سیستم بارورسپتورهای سینوس کاروتیدی از سریع ترین سیستم های تنظیم کوتاه مدت و لحظه ای فشارخون می باشند. در این پژوهش حساسیت بارورسپتورهای کاروتیدی و الگوی تغییرات پاسخ حاد بارورفلکس کاروتیدی در سه وضعیت درازکش، نشسته و ایستاده در ورزشکاران مذکر جوان بررسی شده و با افراد غیرورزشکار مقایسه شد.
بیست ورزشکار جوان در دامنه سنی 18-25 سال و گروه مشابهی از غیرورزشکاران به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. از دستگاه مکش گردن (مدل اکبرگ) برای تحریک بارورسپتورهای کاروتیدی استفاده گردید. به منظور مطالعه پاسخ قلبی بارورفلکس کاروتیدی در سه حالت درازکش، نشسته و ایستاده، سه پروتکل (C,B,A) طراحی شد. در هر سه پروتکل، شدت تحریک -30mmHg برای مدت 30 ثانیه بود. از ثبت ممتد الکتروکاردیوگرام (ECG) نیز برای تعیین تغییرات پاسخ قلبی استفاده شد.
نتایج نشان داد که در هر دو گروه پاسخ حاد بارورسپتورها در سه ثانیه اول تحریک اتفاق افتاد. ولی میزان و شدت آن در ورزشکاران بیشتر بود (p<0.001).
پاسخ قلبی در هر سه وضعیت مذکور، از ثانیه دوازدهم تحریک به بعد تثبیت گردید. در حالی که میزان تطابق در گروه ورزشکار بیشتر از گروه غیرورزشکار بود (p<0.001).
در ضمن پس از خروج از تحریک در هر دو گروه، حداکثر تاکیکاردی حاصله در سه ثانیه دوم بعد از خروج از تحریک مشاهده گردید که در گروه ورزشکار بیشتر بود (p<0.001).
با توجه به نتایج مذکور، بارورفلکس کاروتیدی در اثر تطابق های درازمدت فیزیولوژیک در ورزشکاران کارائی بیشتری پیدا می کند.