Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,041
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

742
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات پاسخ شوک حرارتی در بروسلاملی تنسیس و واکنش پروتئین شوک حرارتی با سرم افراد بیمار و کنترل

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 48

چکیده

 زمینه و هدف: بروسلوز, یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که بر اثر آلودگی با باکتری های جنس بروسلا (بخصوص بروسلاملی تنسیس) به وجود می آید. وقتی بروسلا در معرض افزایش درجه حرارت قرار می گیرد, پروتئین های شوک حرارتی سنتز می کند. در این مطالعه, بروسلاملی تنسیس تحت شوک حرارتی در حرارتهای مختلف قرار می گیرد که تحت این شوک ها, Heat Shock Protein (hsp) ها سنتز می شوند. سپس با استفاده از روش SDS-PAGE, الگوی سنتز hspها بررسی می شود. با استفاده از روش وسترن بلات, ایمونوژنیسیته (hsp60)hsp در مقابل سرم انسان بیمار و کنترل, مورد بررسی قرار می گیرد. هدف از این پژوهش, بررسی خصوصیات پاسخ شوک حرارتی در بروسلاملی تنسیس پس از شوک در حرارتهای مختلف است. روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی می باشد. 5 باکتری بروسلاملی تنسیس از انسان جدا شد. سپس باکتری ها تحت شوک های حرارتی در 39, 40 و 42 درجه سلسیوس قرار گرفتند. استخراج پروتئین های بروسلا با سدیم دود سیل سولفات و لیزوزیم انجام شد. الکتروفورز در ژل پلی اکریل آمید در حضور سدیم دود سیل سولفات (SDS-PAGE) بر اساس روش لامی با بعضی تغییرات انجام گرفت. در نهایت با استفاده از روش وسترن بلات, ایمونوژنیسیته (hsp60)hsp در مقابل سرم انسان بیمار (مبتلا به بروسلوز) و کنترل مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: نتایج SDS-PAGE نشان داد که باندهای پروتئینی در محدوده وزنی 100-10 کیلودالتون قرار داشتند. عمده ترین باندهای پروتئینی, در محدوده وزنی 75-45 و 30-20 و 20-14 کیلودالتون قرار دارند. در باکتری های کنترل در محدوده 60 کیلودالتون, باندی مشاهده می شود که hsp60 می باشد که در حالت طبیعی (کنترل) مقدار آنها کم بود ولی در باکتری های شوک دیده, مقدار تولید آنها افزایش قابل چشمگیری داشته است. در واکنش پروتئین های پیکره بروسلاملی تنسیس شوک دیده با سرم افراد بیمار با وسترن بلات, چندین باند پروتئینی دیده می شود که در واکنش با سرم افراد کنترل, دیده نمی شود و در محدوده 10, 60 و 100 کیلودالتون می باشد. در واکنش پروتئین های پیکره بروسلاملی تنسیس شوک ندیده با سرم افراد بیمار, چندین باند پروتئینی دیده می شود که در واکنش پروتئین های با سرم افراد کنترل دیده نمی شود. نکته قابل توجه در واکنش پروتئین های پیکره بروسلاملی تنسیس شوک دیده با سرم افراد بیمار, وجود باند در ناحیه 60 کیلودالتونی در تمام نمونه هاست که این باند در واکنش پروتئین های پیکره بروسلاملی تنسیس شوک ندیده با سرم افراد بیمار, در بعضی نمونه ها دیده نمی شود یا ضعیف تر می باشد. در شوک های حرارتی 40 و 39 درجه سلسیوس, اختلافی در باندهای پروتئینی در SDS-PAGE در مقایسه با کنترل مشاهده نشده است. نتیجه گیری: نتایج بدست آمده در SDS-PAGE و وسترن بلاتینگ پروتئین های باکتری شوک دیده با سرم افراد بیمار و کنترل, نشان دهنده افزایش سطح تولید hspها در شرایط شوک و ایمونوژن بودن آنها به خصوص hsp60 می باشد و بیانگر واکنش سرولوژیک بدن انسان در مقابل hsp60 می باشد. احتمالا می توان از hsp60 به عنوان آنتی ژن در تست الایزا یا در طراحی واکسن های زیرواحد استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مظفری، نورامیر، قاضی، فریده، مصطفی زاده، امراله، مصطفایی، علی، و رجب نیا، رمضان. (1387). بررسی خصوصیات پاسخ شوک حرارتی در بروسلاملی تنسیس و واکنش پروتئین شوک حرارتی با سرم افراد بیمار و کنترل. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 15(58)، 39-48. SID. https://sid.ir/paper/10463/fa

    Vancouver: کپی

    مظفری نورامیر، قاضی فریده، مصطفی زاده امراله، مصطفایی علی، رجب نیا رمضان. بررسی خصوصیات پاسخ شوک حرارتی در بروسلاملی تنسیس و واکنش پروتئین شوک حرارتی با سرم افراد بیمار و کنترل. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1387؛15(58):39-48. Available from: https://sid.ir/paper/10463/fa

    IEEE: کپی

    نورامیر مظفری، فریده قاضی، امراله مصطفی زاده، علی مصطفایی، و رمضان رجب نیا، “بررسی خصوصیات پاسخ شوک حرارتی در بروسلاملی تنسیس و واکنش پروتئین شوک حرارتی با سرم افراد بیمار و کنترل،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 15، no. 58، pp. 39–48، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/10463/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا