مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,057
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

350
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

9

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضد میکروبی اسانس دو گونه مرزه (Satureja khuzistanica Jamzad و Satureja bachtiarica Bunge) در دو مرحله برداشت

صفحات

 صفحه شروع 174 | صفحه پایان 182

چکیده

 جنس Satureja با نام فارسی مرزه, در ایران 15 گونه گیاه علفی یک ساله و چند ساله دارد که 9 تا از آنها انحصاری هستند. در این تحقیق سرشاخه S. bachtiarica Bunge و S. khuaistanica Jamzad در دو مرحله (قبل از گلدهی و گلدهی کامل) از رویشگاههای طبیعی آنها جمع آوری گردید و پس از خشک شدن در محیط آزمایشگاه, به روش تقطیر با آب مورد اسانس گیری قرار گرفت. سپس ترکیبهای تشکیل دهنده اسانسها با استفاده از کروماتوگرافی گازی تجزیه ای (Analytical GC) و گازکروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) و محاسبه اندیس های بازداری, مورد شناسایی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اسانس S. bachtiarica در زمان قبل از گلدهی حاوی 20% کارواکرول و 19% تیمول و در زمان گلدهی کامل حدود 26% کارواکرول و 5% تیمول است. اسانس S. khuaistanica در مرحله قبل از گلدهی و گلدهی کامل حاوی حدود 90% کارواکرول بود. با توجه به خواص ضد میکروبی ترکیبهای فنلی تیمول و کارواکرول, اثرات ضد میکروبی اسانسها با روش Disk diffusion بر روی پنج نوع باکتری گرم مثبت (Bacillus subtilis, Bacillus cereus, Micrococcus loteus, Staphylococcus sp. و (Staphylococcus areous و سه نوع باکتری گرم منفی (Kellebsiella pneumonia, Kellebsiella oxytoca و (Pseudomonas aeroginosa بررسی شد. نتایج نشان داد که اسانسهای S. khuaistanica در هر دو مرحله برداشت و اسانس S. bachtiarica در مرحله قبل از گلدهی دارای اثرات ضد میکروبی قابل ملاحظه ای هستند که می توانند به عنوان جایگزینی مناسب برای آنتی بیوتیک های سنتزی که مقاومت باکتریها به آنها روز به روز در حال افزایش است بکار روند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

سفیدکن، فاطمه، تیموری، مریم، عسگری، فاطمه، احمدی، شهلا، و صادق زاده، لیلا. (1386). بررسی اثرات ضد میکروبی اسانس دو گونه مرزه (Satureja khuzistanica Jamzad و Satureja bachtiarica Bunge) در دو مرحله برداشت. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 23(2 (پیاپی 36))، 174-182. SID. https://sid.ir/paper/104725/fa

Vancouver: کپی

سفیدکن فاطمه، تیموری مریم، عسگری فاطمه، احمدی شهلا، صادق زاده لیلا. بررسی اثرات ضد میکروبی اسانس دو گونه مرزه (Satureja khuzistanica Jamzad و Satureja bachtiarica Bunge) در دو مرحله برداشت. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1386؛23(2 (پیاپی 36)):174-182. Available from: https://sid.ir/paper/104725/fa

IEEE: کپی

فاطمه سفیدکن، مریم تیموری، فاطمه عسگری، شهلا احمدی، و لیلا صادق زاده، “بررسی اثرات ضد میکروبی اسانس دو گونه مرزه (Satureja khuzistanica Jamzad و Satureja bachtiarica Bunge) در دو مرحله برداشت،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 23، no. 2 (پیاپی 36)، pp. 174–182، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104725/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button