مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,131
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

626
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نهاده های زیستی و آلی بر کمیت و کیفیت اسانس و میزان جذب برخی عناصر در گیاه دارویی انیسون (.Pimpinella anisum L)

صفحات

 صفحه شروع 551 | صفحه پایان 560

کلیدواژه

انیسون (.Pimpinella anisum L)Q3

چکیده

 انیسون (.Pimpinella anisum L) گیاهی معطر و دارویی است که مهمترین ماده تشکیل دهنده اسانس آن آنتول می باشد و در صنایع داروسازی و غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. این آزمایش برای بررسی تاثیر سطوح ورمی کمپوست (0, 5 و 10 تن در هکتار), ترکیب سه باکتری Azotobacter, Azospirillum و Pseudomonas در دو سطح (تلقیح و عدم تلقیح) و زئولیت (0 و 4.5 تن در هکتار) بر کمیت و کیفیت اسانس و میزان جذب عناصر پرمصرف در گیاه دارویی انیسون به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی در سال زراعی 88-1387 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی سنندج به اجرا در آمد. نتایج نشان داد که افزایش سطوح ورمی کمپوست سبب بهبود درصد اسانس, عملکرد اسانس, درصد آنتول, درصد متیل کاویکول, میزان نیتروژن, فسفر و پتاسیم دانه گردید. اثر تلقیح باکتری بر صفات مذکور بجز بر درصد متیل کاویکول و پتاسیم معنی دار بود. کاربرد زئولیت نیز باعث افزایش معنی دار درصد اسانس, عملکرد اسانس و درصد آنتول گردید. اما در مورد سایر صفات اختلاف آماری معنی داری مشاهده نشد. اثر متقابل ورمی کمپوست و باکتری بر عملکرد اسانس و میزان فسفر در سطح 5% معنی دار بود و بیشترین مقادیر آنها از برهم کنش تیمارهای تلقیح با باکتری و کاربرد 10 تن ورمی کمپوست در هکتار حاصل گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خالص رو، شیوا، قلاوند، امیر، سفیدکن، فاطمه، و اصغرزاده، احمد. (1390). تاثیر نهاده های زیستی و آلی بر کمیت و کیفیت اسانس و میزان جذب برخی عناصر در گیاه دارویی انیسون (.Pimpinella anisum L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 27(4 (پیاپی 54))، 551-560. SID. https://sid.ir/paper/104738/fa

    Vancouver: کپی

    خالص رو شیوا، قلاوند امیر، سفیدکن فاطمه، اصغرزاده احمد. تاثیر نهاده های زیستی و آلی بر کمیت و کیفیت اسانس و میزان جذب برخی عناصر در گیاه دارویی انیسون (.Pimpinella anisum L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1390؛27(4 (پیاپی 54)):551-560. Available from: https://sid.ir/paper/104738/fa

    IEEE: کپی

    شیوا خالص رو، امیر قلاوند، فاطمه سفیدکن، و احمد اصغرزاده، “تاثیر نهاده های زیستی و آلی بر کمیت و کیفیت اسانس و میزان جذب برخی عناصر در گیاه دارویی انیسون (.Pimpinella anisum L)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 27، no. 4 (پیاپی 54)، pp. 551–560، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104738/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button