مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

436
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

502
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر کنترل چند اسانس گیاهی بر بیماری بلایت باکتریایی گندم در شرایط گلخانه

صفحات

 صفحه شروع 323 | صفحه پایان 334

چکیده

 بیماری بلایت باکتریایی گندم توسط باکتری Pseudomonas syringae pv. syringae (Pss) ایجاد می شود و یکی از بیماری های مهم گندم در سراسر دنیا به شمار می آید. گسترش مقاومت بیماری ها به ترکیب های شیمیایی, نیاز به تحقیق برای کشف عوامل ضدمیکروبی را سبب شده است. مطالعات نشان داده است که اسانس های گیاهی فعالیت بیولوژیک بر علیه باکتری های بیمارگر گیاهی القاء می کنند و می توانند به عنوان محصولات سالم مورد استفاده قرار گیرند. این ترکیب ها کمترین ضرر را برای اکوسیستم دارند و می توان از آنها به عنوان جایگزین ترکیب های سمّی برای کنترل بیماری های گیاهی استفاده نمود. این مطالعه در جهت ارزیابی فعالیت ضد بیماری اسانس های بدست آمده از قسمت های هوایی گیاهان رزماری, پونه و آویشن دنایی بر علیه باکتری Pss روی ارقام پیشتاز, سیروان و چمران گندم در شرایط گلخانه طراحی گردید. در این بررسی مشخص شد که تمام تیمارهای اسانس به طور معنی داری شدت بیماری بلایت باکتریایی گندم به ویژه روی رقم پیشتاز, و درصد ناحیه نکروز برگها 30 روز پس از مایه زنی باکتری را کاهش دادند. بیشترین کاهش شدت بیماری توسط اسانس های پونه و آویشن دنایی بدست آمد. یافته های این تحقیق نشان می دهد که اسانس های رزماری, پونه و آویشن دنایی قابلیت استفاده به عنوان عوامل ضدمیکروبی را دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شعبانی، بهرخ، رضایی، رسول، چاره گانی، حبیب اله، و صالحی، امین. (1398). بررسی اثر کنترل چند اسانس گیاهی بر بیماری بلایت باکتریایی گندم در شرایط گلخانه. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 35(2 (پیاپی 94) )، 323-334. SID. https://sid.ir/paper/104904/fa

    Vancouver: کپی

    شعبانی بهرخ، رضایی رسول، چاره گانی حبیب اله، صالحی امین. بررسی اثر کنترل چند اسانس گیاهی بر بیماری بلایت باکتریایی گندم در شرایط گلخانه. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1398؛35(2 (پیاپی 94) ):323-334. Available from: https://sid.ir/paper/104904/fa

    IEEE: کپی

    بهرخ شعبانی، رسول رضایی، حبیب اله چاره گانی، و امین صالحی، “بررسی اثر کنترل چند اسانس گیاهی بر بیماری بلایت باکتریایی گندم در شرایط گلخانه،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 35، no. 2 (پیاپی 94) ، pp. 323–334، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104904/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button