مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

649
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

527
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر غلطت آنتی اکسیدان های مختلف بر کاهش قهوه ای شدن کالوس و تولید ذی توده آن در دو گونه از شیرین بیان Glycyrrhiza glabra و G. uralensis

صفحات

 صفحه شروع 120 | صفحه پایان 131

چکیده

 ریشه ها و استولن های شیرین بیان یکی از مهمترین داروهای خام را در دنیا تشکیل می دهند و محتوای مقادیر زیادی از ماده مؤثر گلیسیریزین, که یک نوع تریترپنوئید ساپونین است, می باشند. کشت بافت و تولید کالوس در شیرین بیان پیش نیاز مطالعات بررسی متابولیت های ثانویه و ترانسفورماسیون سلولی در این گیاه می باشد. به منظور تأثیر آنتی اکسیدان ها در کاهش قهوه ای شدن و رشد کالوس در دو گونه از شیرین بیان Glycyrrhiza glabra و G. uralensis از اسید اسکوربیک و PVP (پلی ونیل پیرولیدین) در چهار سطح مختلف استفاده شد. همچنین به منظور تأثیر این آنتی اکسیدان ها در شاخص رشد کالوس, اقدام به کشت سوسپانسیون سلولی در هر دو گونه گردید. برای تولید کالوس از هیپوکوتیل گیاهچه های دو هفته ای و هورمون های NAA (نفتالین استیک اسید) به غلظت نیم میلی گرم در لیتر و BA (بنزیل آمین) به غلظت دو میلی گرم در لیتر به همراه تیمارهای آنتی اکسیدان های اسید اسکوربیک و PVP در غلظت های مختلف در قالب دو آزمایش فاکتوریل جداگانه بر پایه طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. نتایج نشان داد در واکشت های متوالی میزان 1200 میلی گرم در لیتر PVP در هر دو گونه, کمترین باززایی, نکروزه و بیشترین میزان کالوس را دارا بود. درحالی که در کشت سوسپانسیون سلولی با افزایش غلظت PVP شاخص رشد کالوس کاهش یافته و تیمار PVP با غلظت 1200 میلی گرم در لیتر در هر دو گونه کمترین شاخص رشد کالوس را داشت, که می تواند به دلیل جذب هورمون ها (NAA و BA) توسط هورمون PVP و کاهش غلظت هورمون در محیط باشد. تیمار اسید اسکوربیک به ترتیب با غلظت های 80 و 100 میلی گرم در لیتر در هر دو گونه بیشترین شاخص رشد کالوس را داشت و برای کشت سوسپانسیون سلولی توصیه گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اله دو، مریم، امیدی، منصور، بی همتا، محمدرضا، عباسی، علیرضا، و فاخری، براتعلی. (1398). بررسی اثر غلطت آنتی اکسیدان های مختلف بر کاهش قهوه ای شدن کالوس و تولید ذی توده آن در دو گونه از شیرین بیان Glycyrrhiza glabra و G. uralensis. تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران، 27(1 (پیاپی 53) )، 120-131. SID. https://sid.ir/paper/104275/fa

    Vancouver: کپی

    اله دو مریم، امیدی منصور، بی همتا محمدرضا، عباسی علیرضا، فاخری براتعلی. بررسی اثر غلطت آنتی اکسیدان های مختلف بر کاهش قهوه ای شدن کالوس و تولید ذی توده آن در دو گونه از شیرین بیان Glycyrrhiza glabra و G. uralensis. تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران[Internet]. 1398؛27(1 (پیاپی 53) ):120-131. Available from: https://sid.ir/paper/104275/fa

    IEEE: کپی

    مریم اله دو، منصور امیدی، محمدرضا بی همتا، علیرضا عباسی، و براتعلی فاخری، “بررسی اثر غلطت آنتی اکسیدان های مختلف بر کاهش قهوه ای شدن کالوس و تولید ذی توده آن در دو گونه از شیرین بیان Glycyrrhiza glabra و G. uralensis،” تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران، vol. 27، no. 1 (پیاپی 53) ، pp. 120–131، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104275/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button