مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

514
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

510
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تجزیه دی آلل برای عملکرد علوفه خشک بین برخی ارقام یونجه

صفحات

 صفحه شروع 302 | صفحه پایان 310

چکیده

 هدف از این مطالعه, ایجاد هیبرید های جمعیتی با تلاقی دادن پنج رقم یونجه از نواحی جغرافیایی مختلف (قره یونجه, همدانی و محلی اصفهان از ایران, الچی از ترکیه و اردوباد از آذربایجان) و بررسی میزان ترکیب پذیری بین آنها, با استفاده از تجزیه دی آلل بود. یک دی آلل یک طرفه در میان ارقام مورد نظر در سال 1391 اجرا شد. برای به دست آوردن نسل F1 برای هر تلاقی دوتایی, 10 گیاه به طور تصادفی از هر رقم انتخاب گردید. واکنش های هتروتیک, با ارزیابی عملکرد گیاهان حاصل از کاشت بذرهای ارقام و 10 هیبرید حاصل از دی آلل یک طرفه آنها طی دو سال (1393 و 1394) با سه چین در هر سال تعیین شد. تغییرات عملکرد علوفه در میان تلاقی ها عمدتاً به اثرات ترکیب پذیری عمومی (GCA) نسبت داده شد. به هر حال اثرات ترکیب پذیری خصوصی (SCA) نیز معنی دار بود. دامنه هتروزیس نسبت به میانگین والدین (MPH) از 1/7% در هیبرید الچی × همدانی تا 9/9-% در هیبرید قره یونجه × محلی اصفهان و هتروزیس والد برتر (HPH) از 4/3% در هیبرید الچی × همدانی تا 7/16-% در هیبرید قره یونجه × محلی اصفهان بود. رقم الچی می تواند به عنوان عضوی از یک گروه هتروتیک بالقوه برای ارقام سازگار با منطقه (قره یونجه و همدانی) در نظر گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برنوسی، ایرج، و حسن زاده قورت تپه، عبداله. (1397). تجزیه دی آلل برای عملکرد علوفه خشک بین برخی ارقام یونجه. تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران، 26(2 (پیاپی 52) )، 302-310. SID. https://sid.ir/paper/104494/fa

    Vancouver: کپی

    برنوسی ایرج، حسن زاده قورت تپه عبداله. تجزیه دی آلل برای عملکرد علوفه خشک بین برخی ارقام یونجه. تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران[Internet]. 1397؛26(2 (پیاپی 52) ):302-310. Available from: https://sid.ir/paper/104494/fa

    IEEE: کپی

    ایرج برنوسی، و عبداله حسن زاده قورت تپه، “تجزیه دی آلل برای عملکرد علوفه خشک بین برخی ارقام یونجه،” تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران، vol. 26، no. 2 (پیاپی 52) ، pp. 302–310، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104494/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا