مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,712
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

معرفی باکتری های زنده لکن غیرقابل کشت (VBNC)

صفحات

 صفحه شروع 54 | صفحه پایان 62

چکیده

 حالت زنده لکن غیر قابل کشت (VBNC), شرایطی است که در آن باکتری ها قابلیت رشد روی محیط های باکتریولوژیک معمولی که به طور عادی در آن رشد کرده و تشکیل کلنی می دهند را از دست داده لکن هنوز زنده بوده و قادر به بازیابی فعالیت متابولیکی خود می باشند. حالت VBNC در ارزیابی سلامت عمومی, استریل بودن آب آشامیدنی و مواد دارویی و صنایع غذایی واجد اهمیت است. باکتری های متعددی که عمدتا پاتوژن های انسانی می باشند می توانند وارد این حالت شوند. باکتری ها در پاسخ به تعدادی از استرس های طبیعی از قبیل: گرسنگی, انکوباسیون خارج از دمای بهینه رشد و افزایش فشار اسمزی وارد این حالت می شوند. باکتری هایی که وارد حالت VBNC می شوند متحمل تغییرات زیاد فیزیولوژیک, ساختاری و ژنتیکی می گردند به طوری که اندازه سلول ها کاهش می یابد و از فرم میله ای به کوکسی تبدیل می شوند. دیواره سلولی ضخیم شده و پپتیدوگلیکان دارای پیوندهای تقاطعی زیادی می شود. غشای سلولی تمامیت خود را حفظ می نماید, هر چند متحمل تغییرات اساسی در ساختار خود می شود. از تغییرات متابولیک می توان کاهش رشد, کاهش در جذب مواد غذایی, کاهش در میزان تنفس و همین طور سنتز پروتئین های جدید و باقی ماندن ATP در یک سطح ثابت را نام برد. در حالت  VBNCبرخی از پاتوژن ها خصوصیات ویرولانس خود را حفظ می کنند. بیان ژن در سلول های VBNC ادامه می یابد. اسیدهای نوکلئیک در فازهای اولیه که باکتری وارد حالت VBNC شده است دست نخورده باقی می ماند, لکن با طولانی شدن و پایداری آن در این حالت به تدریج تجزیه می شوند. برای مطالعه حالت VBNC, از روش های سیتولوژیک از قبیل شمارش زنده به طور مستقیم و احیای نمک تترازولیوم همچنین روش های مولکولی مانند واکنش نسخه برداری معکوس و پروتئین سبز فلورسنت استفاده شده است. احیا از حالت VBNC با حذف عامل القا کننده شروع می شود. عواملی که موجب احیا باکتری ها از فاز VBNC می شوند شامل اضافه کردن مواد غذایی و مواد شیمیایی مشخص, اضافه کردن کم سلول های قابل رشد و پاساژ در میزبان حیوانی می باشند که بر حسب نوع باکتری عامل احیا فرق دارد. به دلیل باقی ماندن خصوصیات ویرولانس باکتری ها در حالت VBNC باید توجه ویژه ای به این موضوع در ارزیابی سلامت آب آشامیدنی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شاهیان، محمدحسن، و کسری کرمانشاهی، روحا. (1387). معرفی باکتری های زنده لکن غیرقابل کشت (VBNC). آب و فاضلاب، 19(1 (مسلسل 65))، 54-62. SID. https://sid.ir/paper/103758/fa

    Vancouver: کپی

    شاهیان محمدحسن، کسری کرمانشاهی روحا. معرفی باکتری های زنده لکن غیرقابل کشت (VBNC). آب و فاضلاب[Internet]. 1387؛19(1 (مسلسل 65)):54-62. Available from: https://sid.ir/paper/103758/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسن شاهیان، و روحا کسری کرمانشاهی، “معرفی باکتری های زنده لکن غیرقابل کشت (VBNC)،” آب و فاضلاب، vol. 19، no. 1 (مسلسل 65)، pp. 54–62، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/103758/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button