مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

990
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضدباکتریایی چند اسانس گیاه دارویی درکنترل باکتری های عامل پوسیدگی و پژمردگی سیب زمینی در شرایط آزمایشگاه و گلخانه

صفحات

 صفحه شروع 645 | صفحه پایان 654

چکیده

 امروزه استفاده از اسانس های گیاهی برای دستیابی به مواد ضدباکتریایی طبیعی برای کنترل عوامل بیماری زای گیاهی مورد توجه فراوان قرار گرفته است. در این تحقیق اثر بازدارندگی اسانس پنج گیاه آویشن باغی (Thymus sativum L.), گشنیز (Coriandrum sativum L.), زیره سبز (Cuminum cyminum L.), رزماری (Rosmarinus officinalis L.) و اکالیپتوس(Eucalyptus globules L.)  با روش تقطیر با آب استخراج و اثر بازدارندگی آنها بر روی باکتری های Ralstonia solanacearu (عامل پوسیدگی نرم سیب زمینی) و Pectobacterium carotovorum (عامل پژمردگی سیب زمینی) با روش دیسک دیفیوژن آزمایش شد. برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت باکتری کشی از روش رقت لوله ای استفاده شد. آزمایش ها در قالب طرح فاکتوریل کاملا تصادفی تجزیه واریانس گردید. مقایسه میانگین ها براساس آزمون چند دامنه ای دانکن (نرم افزار (MSTAT-C انجام شد. در مرحله گلخانه ای از اسانس آویشن باغی که بیشترین مقدار بازدارندگی را بر روی هر دو باکتری در مرحله آزمایشگاهی نشان داده بود, استفاده گردید. نتایج نشان داد که اسانس آویشن باغی با ایجاد هاله بازدارندگی به قطر 34.8 میلی متر در مقایسه با سایر اسانس ها دارای بیشترین اثر و فعالیت ضدباکتریایی بود. برای آزمایش های گلخانه ای از اسانس آویشن با غلظت های 0.5% به روش اسپری و 1% به روش ریختن اسانس به خاک استفاده شد. نتایج نشان داد که آویشن باغی به میزان 41% وقوع بیماری پوسیدگی نرم و 44% وقوع پژمردگی باکتریایی را در سیب زمینی کاهش داد. بنابراین اسانس آویشن باغی می تواند با داشتن قابلیت ضدباکتریایی مناسب, به عنوان عامل بازدارنده در مدیریت این دو بیماری در گیاه سیب زمینی بکار گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علمشاهی، لیلی، و حسینی نژاد، مرضیه. (1395). اثر ضدباکتریایی چند اسانس گیاه دارویی درکنترل باکتری های عامل پوسیدگی و پژمردگی سیب زمینی در شرایط آزمایشگاه و گلخانه. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 32(4 (پیاپی 78))، 645-654. SID. https://sid.ir/paper/104708/fa

    Vancouver: کپی

    علمشاهی لیلی، حسینی نژاد مرضیه. اثر ضدباکتریایی چند اسانس گیاه دارویی درکنترل باکتری های عامل پوسیدگی و پژمردگی سیب زمینی در شرایط آزمایشگاه و گلخانه. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1395؛32(4 (پیاپی 78)):645-654. Available from: https://sid.ir/paper/104708/fa

    IEEE: کپی

    لیلی علمشاهی، و مرضیه حسینی نژاد، “اثر ضدباکتریایی چند اسانس گیاه دارویی درکنترل باکتری های عامل پوسیدگی و پژمردگی سیب زمینی در شرایط آزمایشگاه و گلخانه،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 32، no. 4 (پیاپی 78)، pp. 645–654، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104708/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button