مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,185
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

810
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر متیل جاسمونات و تنش شوری بر ویژگی های فیزیولوژیکی و فیتوشیمیایی گیاه نعناع فلفلی (.Mentha piperita L)

صفحات

 صفحه شروع 449 | صفحه پایان 465

کلیدواژه

نعناع فلفلی (.Mentha piperita L)Q2

چکیده

 جاسمونات ها ترکیب های مهم علامت دهنده در پاسخ های گیاهان به تنش های زیستی و غیرزیستی ازجمله نمو هستند. از طریق ارزیابی رشد, محتوای یونی و فنلی, کمیت و کیفیت اسانس, نقش متیل جاسمونات (MeJA) در مقابله با تنش شوری القاء شده با NaCl در گیاه Mentha piperita L. بررسی گردید. برای این منظور, گیاهان 24 ساعت بعد از کاربرد برگی صفر, 60 و 120 میکرومولار MeJA, تحت غلظت های شوری 1.86 (شاهد), 5, 7.5 و 10 دسی زیمنس بر متر به مدت 2 هفته قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تنش شوری وزن تر و خشک بخش های هوایی و غلظت های K+, Ca2+, Mg2+, نسبت K+/Na+ و ترکیب های فنلی را کاهش داد, در حالی که محتوای Na+ به طور معنی داری طی تنش شوری افزایش یافت. گرچه بازده اسانس با افزایش غلظت شوری افزایش یافت اما در غلظت شوری 10 دسی زیمنس بر متر کاهش یافت. اما کاربرد برون زای MeJA, محتوای K+, Ca2+, Mg2+, نسبت K+/Na+ و ترکیب های فنلی را افزایش داد, در حالی که میزان Na+ را در گیاهان تحت تنش شوری کاهش داد. به علاوه اینکه پیش تیمار با 60 میکرومولار MeJA, رشد و بازده اسانس را بهبود داد. بیشترین محتوای منتون و منتول در شوری 7.5 دسی زیمنس بر متر و غلظت 60 و 120 میکرومولار MeJA بدست آورده شد. به طور خلاصه, نتایج بدست آمده نشان داد که کاربرد MeJA می تواند تا حدی اثرات مضر تنش شوری را در M. piperita کاهش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وطن خواه، الهه، کلانتری، بهناز، و عندلیبی، بابک. (1396). اثر متیل جاسمونات و تنش شوری بر ویژگی های فیزیولوژیکی و فیتوشیمیایی گیاه نعناع فلفلی (.Mentha piperita L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 33(3 (پیاپی 83) )، 449-465. SID. https://sid.ir/paper/104988/fa

    Vancouver: کپی

    وطن خواه الهه، کلانتری بهناز، عندلیبی بابک. اثر متیل جاسمونات و تنش شوری بر ویژگی های فیزیولوژیکی و فیتوشیمیایی گیاه نعناع فلفلی (.Mentha piperita L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1396؛33(3 (پیاپی 83) ):449-465. Available from: https://sid.ir/paper/104988/fa

    IEEE: کپی

    الهه وطن خواه، بهناز کلانتری، و بابک عندلیبی، “اثر متیل جاسمونات و تنش شوری بر ویژگی های فیزیولوژیکی و فیتوشیمیایی گیاه نعناع فلفلی (.Mentha piperita L)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 33، no. 3 (پیاپی 83) ، pp. 449–465، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104988/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button