مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

955
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

603
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلودگی قارچی در آردهای توزیع شده در نانوایی های شهر یزد

صفحات

 صفحه شروع 194 | صفحه پایان 203

چکیده

 مقدمه: گندم از مهم ترین غلات در ایران می باشد و نان تهیه شده از آرد گندم از مهم ترین ماده غذایی در جیره غذایی انسان در کشور می باشدکه در صورت آلوده بودن اولیه گندم و هم چنین نگهداری و انبار آرد در شرایط نامطلوب محیطی می تواند باعث آلودگی آرد به قارچ های سمی و به ویژه قارچ های مولد آفلاتوکسین شود. هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی میزان و نوع آلودگی های قارچی در آردهای توزیع شده در نانوایی های شهر یزد بوده است.روش بررسی: در این مطالعه توصیفی– مقطعی, نمونه های آرد از تعداد 80 نانوایی و هم چنین تعداد 20 نمونه از نمونه های آرد تولیدی 4 کارخانه آرد شهر یزد به طور خوشه ای و تصادفی تهیه شد. پس از اندازه گیری میزان رطوبت, رقتهای 2- 10 تا 6- 10 نمونه ها برروی محیط کشت سابورودکستروز آگار کشت داده و با براورد تعداد کلنی قارچ های جدا شده, جنس و گونه آن ها از روی ساختمان ماکروسکوپی و میکروسکوپی تشخیص داده شدند. اطلاعات را با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و به بکارگیری آمارهای توصیفی مانند میانگین, انحراف معیارو هم چنین با آزمون های مناسب آماری مانند Chi square test آنالیز آماری انجام گرفت. سطح اطمینان 95% معنی دار در نظر گرفته می شود.یافته ها: مجموعا تعداد 2223 کلنی قارچ از 11 جنس و گونه مختلف قارچ از نمونه های آرد مورد مطالعه جدا و شناسایی شدند که تنها 7% نمونه های مورد بررسی دارای آلودگی قارچی بیشتر از میزان مجاز بودند. قارچ های پنیسیلیوم, کلادوسپوریوم, فوزاریوم, آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس نایجر از شایعترین قارچ های و قارچ های آلترناریا, ورتیسلیوم, ریزوپوس و فوما با کمترین آلودگی جدا شده از نمونه های آرد مورد بررسی در این مطالعه می باشند.نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر در مقایسه با مطالعات مشابه بیانگر وضعیت نسبتا مطلوب آردهای توزیع شده در نانوایی ها شهر یزد ازنظر میزان آلودگی قارچی در مقایسه با سایر مطالعات مشابه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفری، عباسعلی، قانعیان، محمدتقی، احرام پوش، محمدحسن، مومنی، حبیبه، جمشیدی، سارا، و مظفری، سمانه. (1395). بررسی میزان آلودگی قارچی در آردهای توزیع شده در نانوایی های شهر یزد. طلوع بهداشت، 15(2 (مسلسل 56) )، 194-203. SID. https://sid.ir/paper/103013/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری عباسعلی، قانعیان محمدتقی، احرام پوش محمدحسن، مومنی حبیبه، جمشیدی سارا، مظفری سمانه. بررسی میزان آلودگی قارچی در آردهای توزیع شده در نانوایی های شهر یزد. طلوع بهداشت[Internet]. 1395؛15(2 (مسلسل 56) ):194-203. Available from: https://sid.ir/paper/103013/fa

    IEEE: کپی

    عباسعلی جعفری، محمدتقی قانعیان، محمدحسن احرام پوش، حبیبه مومنی، سارا جمشیدی، و سمانه مظفری، “بررسی میزان آلودگی قارچی در آردهای توزیع شده در نانوایی های شهر یزد،” طلوع بهداشت، vol. 15، no. 2 (مسلسل 56) ، pp. 194–203، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/103013/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button