مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,502
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

925
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تجزیه علیت عملکرد گل محمدی (.Rosa damascena Mill) در شرایط مختلف کشت

صفحات

 صفحه شروع 561 | صفحه پایان 572

کلیدواژه

گل محمدی (.Rosa damascena Mill)Q2

چکیده

 به منظور بررسی تنوع و رابطه بین عملکرد گل و اجزا آن, تعداد 12 ژنوتیپ گل محمدی (.Rosa damascena Mill) از نقاط مختلف کشور در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در محل ایستگاه تحقیقاتی همند آبسرد دماوند کشت و برای عملکرد گل و اجزا عملکرد در سه کشت آبی (شاهد), دیم و دیم همراه با مالچ مورد بررسی قرار گرفتند. در طی دوره گلدهی, تعداد گل, وزن گل, درصد ماده خشک گل, نسبت وزن گلبرگ به گل کامل, ارتفاع بوته و محیط بوته (تاج پوشش) یادداشت برداری شدند. پس از جمع آوری داده ها تجزیه همبستگی, رگرسیون و علیت انجام شد. نتایج تجزیه همبستگی نشان داد که عملکرد گل در هر سه شرایط با وزن تر گلبرگ همبستگی مثبت و معنی دار داشت. با استفاده از تجزیه رگرسیونی گام به گام سهم هر یک از صفات موثر در عملکرد گل مشخص گردید. در شرایط دیم صفات تعداد گل در پایه, نسبت وزن گلبرگ به گل کامل, اسانس در هکتار و درصد اسانس با ضریب تبیین 91.7%, در شرایط آبی وزن تر گلبرگ, نسبت وزن تر گلبرگ به گل کامل و محیط بوته با ضریب تبیین 98.6% و در شرایط کشت همرا با مالچ, عملکرد اسانس, درصد اسانس, ارتفاع بوته, نسبت وزن گلبرگ به گل کامل و تعداد گل با ضریب تبیین 90.6% بیشترین تغییرات عملکرد گل را توجیه نمودند. بر اساس نتایج تجزیه علیت, وزن تر گلبرگ در هر سه شرایط کشت بیشترین تاثیر مستقیم بر روی عملکرد گل داشت و چون مقدار و جهت آن با اثر کل (ضریب همبستگی) تقریبا یکسان بود, به عنوان مهمترین صفت در افزایش عملکرد گل محمدی شناخته شد. صفات تعداد گل در هکتار, عملکرد اسانس در هکتار, ارتفاع بوته و محیط بوته اگرچه به طور مستقیم در افزایش عملکرد نقش نداشتند ولی به طور غیرمستقیم از طریق افزایش وزن تر گلبرگ در افزایش عملکرد گل محمدی نقش مهمی داشتند. بنابراین, می توان از آنها به عنوان شاخصی برای انتخاب در جهت بهبود عملکرد گل استفاده نمود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

نعمتی لفمجانی، زهرا، طبایی عقدایی، سیدرضا، لباسچی، محمدحسین، جعفری، علی اشرف، نجفی آشتیانی، اکبر، و دانش خواه، مرتضی. (1390). تجزیه علیت عملکرد گل محمدی (.Rosa damascena Mill) در شرایط مختلف کشت. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 27(4 (پیاپی 54))، 561-572. SID. https://sid.ir/paper/104734/fa

Vancouver: کپی

نعمتی لفمجانی زهرا، طبایی عقدایی سیدرضا، لباسچی محمدحسین، جعفری علی اشرف، نجفی آشتیانی اکبر، دانش خواه مرتضی. تجزیه علیت عملکرد گل محمدی (.Rosa damascena Mill) در شرایط مختلف کشت. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1390؛27(4 (پیاپی 54)):561-572. Available from: https://sid.ir/paper/104734/fa

IEEE: کپی

زهرا نعمتی لفمجانی، سیدرضا طبایی عقدایی، محمدحسین لباسچی، علی اشرف جعفری، اکبر نجفی آشتیانی، و مرتضی دانش خواه، “تجزیه علیت عملکرد گل محمدی (.Rosa damascena Mill) در شرایط مختلف کشت،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 27، no. 4 (پیاپی 54)، pp. 561–572، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104734/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button