مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,274
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عوامل مولد گز علفی Quercus infectoria و نحوه تولید و بهره‎ برداری

صفحات

 صفحه شروع 367 | صفحه پایان 387

چکیده

 گز علفی که به نامهای مان کردی, مان بلوط ودر زبان کردی «گزو» و در گویش لری «گزوله» نامیده می شود, در واقع نوعی مان و یکی از محصولات فرعی و با ارزش جنگلهای بلوط غرب به ویژه زاگرس شمالی است, که به صورت شهدی غلیظ بر روی برگها و شاخه های جوان دوگونه بلوط به نامهای دارمازو (Quercus infectoria Oliv.) و بلوط لبنانی (Q.libani Oliv.) و زیر گونه های آنها بوجود آمده و مورد استحصال قرار می گیرد. این فرآورده در واقع ترشحات قندی موسوم به «عسلک» است که در نتیجه فعالیت دفعی پوره ها و حشرات کامل دو گونه شته به نامهای (Thelaxes suberi Del, وTuberculoides annulatus annulatus Hart.) در سطح برگ درختان بلوط به شکل قطرات شبنم مانندی در فاصله زمانی محدود ظاهر شده, بعد در مجاورت هوا تقریبا سفت و متبلور میشود و به صورت دانه های ریز شکر مانند در آمده و مورد بهره برداری قرار می گیرد. زمان تولید و بهره برداری از این محصول اواخر بهار و در مواردی اوایل پاییز است که معمولا با تغییر ناگهانی هوا و فعال شدن حشرات مولد صورت می پذیرد. مناطق پراکنش گیاه میزبان و همچنین حشرات مولد گز علفی مکانهای محدودی از استانهای آذربایجان غربی, کردستان, کرمانشاه و لرستان است که براساس مطالعات سالهای اخیر در سه استان آذربایجان غربی, کردستان و لرستان شته های مولد در شرایط مناسب و خاص از نظر جمعیتی و تراکم طغیان نموده که قادر به تولید گزعلفی قابل بهره برداری هستند. این ماده قندی از اهمیت غذایی, دارویی و اقتصادی برخوردار می باشد. 

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، محمود، دینی، محمد، و توکلی، مجید. (1382). بررسی عوامل مولد گز علفی Quercus infectoria و نحوه تولید و بهره‎ برداری. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 19(4)، 367-387. SID. https://sid.ir/paper/104936/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی محمود، دینی محمد، توکلی مجید. بررسی عوامل مولد گز علفی Quercus infectoria و نحوه تولید و بهره‎ برداری. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1382؛19(4):367-387. Available from: https://sid.ir/paper/104936/fa

    IEEE: کپی

    محمود محمدی، محمد دینی، و مجید توکلی، “بررسی عوامل مولد گز علفی Quercus infectoria و نحوه تولید و بهره‎ برداری،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 19، no. 4، pp. 367–387، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104936/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button