)
  • صفحات: 

    64-69
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1694
  • دانلود: 

    464
چکیده: 

زمینه و هدف: فیبروسارکوم توموری است که از سلول های فیبروبلاست بدخیم و در یک زمینه کلاژن می باشد که روش های درمانی آن عوارض زیادی برای بیماران دارد. ژل رویال یکی از موادی است که در تقویت سیستم ایمنی موثر می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر ژل رویال بر فیبروسارکومای WEHI-164 در موش های سوری انجام گردید. روش بررسی: این مطالعه تجربی روی 4 گروه 7 سری از موش های سوری نژاد Balb/c انجام شد. سلول توموری فیبروسارکوما WEHI-164 از انستیتـــو پاستور تهران تهیه و در زیر پوست ناحیه سینه موش ها تزریق گردید. سپس به هر کدام از گروه ها، بجز گروه کنترل، قبل از تزریق سلول های توموری و بعد از آن به طور روزانه ژل رویال با غلظت های 100، 200 و300mg/kg  از طریق دهانی خورانده شد. اندازه تومور با استفاده از کولیس در روزهای 5، 7، 9، 11، 13، 15و 17 ثبت و با استفاده از آزمون های آماری من ویتنی و کروسکال والیس مقایسه گردیدند. یافته ها: نتایج این بررسی نشان داد که میانگین اندازه تومور در روزهای 11، 13، 15 و 17 در گروه مورد کمتر از گروه کنترل بود (P<0.05) در هر دو گروه کنترل و مورد متاستازی مشاهده نشد. نتیجه گیری: ضمن تاکید بر خواص ضد توموری ژل رویال به نظر می رسد که ژل رویال نقش مهمی در کنترل و پسرفت فیبروسارکوما دارد. با توجه به اثر تاخیری ژل رویال در کنترل فیبروسارکوم در این مطالعه، پیشنهاد می شود در مطالعات مشابه حداقل 10 روز قبل از تزریق سلول سرطانی از ژل رویال استفاده شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1694

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 464 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 9
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    10
  • شماره: 

    4 (ویژه نامه طب تکمیلی)
  • صفحات: 

    70-76
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    2686
  • دانلود: 

    547
چکیده: 

زمینه و هدف: فلاونوییدها یک گروه از ترکیبات پلی فنولیک می باشند و با کاهش خطر بیماری های قلبی رابطه دارند. کرفس کوهی (Kelussia odoratissima Mozaffarian) گیاهی حاوی فلاونویید است. لذا در این تحقیق اثر کرفس کوهی بر فاکتورهای خونی مربوط به چربی به عنوان عامل آترواسکلروز و بیماری های قلبی عروقی در بیماران هایپرلیپیدمیک مصرف کننده لواستاتین مورد بررسی قرار گرفته است. روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، تعداد 74 بیمار مبتلا به هایپرلیپیدمی به ترتیب مراجعه به کلینیک داخلی مرکز درمانی آموزشی هاجر (س) شهرکرد در یکی از دو گروه کنترل (لواستاتین 40mg/day) و مورد (لواستاتین 40mg/day و پودر کرفس کوهی 2gr/day) قرار گرفتند. قبل از مطالعه، دو هفته و یکماه بعد از شروع مطالعه میزان کلسترول، تری گلیسیرید، لیپوپروتیین با دانسیته پایین (LDL)، لیپو پروتیین با دانسیته خیلی پایین (VLDL)، لیپوپروتیین با دانسیته بالا (HDL) و قند خون ناشتا (FBS) بیماران اندازه گیری گردید و توسط آزمون آنالیز واریانس مشاهدات تکرار شده با یکدیگر مقایسه شدند. یافته ها: میزان کلسترول، تری گلیسیرید،LDL  و VLDL خون، دو هفته و یک ماه بعد از مصرف کرفس کوهی کاهش یافت (P<0.001). ولی این کاهش در دو گروه اختلاف آماری معنی داری نداشت. میزان HDL در گروه مورد افزایش و در گروه کنترل کاهش یافت (P<0.01). نسبت LDL به HDL در هر دو گروه کاهش داشت (P<0.001). میانگین FBS طی مطالعه بدون تغییر بود. نتیجه گیری: مصرف پودر کرفس کوهی همراه با داروهای کاهنده چربی خون در بیماران هیپرلیپیدمیک احتمالا با افزایش HDL تاثیر مثبت دارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2686

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 547 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 4