مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,635
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

735
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط عادات غذایی با بیماری ایسکمی قلب

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 62

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه بیماری های قلب و عروق, شایع ترین علت مرگ و میر می باشند. هزینه سالانه بیماری های قلبی ـ عروقی, بخش مهمی از هزینه های درمانی را به خود اختصاص می دهد. با توجه به نقش شیوه زندگی از جمله عادات غذایی در بروز بیماری های قلب و عروق, این مطالعه با هدف تعیین ارتباط عادات غذایی با بیماری ایسکمی قلب در بیماران بستری در بیمارستان شهید بهشتی کاشان انجام شد.روش بررسی: این مطالعه از نوع مورد ـ شاهدی (Case control) بوده که بر روی 400 نفر از بیماران (200 مورد مبتلا به بیماری ایسکمی قلب و 200 مورد غیر ایسکمی), انجام گرفت. داده ها از طریق پرسشنامه ای که شامل متغیرهای سن, جنس, شغل, میزان تحصیلات, محل سکونت, تاهل, میزان مصرف نمک, میزان مصرف چربی و نوع چربی, پرخوری, استفاده از غذاهای شیرین و نشاسته دار, میزان مصرف میوه و سبزی, عادت به مصرف چای و قهوه, مصرف الکل, نوع گوشت مصرفی و لبنیات بود و اعتبار علمی آن, از طریق اعتبار محتوا و اعتماد آن, از طریق آزمون مجدد بدست آمده بود, جمع آوری گردیدند. اطلاعات بدست آمده به وسیله نرم افزار EP15 و با استفاده از تست مجذور کای (Chi-square) تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: در این مطالعه از 400 نفر بیمار بررسی شده, 200 نفر, بیماران ایسکمیک و مابقی, بیماران غیر ایسکمیک بودند. 70 نفر (35%) در گروه سنی 66 سال به بالا قرار داشتند و 121 نفر (60.7%) مرد, 174 نفر (87%) متاهل, 124 نفر (62%) بی سواد و 136 نفر (68%) ساکن شهر کاشان بودند. یافته ها نشان داد که بین مصرف غذای شور و ابتلا به بیماری ایسکمی قلب, ارتباط معنی داری وجود داشت (0.0001>P). همچنین بین مصرف غذای چرب با بیماری مذکور, ارتباط معنی داری وجود داشت (0.0003>P). بین مصرف میوه, سبزیجات, لبنیات و مواد نشاسته ای با ابتلا به بیماری ایسکمی, ارتباط معنی داری مشاهده شد (0.001>P). ارتباط بین مصرف آجیل و گوشت با ابتلا به بیماری ایسکمی قلبی, معنی دار بود (0.00001>P). بیماران ایسکمیک بیش از بیماران غیر ایسکمیک, سابقه مصرف الکل داشتند و بین مصرف الکل با بیماری ایسکمی قلب, ارتباط معنی داری نشان داده شد (0.02>P). ارتباط بین مصرف سیگار و شیوع بیماری ایسکمی قلبی, معنی دار بود (0.04>P). یافته ها, بین نوع روغن و کره مصرفی, پرخوری و مصرف چای و قهوه با بیماری ایسکمی قلب, ارتباط معنی داری نشان ندادند.نتیجه گیری: با توجه به نقش تغذیه در بروز بیماری ایسکمی قلب, اصلاح عادات غذایی در جهت مصرف بیش تر میوه, سبزیجات, لبنیات کم چرب, گوشت سفید و اجتناب از مصرف اضافه نمک, چربی, گوش قرمز و همچنین الکل, توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    تقدسی، محسن، افاضل، محمدرضا، و سیدی نیاسر، سیدمحمود. (1386). بررسی ارتباط عادات غذایی با بیماری ایسکمی قلب. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 14(54)، 53-62. SID. https://sid.ir/paper/10177/fa

    Vancouver: کپی

    تقدسی محسن، افاضل محمدرضا، سیدی نیاسر سیدمحمود. بررسی ارتباط عادات غذایی با بیماری ایسکمی قلب. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1386؛14(54):53-62. Available from: https://sid.ir/paper/10177/fa

    IEEE: کپی

    محسن تقدسی، محمدرضا افاضل، و سیدمحمود سیدی نیاسر، “بررسی ارتباط عادات غذایی با بیماری ایسکمی قلب،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 14، no. 54، pp. 53–62، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/10177/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button