مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,393
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی دریافتهای غذایی ساکنین منطقه 13 تهران بر پایه هرم راهنمای غذایی

صفحات

 صفحه شروع 767 | صفحه پایان 778

چکیده

 برای همه افراد جامعه با در نظر گرفتن تفاوتهای فردی مانند سن, جنس, مراحل رشد و بلوغ و موقعیتهای ویژه ای نظیر بارداری و شیردهی که با تغییرات فیزیولوژیک همراه هستند. بایستی یک رژیم غذایی متناسب در نظر گرفته شود. هرم راهنمای غذایی یکی از بهترین راهنماهایی است که برای این منظور می توان از آن استفاده کرد. با توجه به اینکه اغلب بررسیهای غذایی, روی ارزیابی کفایت دریافت ریزمغذی ها متمرکز شده و کمتر به بررسی میزان رعایت توصیه های هرم راهنمای غذایی پرداخته است, این مطالعه با هدف پی بردن به مشکلات موجود در عاداتهای غذایی و ارایه راه حلهایی جهت برطرف نمودن آن, به مقایسه دریافتهای غذایی ساکنین منطقه 13 تهران بر حسب سروینگ (واحد مصرفی) با ”توصیه های هرم راهنمای غذایی“ پرداخته است. این بررسی از نوع پژوهش مقطعی بود که در قالب طرح ملی ”مطالعه قند و لیپید تهران“ انجام شد. در این طرح 1478 فرد 3-69 ساله به صورت تصادفی ساده انتخاب و مورد ارزیابی تغذیه ای قرار گرفتند. نمونه های مورد بررسی شامل 920 فرد 472) زن و 448 مرد( 10 سال و بالاتر بودند. بررسی وضعیت تغذیه ای از طریق تکمیل پرسشنامه 2 روز یادآمد غذایی توسط پرسشگران مجرب صورت گرفت. مقادیر خانگی گزارش شده ابتدا به گرم و سپس به سروینگ تبدیل شدند. در پایان جهت تحلیل آماری داده ها از SPSS استفاده شد. برای مقایسه میانگین سروینگهای دریافتی روزانه گروه های غذایی بر پایه هرم راهنمای غذایی در زنان و مردان, از آزمون آماری t-student  استفاده گردید و برای تعیین همبستگی, میزان رعایت توصیه های هرم راهنمای غذایی با جنس, آزمون chi-square به کار برده شد. میانگین دریافت گروه های غذایی هرم در جامعه مورد پژوهش عبارت بودند از: -1 نان و غلات 8.6±3.3 )مقدار توصیه شده: 6-11 سروینگ(, -2 سبزیها 3.7±2.0 )مقدار توصیه شده: 3-5 سروینگ(, -3 میوه ها 3±2.5 )مقدار توصیه شده: 2-4 سروینگ(, -4 شیر و لبنیات 1.1±0.8 )مقدار توصیه شده: 2-3 سروینگ(, -5 گوشت و جانشینهای آن شامل انواع گوشت قرمز و سفید, ماکیان, ماهی, تخم مرغ, حبوبات و مغزها 1.3±0.7 )مقدار توصیه شده: 2-3 سروینگ( و چربیها و شیرینیها با هم 7.1±2.7 (مقدار توصیه شده ندارد). تفاوتهای معنی دار آماری در سروینگ های دریافتی نان و غلات (P<0.001), لبنیات (P<0.01), گوشت و جانشینهای آن و گروه چربیها و شیرینیها (P<0.001) بین زنان و مردان مشاهده شد که در تمام موارد ذکر شده میانگین سروینگ دریافتی روزانه در مردان بیشتر از زنان بود. در مقایسه با توصیه های هرم استاندارد حدود %80 از افراد لبنیات و گوشت و جانشینهای آن را کمتر از مقدار توصیه شده دریافت می کردند. در این مطالعه مشخص شد که میانگین سروینگ های دریافتی در مورد نان و غلات (قسمت پایه هرم) نزدیک به مقادیر توصیه شده است, در مورد سبزیها کمی بالاتر از حداقل مقدار توصیه شده و در مورد میوه ها تقریبا منطبق با مقادیر توصیه شده می باشد اما هر چه به قله هرم نزدیکتر می شویم, از این تطابق کاسته می شود؛ بطوری که در مورد گروه های لبنیات و گوشت و جانشینهای آن میانگین دریافت در هر دو جنس پایین تر از مقادیر توصیه شده و در مورد چربیها و شیرینیها میانگین دریافت بسیار بالا بود. آموزش همگانی برای اصلاح عادتهای غذایی جامعه جهت انطباق با هرم راهنمای غذایی توصیه می شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

میرمیران، پروین، محمدی، فاطمه، بایگی، فرشته، کلانتری، ناصر، و عزیزی، فریدون. (1381). ارزیابی دریافتهای غذایی ساکنین منطقه 13 تهران بر پایه هرم راهنمای غذایی. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 9(32 (فوق العاده))، 767-778. SID. https://sid.ir/paper/10147/fa

Vancouver: کپی

میرمیران پروین، محمدی فاطمه، بایگی فرشته، کلانتری ناصر، عزیزی فریدون. ارزیابی دریافتهای غذایی ساکنین منطقه 13 تهران بر پایه هرم راهنمای غذایی. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1381؛9(32 (فوق العاده)):767-778. Available from: https://sid.ir/paper/10147/fa

IEEE: کپی

پروین میرمیران، فاطمه محمدی، فرشته بایگی، ناصر کلانتری، و فریدون عزیزی، “ارزیابی دریافتهای غذایی ساکنین منطقه 13 تهران بر پایه هرم راهنمای غذایی،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 9، no. 32 (فوق العاده)، pp. 767–778، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/10147/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا