مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

49
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

466
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید ایمونوگلوبولین مرغی (IgY) علیه پروتئین نوترکیب LTB از اشرشیاکلی انتروتوکسیژنیک (ETEC) و ارزیابی اثر محافظتی آن در مدل حیوانی

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 123

چکیده

 زمینه و هدف: اشرشیاکلی انتروتوکسیژنیک یکی از رایج ترین عوامل باکتریایی مولد اسهال در جهان است. از مهم ترین فاکتورهای حدت زا ETEC) Enterotoxigenic Escherichia coli), می توان به زیر واحد B توکسین حساس به حرارت اشاره کرد که قسمت اتصالی توکسین را شکل می دهد. در مطالعه پیش رو آنتی بادی مرغی علیه پروتیین نوترکیبLymphotoxin Beta (LTB) تولید و اثر محافظتی آن در مدل حیوانی مورد آزمایش قرار گرفت. مواد و روش ها: 100 میکروگرم پروتیین نوترکیب LTB به صورت داخل عضلانی به مرغ ها تزریق شد. تیتر آنتی بادی در سرم مرغ ها اندازه گیری و تخم مرغ ها جمع آوری و(IgY) Immunoglobulin Y ها از زرده تخم مرغ با کمک سدیم کلراید تخلیص و تیتر آنتی بادی با روش ELISA بررسی شد. توانایی IgY در ممانعت از عملکردLT توکسین بر سلول هایY1 در رقت های متفاوت IgY سنجیده شد. به منظور بررسی اثر باکتری تیمار شده با IgY بر سلول های اپیتلیال روده, از روش استاندارد لوپ ایلیال استفاده گردید. یافته ها: القاء بیان پروتیین منجر به تولید LTB نوترکیب با وزن تقریبی 14 کیلو دالتون شد. غلظت پروتیین تخلیص شده 5/4 میلی گرم بر میلی لیتر بود. با ایمن سازی مرغ ها تیتر آنتی بادی سرمی افزایش یافت. آنتی بادی مرغی علیه پروتیین LTB با غلظت 12 میلی گرم بر میلی لیتر از زرده تخم مرغ تخلیص شد. IgY علیه پروتیین نوترکیب LTB در رقت 125 میکروگرم بر میلی لیتر اثرات توکسین حساس به حرارت LT بر سلول های Y1 را خنثی کرد. در تست لوپ ایلیال خنثی سازی توکسین با رقت 1/5 میلی گرم بر میلی لیترIgY, مانع از عملکرد توکسین در روده شد. تجمع مایع درون لوپ 74/8درصد در مقایسه با لوپ های کنترل کاهش یافت. نتیجه گیری: نتایج به دست آمده بیانگر آن است که می توان از آنتی بادی مرغی اختصاصی علیه پروتیین نوترکیب LTB به عنوان آنتی بادی پیشگیرانه جهت جلوگیری از عملکرد توکسین حساس به حرارت باکتری ETEC استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مافی، مریم، موسوی گرگری، سیدلطیف، نظریان، شهرام، و محمدخانی، فاطمه. (1400). تولید ایمونوگلوبولین مرغی (IgY) علیه پروتئین نوترکیب LTB از اشرشیاکلی انتروتوکسیژنیک (ETEC) و ارزیابی اثر محافظتی آن در مدل حیوانی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 26(6 (مسلسل 116) )، 107-123. SID. https://sid.ir/paper/1031170/fa

    Vancouver: کپی

    مافی مریم، موسوی گرگری سیدلطیف، نظریان شهرام، محمدخانی فاطمه. تولید ایمونوگلوبولین مرغی (IgY) علیه پروتئین نوترکیب LTB از اشرشیاکلی انتروتوکسیژنیک (ETEC) و ارزیابی اثر محافظتی آن در مدل حیوانی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1400؛26(6 (مسلسل 116) ):107-123. Available from: https://sid.ir/paper/1031170/fa

    IEEE: کپی

    مریم مافی، سیدلطیف موسوی گرگری، شهرام نظریان، و فاطمه محمدخانی، “تولید ایمونوگلوبولین مرغی (IgY) علیه پروتئین نوترکیب LTB از اشرشیاکلی انتروتوکسیژنیک (ETEC) و ارزیابی اثر محافظتی آن در مدل حیوانی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 26، no. 6 (مسلسل 116) ، pp. 107–123، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1031170/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button