مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,612
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس بومادران کوهستانی .Achillea vermicularis Trin

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 58

چکیده

 از اسانس اکثر گونه های بومادران در صنایع مختلف دارویی و بهداشتی استفاده می شود. به علت شرایط اقلیمی مناسب و سایر عوامل خاص جغرافیایی گیاهان متنوع و زیادی در بیشتر مناطق ایران می رویند که اکثر آنها خواص متفاوتی را دارا می باشند. استفاده صحیح از گیاهان دارویی مستلزم شناخت و بررسی دقیق ترکیبهای شیمیایی موجود در آنها است. تجزیه و شناخت کامل چنین گیاهانی از نظر بحث داروشناسی اهمیت زیادی دارد. در این تحقیق پس از جمع آوری گیاه از شهرستانک به روش تقطیر با آب (نوع کلونجر طبق دارونامه بریتانیا) نمونه مورد آزمایش مورد اسانس گیری قرار گفت که بازده اسانس در گل 0.44 درصد و در برگ 0.71 درصد بدست آمد. نمونه های اسانس گل و برگ توسط دستگاه های کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد شناسایی قرار گرفتند. ترکیبهای عمده در گل عبارتند از:Camphor  (31.2 درصد), 1.8-cineole (25.7 درصد),camphor  (21.4 درصد),trans-p-menth-2-en-1-ol  (5.3 درصد) و همچنین در برگ 1.8-cineole (25.4 درصد),camphor  (21.4 درصد), trans-p-menth-2-en-1—ol  (18 درصد) وsabinene  (4 درصد) بدست آمد. با توجه به میزان مواد موثره موجود در گیاه که عمده ترین آنها ترکیب camphor در گل است به عنوان ترکیبی که دارای خواص ضد جوش, ضد احتقان و ورم, گندزدا, خلط آور و تسکین دهنده سوزش و خارش شناخته شده و همچنین ترکیب 1 و 8- سینئول که دارای خواص بیهوش کنندگی, کرمکش, ضد آلرژی, گندزدا, باکتری کش, خلط آور, مسکن, پایین آورنده فشار خون, عامل درمان التهاب حنجره سرفه و برونشیت است و همچنین ترکیب ترپینئول که دارای خواص ضد آلرژی, گندزدا, ضد سرفه, باکتری کش و عاملی که باعث تحریک انقباضهای کیسه صفرا میشود, شناخته شده است.                   

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جایمند، کامکار، و رضایی، محمدباقر. (1381). بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس بومادران کوهستانی .Achillea vermicularis Trin. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، -(15)، 49-58. SID. https://sid.ir/paper/104669/fa

    Vancouver: کپی

    جایمند کامکار، رضایی محمدباقر. بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس بومادران کوهستانی .Achillea vermicularis Trin. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1381؛-(15):49-58. Available from: https://sid.ir/paper/104669/fa

    IEEE: کپی

    کامکار جایمند، و محمدباقر رضایی، “بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس بومادران کوهستانی .Achillea vermicularis Trin،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. -، no. 15، pp. 49–58، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104669/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button