رودخانه آجی چای بزرگترین رود شرق دریاچه ارومیه است که سرشاخه های اصلی آن از کوه های سبلان، سهند و رشته کوه بزقوش سرچشمه می گیرند. علاوه بر آبراهه های اصلی، حوضه آبریز آجی چای دارای ذخایر غنی آب های زیرزمینی نیز می باشد. معمولا کیفیت آب ها در تماس با سازندهای مارنی گچدار و نمکدار بخش های میانی حوضه، تغییر می یابد و به آب های شور و حتی خیلی شور تبدیل می شوند.هدف این مطالعه ارزیابی کیفیت منابع آب بالادست حوضه آبریز آجی چای از نظر مصارف کشاورزی می باشد که برای این منظور از نتایج تجزیه شیمیایی نمونه آب های سطحی و زیرزمینی، شاخص های کیفی شامل (TH, Cl, %Na, TDS, SAR, Ec) و دیاگرام های کیفی (Piper, USSL)در خرداد 1387 استفاده شد. نقشه ها در محیط (GIS) ترسیم شدند.نتیجه این پژوهش نشان می دهد که آب های شیرین به مقدار کم (حدود 2 درصد) در آبخوان های پایکوه های سبلان وجود دارد و بیشتر آب های زیرزمینی منطقه از نظر کیفیت متوسط هستند. در حدود 40 درصد آب های زیرزمینی منطقه را آب های شور و خیلی شور تشکیل می دهند. آب های سطحی هم که از ارتفاعات سبلان سرچشمه گرفته اند و در بالادست حوضه اندازه گیری شده اند از نظر کیفی شیرین هستند.