مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,271
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

577
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

افزایش تجزیه پذیری بیولوژیکی محلول های مایی متیل ترشیری - بوتیل اتر (MTBE) به وسیله اکسیداسیون پیشرفته

صفحات

 صفحه شروع 54 | صفحه پایان 61

کلیدواژه

متیل ترشیری - بوتیل اتر (MTBE)Q4

چکیده

 تاثیر تصفیه ازنی روی افزایش تجزیه پذیری بیولوژیکی آلاینده های مقاوم به تجزیه, به وسیله تحقیق بر روی واکنش ازناسیون متیل ترشیری - بوتیل اتر (MTBE) به عنوان یک ترکیب اکسیژنه بنزین که مقاوم به تجزیه بیولوژیکی است, مورد آزمایش قرار گرفته است. این تحقیق در مقیاس آزمایشگاهی, در درجه حرارت اتاق و به وسیله حباب زایی به مدت 120 دقیقه, بر روی هوای حاوی ازن (3.4 ppm/min) در داخل 3 لیتر از یک محلول مائی قلیایی (pH=11.5) حاوی 100 میلی گرم در لیتر MTBE انجام گرفت. نتایج تجربی نشان داد که در طول ازناسیون, MTBE در مدت 100 دقیقه به طور کامل تجزیه شد و پس از این زمان, ازن با روند بسیار کندی مصرف شد. در پایان ازناسیون پس از 100 دقیقه شاخصهای تجزیه پذیری بیولوژیکی محلول MTBE که به صورت کاهش در COD و تغییر در نسبت (BOD5/COD) تعریف شد, نشان داد که میزان COD اولیه از 256 میلی گرم اکسیژن در لیتر به 98 میلی گرم در لیتر کاهش یافت )حذف نسبی حدود 62 درصد( و نسبت (BOD5/COD) در طول 90 دقیقه اول به طور منظم, از کمترین حد خود (0.01) تا حداکثر 0.68 افزایش یافت که مصرف 1.25 میلی گرم ازن به ازای هر میلی گرم COD اولیه موجود در محلول را باعث شد. این تحقیق نشان داد که تجزیه ناقص MTBE در فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته منجر به افزایش تجزیه پذیری بیولوژیکی آن می شود, اما اکسیداسیون بیشتر, نسبتهای پایینی از BOD5/COD را نتیجه می دهد. همچنین تحقیق نشان داد که برای ایده آل سازی شرایط اکسیداسیون شیمیایی MTBE به 68-46 درصد کاهش در COD قبل از تجزیه بیولوژیکی نیاز است. نتایج تجربی برای تعیین میزان MTBE حذف شده به واسطه فراریت به هوا نشان داد که حدود 14 درصد از MTBE پس از یک ساعت حباب زایی با گاز اکسیژن از محیط خارج شد. مقدار MTBE اکسید شده و یا خارج شده از محیط, وقتی همزمان در همان مدت ازناسیون نیز صورت گرفت, به حدود 28 درصد (pH=7) و 70 درصد (pH=11.5) افزایش یافت.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

صادقی، مهربان، مصداقی نیا، علیرضا، بادکوبی، احمد، و نبی زاده نودهی، رامین. (1385). افزایش تجزیه پذیری بیولوژیکی محلول های مایی متیل ترشیری - بوتیل اتر (MTBE) به وسیله اکسیداسیون پیشرفته. آب و فاضلاب، 17(2 (مسلسل 58))، 54-61. SID. https://sid.ir/paper/103533/fa

Vancouver: کپی

صادقی مهربان، مصداقی نیا علیرضا، بادکوبی احمد، نبی زاده نودهی رامین. افزایش تجزیه پذیری بیولوژیکی محلول های مایی متیل ترشیری - بوتیل اتر (MTBE) به وسیله اکسیداسیون پیشرفته. آب و فاضلاب[Internet]. 1385؛17(2 (مسلسل 58)):54-61. Available from: https://sid.ir/paper/103533/fa

IEEE: کپی

مهربان صادقی، علیرضا مصداقی نیا، احمد بادکوبی، و رامین نبی زاده نودهی، “افزایش تجزیه پذیری بیولوژیکی محلول های مایی متیل ترشیری - بوتیل اتر (MTBE) به وسیله اکسیداسیون پیشرفته،” آب و فاضلاب، vol. 17، no. 2 (مسلسل 58)، pp. 54–61، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/103533/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button