این پژوهش با هدف بررسی میزان تصفیه پذیری آب پنیر توسط عمل انعقاد شیمیایی انجام پذیرفته است. به عبارت دیگر در این کار سعی گردیده تا با استفاده از عمل انعقاد شیمیایی میزان جامدات معلق موجود در آب پنیر را به حداقل کاهش داده و مشخص نمود که چه مقدار از بار آلی محلول مربوط به جامدات معلق می باشد. بدین منظور ابتدا پارامترهای مختلف جهت آب پنیر اندازه گیری شده که بر اساس آن TS, SS,BOD5,COD آب پنیر مصرفی به ترتیب 73000، 42000 و 65000 میلی گرم در لیتر و نسبت CODf به CODt حدود 0.82 و COD/BOD5 نیز 0.61 برآورد گردیده اند. در مرحله بعدی، تاثیر منعقد کننده های مختلف بر کاهش بار آلی آب پنیر مورد بررسی قرار گرفته و این نتیجه حاصل گردیده است که با استفاده از عمل انعقاد می توان میزان COD را تا 30% و میزان جامدات معلق را تا بیش از 90% کاهش داد.